Kolehmainen ampui KalPalle pisteet Lahdesta

LIIGA / Raportti
KalPa pääsi tuulettamaan voittoa Pelicansista.
Kuva © Teemu Soini
Kuopion KalPa nappasi Lahden vierailultaan täydet kolme pistettä. Kuopiolaisjoukkueen sankariksi kohosi ottelussa kaksi maalia kotijoukkue Pelicansin verkkoon ampunut Janne Kolehmainen. Maajoukkuetauosta huolimatta kotijoukkueen tuska ei helpottanut vieläkään joukkueen jatkaessa tappioiden tiellään.

Alkujaan hieman uniselta vaikuttanut kiekkoilta kääntyikin suhteellisen vauhdikkaaksi peliksi. Joukkueet jakelivat ottelun läpi mainioita taklauksia ja hyviä maalipaikkoja siunaantui molemmille.

Kuopiolaisvieraat onnistuivat pitelemään kotijoukkueen aisoissa loppuun asti, vaikka Pelicans hakikin tasoitusta vielä lopussa jopa kuudella miehellä kolmea vastaan. KalPa-luotsi Jari Laukkanen oli tyytyväinen joukkueensa taistelutahtoon.

- Taisteluilmeeseen olen todella tyytyväinen. Nitkuttiin jälleen kerran, mutta perään ei annettu vaan purtiin nilkkaan. Sen myötä pystyttiin tekemään hyökkäyspeliä.

Ottelu oli joukkueiden välillä tiukka kamppailu, jossa väännettiin ahkerasti mies miestä vastaan. Pienikokoiset KalPa-hyökkääjät pyrkivät luistelemaan isokokoisempien Pelicans-pelaajien alta pois, mutta aina se ei onnistunut pienessä kaukalossa.

- Ollaan kyllä näissä peleissä fyysisesti äärirajoilla. Pelicans pelaa sellaista peliä kun on iso joukkue, meillä taas hieman pienikokoisempi joukkue. Siihen vääntöpeliin kun joudutaan, kun ei päästä jalalla alta pois, niin ne on kovia iltoja meille fyysisesti.

Lahtelaisjoukkueen päävalmentaja Kai Suikkanen näki taiston ratkenneen vasta ottelun viimeisiin hetkiin.

- Voittaa näitä pelejä pitäisi. Tarjottiin tuossa lopussa sellaista saumaa viidellä ja kuudella kolmea vastaan, mutta onhan se tietenkin tosiasia, että jos me kymmenen kertaa siitä suurinpiirtein päästiin siitä laukomaan eikä niistä yksikään osu maalia kohti, niin aika vaikea niitä on kuvitella, että ne maaliin menisi.

Työmiehelle kiitos

Ottelun ratkaisijaksi yllättäen noussut Janne Kolehmainen antoi maaleillaan todellisen työmiehen taidonnäytteen. Laituri laittoi ensimmäisen maalinsa sisään maalinedustahässäkästä ja iski toisen reppunsa komealla vedolla ohi maalivahti Joonas Kuuselan.

Kuopiolaisten Laukkanen oli erittäin iloinen raatajansa onnistumisista.

- Kolehmaiselle suon kyllä onnistumiset. ''Kolen'' kanssa palaveerattiin tuossa tauon aikana ja varmaan jonkun sortin apina on ollut hänen selässään. Nyt tuli tahtomaaleja ja olisi kait voinut tehdä alivoimalla sen kolmannen sinne tyhjiin, kun se pomppasi vähän erikoisesti, mutta ollaan kahteen tyytyväisiä.

Illan seuratuimpiin kuuluneet NHL-työsulun myötä SM-liigaan saapuneet KalPan Derek Stepan ja Pelicansin Jamie McBain eivät saaneet taas oikein ihmeitä aikaiseksi. Debytanteista Stepan loi pari mainiota maalipaikkaa ketjukavereilleen, kun taas McBain antoi ratkaisevan harhasyötön KalPan toiseen maaliin, jolla savolaiset siis lopulta kuittasivat voiton.

Kova onni kolhii

Lahden turkoosipaidat pelasivat kelvollista kiekkoa ottelun alussa, kun pussinokkien yhden miehen korkea karvaus pakotti KalPan kiekonmenetyksiin. Varsinkin Angelo Esposito pääsi kokeilemaan täysin tyhjiltä maalipaikoilta kokeilemaan onneaan, mutta kanadalainen suti molemmat kerrat kiekot hyvin pelanneen KalPa-vahti Juha Toivosen hanskaan.

Ottelun loppukaan ei tuonut lahtelaisille aihetta juhlaan. Yksinkertaistettu ylivoima loi hieman enemmän maalipaikkoja, mutta konkreettiset tulokset jäivät kuitenkin vielä odottelemaan aikaansa.

Lahtelaisten suurimmat menetykset osuivat kuitenkin taas puolustuspäähän. Pelicans pelasi ottelun viimeisen erän neljällä puolustajalla, kun Joonas Hurri loukkasi itseään törmätessään taklauksen myötä päätyseinään ja Antti Jaatisen saatua kulmassa taklauksen päähänsä. Kummankaan tarkasta pelikunnosta ei ollut ottelun jälkeen tietoa.

Myös KalPa koki kovia, kun Sami Kapanen jäi Ilkka Pikkaraisen taklauksen alle. Päävalmentaja Laukkanen kertoi Kapasen sopineen ottelun lääkärin kanssa huilaavansa, kun oli ensin tuntenut olonsa heikoksi.

Loukkaantuneiden pelikunto nähdään seuraavaksi KalPalla torstaina, kun TPS saapuu Kuopioon, ja Pelicansilla taasen perjantaina, jolloin lahtelaiset matkaavat Lukon vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle