Nollapeli Perhostyylillä

LIIGA / Raportti
Samu Perhonen oli KalPan sankari.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
KalPa haki harvinaiset vieraspisteet Lahdesta. Voiton takuumies oli KalPan ykkösmaalivahdiksi noussut Samu Perhonen, joka venyi kiekon eteen 25 kertaa. Isäntäjoukkue Pelicans ei pystynyt tilaisuuksiaan hyödyntämään, ja Perhonen piti komeasti nollapelin.

Pelicans joutui kotihallissaan toteamaan todeksi vanhan kiekkokliseen: jos et itse tee paikoistasi maalia, niin vastustaja tekee. KalPa hyödynsi toisessa erässä oman ylivoimansa ja Pelicansin karmaisevan virheen. Pelicansin alivoimanelikosta kaksi kärkikarvaajaa pelasi ilman mailaa, ja Marko Pöyhönen säntäsi vaihtoon.

Kuopiolaiset käyttivät syntyneen lisätilan tylysti hyväkseen, ja Janne Keränen tinttasi poikittaissyötöstä vierailijat 1-0-johtoon.

− Kyllä vaikeaa oli. Neljäs päivä meiltä reissussa, peli oli hidasta. Olen tyytyväinen joukkueen taisteluun ja työmoraaliin. Uhrautuvaa peliä, kommentoi KalPa-valmentaja Pekka Virta Nelonen Pron haastattelussa.

Ennen KalPan johtomaalia Pelicans pelasi neljä minuuttia ylivoimaa ensimmäisen erän lopussa ja toisen erän alussa. Maali jäi lahtelaisilta kuitenkin tekemättä.

− Omat ylivoimat olisi pitänyt erän alussa hyödyntää, vastustaja hyödynsi omansa, lausui Pelicans-hyökkääjä Anrei Hakulinen Nelonen Pron haastattelussa.

Kolmannessa erässä Pelicansille tarjottiin kultalautasella tasoitus- ja johtomahdollisuutta. Janne Kolehmainen taklasi kovalla vauhdilla Pelicans-hyökkääjä Antti Jaatista, jonka jalka vääntyi taklaustilanteessa. Jaatinen lähti loukkaantumisen ja Kolehmainen ulosajon vuoksi pukuhuoneen puolelle.

Pelicansin viiden minuutin ylivoima oli kuitenkin aseetonta. KalPa puolusti uhrautuvasti, ja maalivahti Samu Perhonen torjui maalille asti päätyneet laukaukset.

Pelicans piti kolmannen erän ajan hyvin paineen KalPa-päädyssä. Kaksi ja puoli minuuttia ennen erän loppua Pelicans-valmentaja Tomi Lämsä otti aikalisän ja maalivahdin pois. Maalin eteen saatiin pelattua loistava vetopaikka, mutta Perhonen peitti laukauksen.

Vajaa minuutti ennen loppua Jaakko Rissanen viimeisteli loppunumerot tyhjään maaliin. Kymmenen sekuntia myöhemmin Pelicansin kanadalaissentteri Tyler Redenbach otti kampitusjäähyn ja tappiosta turhautuneena mussutti vielä käytösrangaistuksen päälle.

Yksi oli ylitse muiden

Ottelun ehdoton sankari oli KalPan maalivahti Perhonen, joka on noussut torjuntavastuuseen Eero Kilpeläisen loukkaannuttua. Perhonen on tammikuun aikana pitänyt jo kolme kertaa maalinsa puhtaana.

− Luottamus Perhoseen on selkeästi lisääntynyt. Koko joukkue nauttii Samun hyvistä peleistä, Virta suitsutti maalivahtiaan.

− Tänään tuli enemmän tilanteita kuin Turussa tiistaina, mutta puolustus blokkasi hyvin vetoja. Yritän luottaa isoon kokoon ja pyrin sijoittumaan maalilla hyvin, analysoi Perhonen itse otteitaan ja pelityyliään.

Nuori maalivahti oli ottelun paras pelaaja ja ansaitsi kaiken hehkutuksen. Pelicans ei kuitenkaan montaa vaarallista maalipaikkaa pystynyt luomaan.

− En koe, että olisimme tänään olleet oleellisesti parempia, mutta hyvä maalivahtipeli ratkaisi. Kaksi maalivahtia pitää olla, jos haluaa pelata keväällä pitkään - ja me haluamme, Virta käänsi katseensa jo pudotuspeleihin.

− Mahtavat fiilikset! Nollapeli tuntuu hyvältä, mutta tärkeintä ovat voitot, väitti Perhonen ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle