Pelicansin tehottomuus hellitti – komea taisteluvoitto Kärpistä

LIIGA / Raportti
Niko Tuhkanen vietti kahden tehopisteen iltaa.
Kuva © Janita Onnelainen
Kärppien vierailu Lahdessa oli synkkä. Adam Masuhr loukkaantui ja otteen herpaantuminen maksoi voiton. Suoraviivaisempi Pelicans rynnisti 0-2:sta 4-2-kotivoittoon.

Lahden kiekkoilta oli hyvin kaksijakoinen. Ensimmäiset 25 minuuttia pelattiin Kärppien suvereenissa hallinnassa, mutta sen jälkeen Pelicans nousi varsin ansaitusti kahden maalin takaa voittoon.

Kotijoukkue oli ratkaisuhetkillä suoraviivaisempi ja aktiivisempi. Kärppien kiekollinen peli oli saamatonta, eivätkä edes ketjumuutokset auttaneet. Patrick Davis löysi itsensä viltistä.

Omassa päässä vieraiden puolittainen tekeminen näkyi, kun 3-2- ja 4-2-maalit laukoneet Janne Ritamäki ja Tyler Redenbach jäivät maalin eteen liian vapaiksi. Redenbachin osumaa edelsi komea hyökkäyskuvio, mutta Ritamäen osumassa puolustuspelaaminen petti pahasti.

"Haluttiin enemmän ja oltiin pelin päällä"

Toisessa päässä samanlaisia uinahduksia ei nähty. Hieman aneeminen Kärpät ei kyennyt luomaan ottelun jälkimmäisellä puoliskolla juurikaan laadukkaita maalintekotilanteita.

− Joukkuetta on kohdeltu kaltoin, paljon miehiä pois ja nuoria poikia tilalla. Joukkue näytti sellaista luonnetta ja sydäntä, kuin Pelicans-paidassa voi parhaimmillaan näyttää, ja siinä oli pelillisesti hyviä asioita, Pelicansin päävalmentaja Tomi Lämsä kiitteli ottelun jälkeen.

− Jäähyjenkin myötä Kärpät oli alkuun painostavampi, mutta viimeiset kolmekymppiä me oltiin se joukkue, joka halusi enemmän ja oli pelin päällä.

Kärppien Lauri Marjamäki oli viikon kolmannen tappion jälkeen mietteliäs.

− Ei olla tarpeeksi hyviä vielä. Pelicans teki kovalla prosentilla paikoistaan maaleja ja teki pieniä asioita sen verran paremmin, että ansaitsi voittonsa.

Myllyniemeltä paraatipelastus

Ottelun alussa kotivoitto tuntui kaukaiselta asialta. Hyökkäyspään poissaolot näkyivät lahtelaisten pelissä eikä kiekollinen peli lähtenyt heti rullaamaan. Kärpät hallitsi peliä täysin, ja kun kiekko pyöri Pelicansin puolustusalueella jatkuvasti, löysi se lopulta tiensä maaliinkin. 0-1-osuman ohjasi Mika Pyörälä.

Ilman Pelicans-vahti Jere Myllyniemen paria huipputorjuntaa Kärpät olisi johtanut enemmänkin. Vieraiden Dan Spang sai tyylitellä kaikessa rauhassa pikkumustaa tyhjään maaliin, mutta aikailu kostautui ja Myllyniemi syöksyi näyttävään pelastukseen.

− Meidän tuleminen ja tahtotaso peliin oli hyvä, mutta se ei kestänyt. Aika pitkä matka meillä on vielä kasvaa joukkueeksi, Marjamäki pohdiskeli.

Illan ikävin episodi nähtiin, kun Pelicansin tulokashyökkääjän Taavi Vartiaisen yli-innokkus ja Kärpät-puolustaja Adam Masurhin kääntyminen kiekon kanssa laidan lähellä tuotti laitataklauksen. Muissa maailmoissa ollut ruotsalainen jouduttiin auttamaan pois kaukalosta.

− Kovilla ovat jätkät. Viidellä pakilla mentiin kaksi erää, ja oli kolmas peli neljään päivään, Marjamäki harmitteli.

Smothermanin neljäs

Seurannut Kärppien viiden minuutin ylivoima oli mennä hukkaan, kun laukauksia säästeltiin, mutta lopulta maalille noussut Lasse Kukkonen viimeisteli komean 0-2-ylivoimamaalin.

Kun Pelicans pääsi täysilukuiseksi, ottelu alkoi kääntyä, sen verran terävämpiä lahtelaisten otteet olivat. Viime aikoina vaivannut tehottomuus alkoi nostaa päätään, sillä Pelicans hukkasi hyviäkin paikkoja, kunnes Jordan Smotherman onnistui iskemään läheltä kiekon ohi kärppävahti Tomi Karhusen.

Maalista lähtenyt pienimuotoinen hurmos toi mukanaan näyttävän 2-2-tasoituksen, jonka ohjasi sisään maalille noussut puolustaja Niko Tuhkanen.

Kolmas erä oli varsin tasainen, mutta Kärppien tekeminen oli yhä hieman puolittaista, joten kolme pistettä jäivät Lahteen lopulta varsin ansaitusti.

» Lähetä palautetta toimitukselle