Pelicans jälleen KalPaa parempi

LIIGA / Raportti
Pelicans nappasi jälleen voiton KalPasta. Tällä kertaa voitto irtosi lukemin 5-1. Kuopiolaiset olivat huonompia joka osa-alueella, eivätkä pystyneet haastamaan Pelicansia sarjasijoituksestaan huolimatta.

Pelicans sai otteluun hyvän alun nelosketjunsa johdolla. Jo 17 pistettä tällä kaudella nakuttanut Tommi Paakkolanvaara jatkoi hyviä otteitaan luomalla muutamia hyviä maalintekopaikkoja.

Mikko Koskinen joutui koville KalPa maalilla heti aloituskiekosta. Justin Hodgman loi seuraavan tekopaikan Pekka Jormakalle, mutta Jormakan rystyratkaisu päätyi Koskisen suojiin.

Avausmaali nähtiin ajassa 4.45, kun Pelicansin uusi pelaaja Radek Smolenak ampui kiekon ohi Koskisen. Peliväline upposi maaliin helpohkosti etukulmasta.

Pelicans-pyöritys jatkui seuraavaksi kolmosketjun voimin. Vili Sopanen antoi komean syötön maalin eteen Jarkko Immoselle, mutta KalPa-puolustus piti hyvin Immosen mailan, eikä 26 pistettä tällä kaudella kasaan saanut sentteri saanut osumaa kiekkoon.

Pelicans teki seuraavan osuman ylivoimalla. Justin Hodgman kuskasi kiekon alueelle ja jätti sen Jarkko Immoselle, jonka syöttö tavoitti Vili Sopasen maalin edustalta. Sopasen laukaus painui jälleen hieman helpohkosti ohi Koskisen.

Justin Hodgman väläytteli kotiyleisön iloksi jälleen kerran omia kikkojaan ja kynäili itsensä puolittaiseen läpiajoon ohi KalPa-puolustajien. Hienot harhautukset eivät hämänneet Mikko Koskista, vaan hän onnistui pysäyttämään kiekon patjallaan. Tilanteesta tuomittiin KalPalle kampitusjäähy.

KalPa heräsi peliin kunnolla mukaan vasta erän viimeisellä neljänneksellä. Se sai aikaan pitkän pyörityksen, joka päättyi Matti Koistisen laukaukseen. Niko Hovinen nappasi kiekon kuitenkin hanskaansa.

Pekka Jormakan jäähy kostautui, kun Sakari Salminen syötettiin ylivoimalla yksin läpi. Komea rystynosto maalin kattoon ei jättänyt Hoviselle mitään mahdollisuuksia.

Ensimmäisessä erässä KalPa jäi energisen pelikaaniparven jalkoihin. Se ei päässyt kunnolla kontrolloituihin hyökkäyksiin ja oli omalla alueellaankin askeleen perässä.


Sakari Salminen oli vastuussa KalPan ainoasta osumasta.

Pelicans pääsee karkumatkalle

Radek Smolenak pääsi erän alkuun yrittämään toista maaliaan Pelicans-paidassa. Hän pääsi kahden Mikko Koskisen kanssa, mutta Koskinen veti pidemmän korren.

Pelicans viimeisteli illan toisen ylivoimamaalinsa, kun Mikko Kukkonen istui jäähyllä koukkaamisesta. Justin Hodgman tarjoili maalin takaa todella hienon onetimer syötön maalin eteen luistelleelle Vili Sopaselle. Sopanen merkkautti tililleen jo kauden neljännentoista maalinsa.


Justin Hodgman jatkoi hurjaa virettään tehoilla 0+3.

Pelicans pääsi yrittämään lisämaalia, kun Ryan Laschille tuomittiin rangaistuslaukaus. Koskinen torjui jenkkilaiturin laukauksen ja piti KalPaa vielä mukana pelissä.

Ryan Lasch pääsi vielä todistamaan KalPa -puolustuksen haavoittuvaisuuden. Hän nousi aivan vapaasti maalin eteen ja ampui varmasta paikasta kiekon maalin kattoon.

Sakari Salminen oli KalPan näkyvin hahmo. Hän loi useita hyviä maalintekotilanteita, mutta ne päätyivät ohilaukauksiin tai Hovisen torjuntaan. Salminen oli KalPa-pelaajista liikkeellä parhaimmalla jalalla.

Pelicans puolustaa kolmannen erän onnistuneesti

KalPa koki erän alussa ikävän takaiskun, kun kiekko kimposi Marko Kauppista ikävästi kasvoihin. Vertavuotava Kauppinen lähti saman tien paikattavaksi.

KalPa sai ylivoimalla vihdoin pyörityksen taas kunnolla käyntiin. Tommi Miettisen johdolla laukauksia satelee, mutta suurin osa niistä menee ohi Hovisen vartioiman maalin.

Jyri Marttiselle vihellettiin jäähy laitataklauksesta, kun peliaikaa oli jäljellä reilut kahdeksan minuuttia. KalPa-käskyttäjä Tuomas Tuokkola näki tässä paikan aikalisälle ja kutsui Koskisen pois maaliltaan. Kuudella neljää vastaan pelaaminen ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja Marttisen jäähyn umpeuduttua Koskinen luisteli takaisin maalilleen.

Pelicans-kapteeni Arttu Luttinen viimeisteli luvut vielä 5-1:een Tero Koskirannan ja Ryan Laschin avustuksella. Luttinen pääsi ampumaan aivan vapaasti ja Koskinen oli ohitettu jo viidennen kerran.

Kumpikaan valmentaja ei odota enää muutoksia joukkueisiinsa

Tuomas Tuokkola ei ollut murheellinen isomaalisen tappion myötä, vaan tunnusti rehdisti toisen joukkueen paremmuuden.

- Ei tässä ole kahta sanaa siitä, kumpi tuolla jäällä parempi oli. Me pyrittiin tekemään kaikkemme sen valmistaumisen eteen, että oltaisiin tehty tästä jääkiekkospektaakkeli tälle illalle, mutta me ei tänään yksinkertaisesti voitu mitään Pelicansin voimalle ja vahvuudelle, Tuokkola kertoi.

Tuokkola ei suostu menemään loukkaantumisten taakse tappiota selitellessään.

- Ei tässä sen enempää kannata selitellä. Meiltä puuttuu pelaajia, mutta se kuuluu tähän peliin. Muistaakseni viimeksi kun me oltiin täällä, Pelicansilta puuttui pelaajia [Pelicans-HIFK -joukkuetappelun pelikieltojen takia], joten ei sen taakse voi mennä. Meillä oli 18 ammattilaispelaajaa tänään jäällä ja Pelicans luisteli meiltä jalat alta.

Pelicans-valmentaja Kai Suikkanen oli ansaitusti omiinsa tyytyväinen.

- Mun mielestä me oltiin tänään hyviä. Saatiin pirun hyvä alku, mutta sitten päästettiin sellainen pikkuisen inhottava maali. Pakit pelasi vajaalla turhan lähekkäin ja Salminen pääsi laidasta läpi.

Molemmat valmentajat vakuuttelivat omalta osaltaan, ettei heidän joukkueidensa rostereihin tule muutoksia.

Pelicansin pelit jatkuvat seuraavaksi perjantaina Raumalla. KalPa kohtaa puolestaan kotonaan Ässät lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle