Odotettu voitto Pelicansille - "Vaati täyden työpäivän"

LIIGA / Raportti
Pelicanskin taistelee vielä suorasta pudotuspelipaikasta.
Kuva © Janita Onnelainen
Liigan tyvipäähän jämähtänyt KalPa ei ole saanut viime otteluihin edes täyttä kokoonpanoa jalkeille. Aivan ilmaiseksi Pelicans ei joukkueelta kuitenkaan täyttä pistepottia vienyt.

Vielä avauserässä KalPa pysyi hyvin mukana pelissä. Erän ainoa osuma syntyi Antti Oren vartioimaan KalPa-maaliin jo avausminuuteilla. Keskiviikkona Jokereita vastaan pitkän maalittoman putkensa päättänyt Kimmo Koskenkorva hankki Jussi Timoselle jäähyn, ja ylivoimalla Jesse Niinimäki kiepautti vanhanaikaisen ohi Oren.

Erän vaarallisimmat paikat tulivat lahtelaisille, mutta minkäänlaisesta vyörytyksestä ei ollut kyse.

- Ensimmäinen erä, helppo 1-0-maali vastustajalle. Paketti pysyi kuitenkin vielä hyvin kasassa ja viisikko tiiviinä, tiivisti tuore KalPa-käskijä Anssi Laine.

Pelicans-leirissäkään ei myönnetty, että vastustajan rosteri olisi tehnyt ylimieliseksi.

- Näissä peleissä saa olla erityisen tarkkana, koska kaverilla ei ole paineita pelissä ja siellä painetaan nuoruuden innolla. Se vaatii erityistä tarkkuutta, pohdiskeli Timo Pärssinen.

Lahtelaiset menivät menojaan

Vapaaksi unohdettu Pärssinen pääsi iskemään Pelicansin illan toisen ylivoimamaalin, kun toinen erä oli vanhentunut vain parikymmentä sekuntia. Ilkka Pikkarainen lisäsi lahtelaisten johtoa hieman myöhemmin, ja KalPa oli jo todellisessa ahdingossa.

Helpousta tarjosivat Laineen ottama aikalisä sekä Lahteen saapuneiden scouttien mielenkiinnon kohteena olleen Kaspari Kapasen kaunis syöttö. Näiden seurauksena Arttu Ilomäki sai pian kynäillä kiekon melko vapaasti ohi Jere Myllyniemen.

Pelicans teki jälleen seuraavan, ja maalintekijä oli yllättävä. Niko Tuhkanen teki jo kauden toisen maalinsa - ja osuma oli samalla miehen koko liigauran kolmas.

- Toisessa erässä puolustimme huolimattomasti, ja Pelicans oli tehokas. He käyttivät paikkansa ja peli oli ohi, totesi Laine.

Taputeltu ottelu

Päätöserän alussa kuopiolaisten Tomi Körkkö yllätti Myllyniemen helposti, ja heti perään Pelicansin Niinimäki otti jäähyn. KalPan kiri ei kuitenkaan käynnistynyt, ja kolmas erä lähinnä pelailtiin loppuun. Pärssinen antoi vielä kunniaa kuopiolaisille.

- Ei tässä sarjassa välipelejä ole, vaikka pienellä rosterilla tullaankin vastaan. Kyllä siinä täyden työpäivän saa tehdä. Viidellä viittä vastaan -pelissä emme olleet yhtä teräviä kuin eilen, ja se jäi vähän kaivelemaan. Innostuimme lähtemään KalPan iloiseen hyökkäyspeliin mukaan, ja kaveri sai siitä vastaiskuja.

- Edellisiin peleihin verrattuna raivokkuus puolustaa puuttui. Ehkä se lopahti, kun viime ottelussa katkesi pitkä tappioputki. Rimpuilimme kuitenkin loppuun asti mukana, harmitteli Laine.

- Kolmannen erän alkuun tuli vähän kylmää suihkua, mutta ei meillä mielestäni ollut mitään hätää. Nostan joukkueelle hattua latauksen määrästä. Se ei ollut ihan helppoa eilisen pelin jälkeen. KalPa sarjan pohjalla, kolmella kentällä liikkellä, helposti alitajuntaisesti alkaa hieman herpaantua siinä tilanteessa, sanoi Pelicans-valmentaja Hannu Aravirta.

Lahden kevät

Siinä, missä kuopiolaisten kausi päättyy pian, voidaan Lahdessa alkaa jo miettiä jatkopelejä.

- Hyvä kutina. Jokerit-peli antoi hyviä viitteitä, se oli kurinalaista peliä. Sellaisia täytyy jatkaakin jos meinaamme pisteitä koukkia. Otimme taas pikkuisen kuudettta sijaa kiinni, sinne voi tässä vähän kiinnittää katseita. Hyvä tavoite loppukauden peleihin, analysoi konkari-Pärssinen.

- Olemme painaneet niska limassa hommia koko kauden. Uskon, että olemme hyvässä iskussa kun pudotuspelit alkavat, mies jatkoi.

Aravirta kehui Pärssistä, joka on tehnyt jo kahdeksan ylivoimamaalia. Määrä on Liigan toiseksi korkein.

- "Pärä" on ylivoimalla siellä alueella, missä maaleja tehdään. Hän ottaa puutavaraa vastaan, vai mitä hiilikuitua mailat ovatkaan nykyisin. Hän ei häiriinny vastustajasta, vaan on terrierimäisesti valmiina hakemaan paikkaa.

- Meillä on paljon konkareita ja suhteellisen terve joukkue, eli pelipaikoista on terveellistä kilpailua. Taitaa pelaaminen tällä hetkellä kyllä maistua kaikille, totesi Aravirta.

- Huomenna tankit täyteen ja lauantaina uusi yritys Kärppiä vastaan Oulussa. Kuten vanha viisaus sanoo, kaikki pitää voittaa jos meinaa pyttyä nostella, päätti Pärssinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle