KalPa teki Patrick Davisin johdolla seurahistoriaa – Matikainen ajettiin ulos

KalPa teki seurahistoriaa. Kahdeksas voitto putkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
Lahden Pelicans sai perjantai-illaksi vieraita Kuopiosta. KalPa otti värikkäiden vaiheiden jälkeen jälleen voiton. Kuumassa ottelussa jaettiin peräti 48 minuuttia jäähyjä. Kotijoukkueen hylätyn maalin jälkeen Pelicansin valmentaja-kaksikko marssi tuomareille osoitetussa kolikkosateessa ulos kaukalosta.

Pelicans karvasi koko ottelun varsin tehokkaan oloisesti mutta kuopiolaisten pitkä tappioton kausi näkyi rohkeina ja hyvinä syöttöinä omassa päässä. Lahtelaisten ronskit otteet kostautuivat jäähyjen muodossa. Pelicansin peli mureni omaan perisyntiinsä täysin.

Voittomaali syntyi jo ensimmäisessä erässä

Ensimmäisen erän hahmo oli KalPan Patrick Davis. 28-vuotias jenkkihyökkääjä onnistui ensin sujauttamaan ylivoimalla helpon oloisesti kiekon ohi Niko Hovisen. Tasan yhdeksän minuuttia ja Joni Nikon epäonnistunutta rangaistuslaukausta myöhemmin Davis iski näyttävän yhdistelmän päätteeksi erän toisen osumansa.

Ottelun toisen erän alkupuoliskolla kuopiolaiset olivat helisemässä Pelicansin mainion otteen kanssa. KalPa joutui rikkomaan kolmesti jäähyn arvoisesti. Pelicans sai aikaan melko väkevää ylivoimapeliä, mutta kuopiolaiset kestivät takaiskuitta maalivahti Eero Kilpeläisen johdolla.

Erän viidennettä alivoimaa ei edes erinomaista kautta pelaava Kilpeläinen pystynyt selvittämään. Kolmosketjun Miika Roine sivalsi irtokiekon maaliin ajassa 38:58.

Ennen lahtelaisten kannalta tärkeää kavennusmaalia Ben Blood kiri kahdella rangaistuksellaan jäähypörssin keulille tasoihin joukkuetoveri Dane Byersin kanssa. Myös Joni Nikolle siunaantui toinen mahdollisuus läpiajosta yllättää Pelicans-vahti Hovinen. 14 kiekkoa pysäyttänyt maalivahti nollasi tyylikkäästi toistamiseen kauden toista maaliaan hakevan hyökkääjän yrityksen.

Kolmannessa erässä kotijoukkue painoi peliä tiukasti kuopiolaisten päätyyn. Pelicans oli lähellä maalia, kun kapteeni Antti Erkinjuntti laukoi kiekon ensiksi tolppaan ja heti perään rouhija-osastolta Janne Ritamäki kokeili Kilpeläisen taitoja.

Viimeisellä vitosella ottelu karkasi käsistä

Ottelun viimeinen viisi minuuttia tarjosi melkoista hulinaa. Kotijoukkue pääsi jauhamaan ylivoimalla neljällä kolmea vastaan. Hirvittävän mylläkän jälkeen Erkinjuntti lapioi kiekon maaliin. Kotijoukkueen juhliessa maali kuitenkin hylättiin käsisyöttöön vedoten.

− Päätuomari Jukka Hakkarainen oli hyvin sijoittunut ja ensimmäinen reaktio oli välittömästi hylätä maali, kertoi kuuman kamppailun päätyttyä otteluvalvoja Jari Kallijärvi.

− Kattokamerasta katsottuna tuomio oli täysin oikein, jatkoi otteluvalvoja.

Pelicans yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta vierailijoiden Antti Halonen löi kiekon kolmannen kerran verkkoon.

Maalin jälkeen koko illan kuumana käynyt Pelicans-valmentaja Petri Matikaisen telkkä karkasi lopullisesti pöntöstä. Mies tarjosikin päätuomarille valmentajan takkiaan ja marssi Pasi Nurminen perässään pukuhuoneen puolelle. Matikaiselle tuomittiin pelirangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Varakkaan tuntuinen Pelicansin kannattajakatsomo ei sulattanut vähintäänkin erikoisella linjalla viheltänyttä tuomarikaksikkoa, sillä kolikoita riitti useaan otteeseen jäällekin asti heitettäväksi.

− Tuomarityöskentely oli hyvää, (Teddy) Da Costan jäähy tilanteesta ei olisi pitänyt antaa kummallekkaan tai sitten molemmille.

− Rahojen heittely jäälle ei kuulu lajiin, ääntä saa ja kuuluukin pitää. Mutta kyseessä on kuitenkin pelaajien turvallisuus, muistutti otteluvalvoja Kallijärvi.

Kotijoukkue sai otteluun mukaan kaksi sairastuvalta palannutta pelaajaa. Ensimmäisen pelinsä pitkän loukkaantumisen jälkeen pelannut Henri Heino haki vielä parasta virettään. Toinen sairaslistalta palannut pelikaani maalivahti Janne Juvonen availi tänään vaihtoaition luukkua.

Huonoja uutisia sen sijaan saatiin Pelicansin ja nuorten maajoukkueen kannalta, sillä tulokkaiden pörssikärki Sebastian Repo joutui jättämään leikin kesken päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi.