Pelicans otti taisteluvoiton

LIIGA / Raportti
Nuori kärppämiehistö sai Lahdessa oppitunnin aiheesta peliin valmistautuminen ja nöyryys. Tiistaina sarjajohtaja HPK:n pitkän tappiottoman putken päättänyt oululaisjoukkue lähti hakemaan helppoja pisteitä ja Pelicansilla oli lopulta helppo työ kaataa nimivahva vierasjoukkue.

Avauserä taisi olla yksi parhaista eristä mitä Pelicans on tällä kaudella pelannut. Vieraille näytettiin kaapin paikka heti ensimmäisen minuutin aikana. Jani Keinänen voitti aloituksen hyökkäysalueella ja kiekko siirrettiin siniviivalla päivystäneelle Kaj Lindströmille. Lindströmin lyöntilaukaus painui maaliin ohi hölmistyneen Markus Korhosen ja kotijoukkue siirtyi johtoon kun erää oli pelattu vasta 26 sekuntia.

Erä eteni Pelicansin komennossa. Kärpät ei saanut oikein missään vaiheessa kunnon otetta peliin, vaikka pystyivätkin luomaan muutaman maalipaikan. Vaisun ottelun pelannut kultakypärä Petr Tenkrat oli maalipaikassa kertaalleen ilman tulosta ja Brett Lievers onnistui jopa ohittamaankin Pelicansin maalia vartioineen Mikko Rämön, mutta Lievers ajautui liian pieneen kulmaan eikä pystynyt enää kääntämään kiekkoa maaliviivan yli.

Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimapelaamista erän puolen välin tienoilla. Ensin nähtiin Kärppien tehotonta ylivoimaa ja pian Pelicansin astetta tehokkaampaa ylivoimaa. Kotijoukkueen toinen maali syntyi komean yhdistelmän jälkeen. Oliver Setzinger ja Jussi-Antti Reimari syöttelivät siniviivalla Kärppä-pelaajan ulos tilanteesta ja Reimarille avautui vapaa laukaisupaikka, josta mies ei erehtynyt.

Erikoistilanneharjoittelua toisessa erässä

Pelicans aloitti toisen erän jälleen vauhdikkaasti. Korhonen juuttui rännikiekkoa tavoitellessaan hetkeksi maalin taakse ja Keinäselle avautui tekopaikka maalin edessä. Korhonen kuitenkin venytti jalkansa kiekon tielle. Päätuomari Hannu Henriksson puuttui peliin rankemmalla kädellä erän alussa ja pian kotijoukkue pelasikin kahden miehen alivoimalla. Jäähyistä ensimmäinen oli kovin kyseenalainen ja lahtelaisyleisö alkoi heräilemään. Kärpät ei kuitenkaan saanut ylivoimaansa toimimaan vielä tässä vaiheessa.

Kärppien kavennus oli todella lähellä toisen erän puolivälissä. Rämö liukui maalin taakse ottaamaan vastaan rännikiekkoa, mutta kiekko pomppasikin suoraan kohti tyhjää Pelicans-maalia. Reimarin refleksit olivat kuitenkin kunnossa, ja mies sai iskettyä mailansa kiekon eteen. Erän puolivälin jälkeen vieraat pelasivat jälleen ylivoimalla ja tällä kertaa tuloksena olikin jo komea maali. Lasse Kukkonen syötti kiekon maalin eteen unohdetulle Mika Pyörälälle, joka ohjasi kiekon suoraan syötöstä vasempaan yläkulmaan.

Myös Pelicans pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla erän loppupuolella, mutta Korhonen ja Kärpät kestivät.

Varmistelua ja tyhmiä jäähyjä

Kärppien mahdollinen suunnitelma loppukiristä vesitettiin pian kolmannen erän alussa. Pelicans pääsi pelaamaan ylivoimaa ja tällä kertaa avoin laukaisupaikka pelattiin Toni Mäkiaholle. Jan Latvala tarjoili ja Mäkiaho kasvatti lahtelaisten etumatkan jälleen kahteen maaliin. Ja muutama minuutti myöhemmin sama kaveri oli jälleen pahanteossa. Tällä kertaa Korhonen venyi kiekon eteen. Tilanne tarkastettiin varmuuden vuoksi vielä videolta.

Loppuerä sujuikin sitten kotijoukkueen pyrkiessä vain jäädyttämään peliä. Kärpät saivat kyllä painetta Pelicansin alueelle, mutta joukkueen paras puhti katosi Pelicansin iskiessä kolmannen maalinsa. Molemmat joukkueet ottivat tyhmiä jäähyjä päätöserässä, mutta Latvalan tolppalaukausta vaarallisempia tilanteita ei ylivoimilla nähty. Mäkiaho teki erän päätteeksi toisen maalinsa Kärppien pelatessa ilman maalivahtia. Syöttäjänä oli jälleen Jan Latvala.

Valmentajien kommentit

Kärppien valmentaja Kari Heikkilä oli luonnollisesti pettynyt.

- Ei ollut meidän päivä. Kiekkokaan ei pomppinut meille, mutta se onni pitää ansaita jäällä. Pelicans pelasi hyvin, puolusti hyvin ja pelasi aggressiivisesti. Tämä oli osoitus siitä, että erot eivät ole loppujen lopuksi niin suuria sm-liigassa.

- Meillä on paljon nuoria pelaajia, ollaan yksi liigan nuorimmista joukkueista. Nuorilla on vielä paljon opittavaa, ja tällaiset pelit kasvattavat yhtä paljon kuin voitotkin.

Tsekeissä seuraavan kauden pelaajia etsimässä ollutta päävalmentaja Petteri Hirvosta tuurasi tänään Petteri Sihvonen. Hän olikin hyvin ylpeä joukkueensa pelistä.

- Taisteluvoitto meiltä, hengen voitto materiasta. Kiitos kuuluu pelaajille. Tässä oli paljon sitä mitä aiotaan olla ensi kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle