Pelicans nitisti JYPin – Hovinen tuli, näki ja nollasi

Pelicans otti ensimmäisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen voittamalla JYPin kotonaan luvuin 2-0. Pelicansin voiton takuumiehenä oli Niko Hovinen, joka otti ottelussa yhteensä 37 koppia.

JYP pelasi ottelun alun hieman seisovin jaloin ja jakeli useita harhasyöttöjä. Pelicansin Teemu Rinkinen pääsi katkaisemaan yhden näistä huonoista syötöistä ja jakoi kiekkoa maalin takaa Tommi Paakkolanvaaralle. Paakkolanvaaran ranne viuhui kuitenkin ohi maalin.

JYP oli hyvin lähellä ottelun avausmaalia, kun Olli Malmivaara lähetti maalille laukauksensa. Miika Lahti pystyi ohjaamaan kiekkoa, vaikka Pelicans puolustus oli painanut hänet jäihin. Kiekko pomppi kotijoukkueen onneksi lopulta ohi maalista.

Kiekko pomppi Pelicansin kannalta onnekkaasti heti perään ajassa 6:03. Jan Latvala laukoi lepakkokiekon pelaajaruuhkaan, josta se pomppi Arttu Luttisen kautta maaliin. Maali oli Luttiselle pudotuspelien seitsemäs.

JYPin haparointi jatkui ja Pelicans sai 3-1-hyökkäyksen. Tero Koskiranta jakaa Luttiselle vasempaan kaistaan, mutta Luttisen laukaus painuu ohi maalin.

Kalle Koskinen oli oiva esimerkki seisoskelusta, kun hän hukkasi kiekon jalkoihinsa. Tommi Paakkolanvaara luisteli paikalle ja nappasi kiekon mukaansa. Ylivoimahyökkäyksen tulos jäi laihaksi ja Koskinen sai huokaista helpotuksesta.

Jäähyt sävyttivät toista erää

Mailapeli oli tuomarikaksikolla kovassa syynissä ja toisessa erässä nähtiinkin kuusi kaksiminuuttista. Yhtään ylivoimaosumaa ei kuitenkaan tullut. Molempien joukkueiden alivoimapeli oli kunnossa, kun taas ylivoima yskähteli hieman molemmilla.

Maali toisessa erässä kuitenkin nähtiin. Kalle Koskinen syötti omalla alueella täysin normaalia pakki-pakkia, mutta syöttö epäonnistui täysin ja haaskalla ollut Marko Pöyhönen nappasi kiekon. Muutaman potkun jälkeen Pöyhönen heitti kiekon rystyllä Riku Heleniuksen jalkojen välistä maaliin.

Myös JYP pyrki luomaan tilanteita. Hurrikaanihyökkääjät ajoivat ahnaasti maalille, mutta kiekon survominen rystyllä tai muut epätoivoisen oloiset ratkaisut eivät poikineet tulosta.

Niko Hovinen torjui nollapelin.

Pelicans puolustaa kurinalaisesti kolmannen erän

Harri Pesonen ja hyvät pudotuspelit pelannut Jani Tuppurainen kiekottelivat hyvin hyökkäysalueella ja hyvistä syötöistä siunaantui maalipaikka. Laukauksia ei kuitenkaan syntynyt, vaan yritys jäi jälleen survomisasteelle.

Kun pelattiin neljällä neljää vastaan, Jan Latvala löysi lättysyötöllään läpiajoa haistelleen Radek Smolenakin. Smolenak karkasi yksin läpi ja laukauskin oli hyvä. Toista maalia Heleniukselle ei kuitenkaan tehty puikoista saman illan aikana.

JYPin takaa-ajon aikana paras paikka siunaantui Eric Perrinille, jolle pelattiin kiekko maalinedustalle. Laukaus oli luokkaa maalille päin ja Niko Hovinen torjui helpohkosti.

JYPin takaa-ajoa hidasti väärä vaihto. Pelicansilla oli paljon parempia paikkoja pistää kiekko tyhjään JYP-maaliin ja jyväskyläläisten kannalta kiekko oli suurimman osan lopusta väärässä päässä. Pelicans puolusti keskialuetta hyvin, eikä yrittänyt kunnolla edes hyökätä, vaan painoi kiekkoa vain hyökkäyspäätyyn.

– Ei oltu ensimmäisessä erässä ihan parhaimmillamme. Kuitenkin nousujohteisuus pelissä lämmitti. Toiseen erään saatiin takaa-ajomeininkiä. Mentiin kuitenkin 2-0-tappiolla viimeiseen erään, Jyrki Aho kommentoi ottelua.

– Meiltä hyvä alku. Päästiin hyvin liikkeelle, vaikka oltiin keskiviikosta asti pelaamatta. Käynnistyminen on ollut meillä vähän ongelmallista, Kai Suikkanen kertoi ottelun alusta.

– Hovinen oli erittäin hyvä kuten myös kokonaisuudessaan meidän puolustuspelaaminen. Jos pelaa finaaleissa niin, ettei yhtään mene omiin, niin silloin kaiken järjen mukaan voittaa joka kerta, Suikkanen jatkoi.

Finaalit jatkuvat heti seuraavana päivänä 17.4. Jyväskylässä.