Parempi voitti

JYP haki ansaitut vieraspisteet Lahdesta, kun se kukisti Pelicansin lukemin 2-4. Kaksi ensimmäistä erää vastaantulijoina olleet lahtelaiset olivat lähellä päästä rinnalle viimeisessä erässä, mutta jyväskyläläiset onnistuivat torjumaan pussinokkien lähentelyt.

JYP aloitti ottelun vahvasti, eikä Pelicans pystynyt vastaamaan vierasjoukkueen liikkeeseen. Avausmaalia ei tarvinut odottaa kauaa. Peliä oli pelattu hieman reilut neljä minuuttia, kun Jari Jääskeläinen onnistui iskemään avausmaalin. Heppoinen rystyveto yllätti Niko Hovisen.

Jokainen JYP-kenttä pystyi painamaan pelin Pelicans-päätyyn, mutta lisäosumia ei kuitenkaan nähty erän alkupuoliskolla. Huolimatta muun muassa Arto Laatikaisen ja Yohann Auvitun maalipaikoista.

- Äärimmäisen tyytyväinen olen meidän sisääntuloon, kehui Jyrki Aho omiansa.

Erikoistilanteet pääroolissa

Ensimmäisen erän loppupuolella nähtiin vielä lisäosumia, kun jyväskyläläiset sortuivat jäähyilyyn. Aluksi Kalle Koskinen kaatoi hänet jo harhauttaneen Tero Koskirannan ja minuutti tästä Arto Laatikainen otti jäähyn koukkaamisesta.

Kentälle määrättiin Kai Suikkasen toimesta lahtelaisten ykkösnyrkki, joka onnistui maalinteossa 5-3-ylivoimalla, kun Markus Seikolan viivaveto yllätti JYP-maalia vartioineen Riku Heleniuksen.

Lahtelaisten ylivoiman aikana onnistuttiin vielä toistamiseen, kun heti seuraavassa vaihdossa vierailijat rankaisivat pussinokkia Olli Sipiläisen toimesta. Pelicansin hyökkäysviisikon suosiollisella avustuksella yksinläpi karannut hyökkääjä ampui tarkasti johto-osuman.

Jo ennen alivoimaosumaa heräsi kysymys, miksi kentälle määrättiin kylmääkin kylmempi Matias Lopin kenttä, kun ylivoimaa oli vielä reilusti jäljellä ja vasta yhtä ylivoimakenttää peluutettu? Tämän tilanteen jälkeen ei kyseistä trioa ylivoimalla nähty.

Myrsky yltyy

Toinen erä alkoi jälleen hurrikaanin vyöryessä Pelicansin ylitse. Jo minuutin pelin jälkeen Harri Pesonen pääsi koittaamaan tyhjään maaliin, kun Jani Tuppuraisen laukauksesta syntynyt irtokiekko tuli kuin tilauksesta Pesoselle. Maali jäi kuitenkin odottamaan itseään, mutta kotijoukkue sai tilanteesta jäähyn. Tapahtumaketju sai alkunsa Teemu Rinkisen käsittämättömästä harhasyötöstä.

Edellisessä tilanteessa avopaikan hukannut Harri Pesonen pääsi paikkomaan virheensä jo seuraavassa vaihdossa, kun JYP-ylivoima jauhoi pussinokkien puolustuksen murusiksi. Muutama näyttävä syöttö ja Pesonen pääsi iskemään alivoimaneliön keskeltä lukemiksi 1-3. Ansaitut syöttöpisteet osumaan merkittiin Jani Tuppuraiselle ja Eric Perrinille.

Ottelu ehti kuitenkin vanheta vain muutaman minuutin tästä ja Pelicans tuli takaisin maalin päähän. Tero Koskiranta heitti kiekon vain maalille ja Ryan Lasch ohjasi kiekon etukulmasta sisälle. Hieman onnekkaaltakin näyttänyt osuma herätti Pelicansissa uudenlaisen taisteluilmeen ja loppuerän aikana lahtelaiset pääsivät paremmin peliin mukaan.

Molemmilla maaleilla oli tapahtumia, mutta tästä huolimatta lisäosumia ei nähty. Vierailijoista muun muassa Jonne Virtasen kenttä onnistui luomaan erinomaisen paikan Pelicans-maalille, mutta kiekkoa ei saatu edes tyhjään maaliin. Kotijoukkueesta Arttu Luttinen, Tero Koskiranta ja Vili Sopanen pääsivät puolestaan toteamaan Heleniuksen paremmaksi.

Lahtelaiset pyrkivät rinnalle

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut Pelicans ja kotijoukkue dominoi viimeisen erän alkua. Justin Hodgman ja Sami Blomqvist pääsivät yrittämään aivan Heleniuksen edestä, mutta kiekkoa ei lahtelaisten harmiksi maaliin saatu. Useamman pitkän kiekon jälkeen Jyrki Aho otti aikalisän.

- Meinasi pieni paniikinpoikanen siinä syntyä, niin teroitin hieman kylmäpäisyyttä, valotti Aho aikalisän syitä.

Riku Helenius oli ajoittain hieman epävarma, mutta otti kolmannen erän alussa todella tärkeitä torjuntoja.

Pelicans pyöritys jatkui ja hetkeä myöhemmin Janne Tavi pääsi testaamaan aivan maalin edestä, mutta hänkin joutui pettymään. Tilanteesta vihellettiin kuitenkin jäähy, kun Kalle Koskinen joutui istumaan koukkaamisesta.

Näennäisesti pyörinyt ylivoima ei tuonut lisäosumia kotijoukkueelle, mutta ylivoiman loppupuolella Jarkko Immonen otti turhan kampitusjäähyn. Kyseinen jäähy kostautui, kun Ossi Louhivaara lapioi Kalle Koskisen toimittaman kiekon Pelicans-maaliin ja vierailijat siirtyivät jälleen kahden maalin johtoon.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana Pelicans ei todellista kirivaihetta saanut päälle. Erän lopulla Pelicans otti kaksi tyhmää jäähyä, jotka tyrehdyttivät lopullisesti lahtelaiskirin.

Lisäksi mainitsemisen arvoista on Justin Hodgman taklaus. Hodgman olisi ansainnut isommankin rangaistuksen tilanteesta, jossa hän taklasi Harri Pesosta suoraan päähän.

JYP-hyökkääjä rikkoi Hodgmania, mutta pilli ei soinut. Tästä turhautuneena Pelicans-hyökkääjä lähti kostoretkelle.

Tilanne meni kuitenkin ohi vaihtoaitioilta, sillä taklaus tapahtui kulmassa, jota vaihtoaitiot eivät helpolla näe. Tuomaristokaan ei tilanteeseen puuttunut, mutta yleisössä kohahdettiin varovasti. Kotijoukkueen pelaajan ollessa kohteena olisi reaktio voinut olla erilainen.

Rapakon takana perästä kuuluisi, mutta tällä maaperällä se on epätodennäköistä. Vaivalloisesti vaihtoon liukunut Pesonen palasi ottelussa kuitenkin vielä jäälle, joten loukkaantumisilta tilanteessa vältyttiin.

Pisteet matkasivat kuitenkin Jyväskylään ansaitusti, joten paremmasta joukkueesta ei tarvitse vääntää kättä.

- JYP oli parempi, sitä ei voi kiistää, tiivisti Kai Suikkanen ottelun jälkeen.