Pelicansin peli-ilmeen löytyminen oli liikaa Jokereille

Pelicans nappasi kauden avausvoittonsa kukistettuaan Jokerit kotonaan 4-3. Lahtelaisten kolmannen erän kiri siivitti joukkueen tasoihin. Lopulta rankkareissa Ryan Laschin ja Pekka Jormakan maalit sekä Niko Hovisen torjunnat ratkaisivat ottelun kotijoukkueelle.

Kotijoukkue Pelicans sai vahvan startin otteluun. Ensimmäiset viisi minuuttia olivat enemmän tai vähemmän lahtelaisten pyöritystä. Jokerit ei päässyt kunnon hyökkäyksiin, vaan joutuivat roiskimaan kiekon pitkänä päätyyn kerta toisensa jälkeen. Ossi Väänänen joutui koukkimaan jäähyn arvoisesti, ja Pelicansille tarjoutui mahdollisuus maalintekoon ylivoimalla. Vaikka Pelicansin alku oli ollutkin lennokas, ylivoima jäi vaisuksi ja maalipaikat vähiin.

Hieman myöhemmin Joonas Järvinen laukoi jokeripelaajaa päin hyökkäyssinisellä, ja Jokerit pääsi vastahyökkäykseen. Janne Lahti ei tyytynyt syöttämään, vaan napautti itse kiekon ohi Niko Hovisen.

Maalin jälkeen Pelicans vaipui syvään horrokseen. Jokerit vei peliä mielin määrin, eivätkä pelikaanit puolustaneet kunnolla omia miehiään. Niinpä kiekko painui jo toisen kerran maaliin, kun Markus Nordlund syötti maalin edessä päivystäneelle Jani Ridalle.

Vain kahden minuutin päästä Kari Sihvosen istuessa jäähyllä Nichlas Hardt sai kunniakseen iskeä tilanteen 0-3:een. Tilanne syntyi Nordlundin kiekon heittämisestä maalille. Pelicans-pelaajilta ei löytynyt taistelutahtoa sohia kiekkoa pois ja lopulta se päätyikin Hardtille.

Markus Nordlund oli Jokereiden tehokkain pelaaja kahdella syötöllään.

Pelicans sai jo juonesta kiinni

Toisessa erässä Pelicansilla oli ajoittain vaikeuksia syöttöpelissään. Erän alussa muutamaan minuuttiin yksikään syöttö ei tuntunut menevän omille. Peli-ilme alkui kuitenkin olla kirkastumaan päin.

Pekka Jormakka lähti tuttuun tapaansa haastamaan vastustajan puolustajia. Jormakka luisteli puolustajien väliin ja laukoi, mutta Jokereiden Eero Kilpeläinen piti vielä nollan taulussa.

Myös Tero Koskirannan johtama ketju oli lähellä maalinteossa. Kiekkoa pomputeltiin taas maaliviivan tuntumassa, ja sen jälkeen Koskirannalle pelattiin kiekko loistavaan paikkaan. Koskiranta ampui kuitenkin kiekon tyhjän maalin sijasta sivuverkkoon.

Jokerit pääsi kokeilemaan erässä kaksi kertaa ylivoimaa. Molemmilla kerroilla boksissa istui Toronto Marliesin riveissä viime kaudella pelannut Justin Hodgman. Jokerit ei kuitenkaan saanut komean pyörityksen lisäksi mitään aikaan.

Pelicans vaihtoi isommalle vaihteelle, Jokerit putosivat kyydistä

Kolmannessa erässä Pelicans saa maalihanansa auki. Ryan Laschin laukaus epäonnistuu, mutta Hodgman kurvailee paikalle ja virittää oman laukauksensa kaventaen pelin 1-3:een.

Aivan perään Pelicansille tarjoutuu toinen paikka, mutta 5403-päinen yleisö kuuli maalilaulun sijaan yläriman kilahduksen. Pelicans oli löytänyt peli-ilmeensä, ja se näkyi kaikessa tekemisessä.

Jarkko Ruutu löysi tiensä jäähyaitioon ja Pelicans pääsi pyörittämään ylivoimaa. Janne Tavi petasi Joonas Jalvannille unelmapaikan, mutta Jalvannin laukaus epäonnistui surkeasti.

Myöhemmin Pelicansin ollessa jälleen ylivoimalla Jormakka yritti syöttää maalin takaa maalin edessä odottaneelle Pelicans-pelaajalle. Syöttö kuitenkin lipui ohi ja irtokiekossa oli ensimmäisenä Jyri Marttinen, joka pyssytti kiekon reppuun.

Pelicansin kotihalli oli ratketa liitoksistaan tasoitusmaalia odottaessa. Viime kauden nukkunut lahtelaisyleisö oli hereillä ja kannusti villisti kotijoukkuettaan. Aiemmin ottelussa kovasti ääntä pitäneet ja huudoillaan positiivisesti esiintyneet jokerikannattajat jäivät miesylivoiman edessä jalkoihin.

Jokereiden jatkaessa unista pelaamistaan lahtelaisyleisö sai kruunauksen lauantai-illalleen. Lahden oma kultapoika Kari Sihvonen väänsi itsensä ennakkoluulottomasti maalille ja sai kun saikin kiekon ohi Kilpeläisen.

Kari Sihvonen taisteli Pelicansille tasoitusmaalin

Pelicans vei jatkoaikaa lievästi, mutta Jokereillakin oli omat paikkansa. Erityisesti kaksikko Filppula - Ben Eaves vaikutti vaaralliselta. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt, joten oli voittomaalikilpailun vuoro.

Pelicansilta aloitti Ryan Lasch, joka laukoi kiekon komeasti ohi Kilpeläisen. Hovinen puolestaan torjui Ilari Filppulan ratkaisun.

Seuraavassa parissa Pelicansilta laukoi Pekka Jormakka. Nuorta miestä ei tiukassa paikassa huimannut, sillä hän ampui kiekon Kilpeläisen puikoista viileästi maaliin. Teemu Pulkkinen epäonnistui puolestaan omassa yrityksessään, joten Pelicans voitti ottelun.

Tomi Lämsä antoi kunnian voitosta Pelicansille

Erkka Westerlundia tuurasi lehdistötilaisuudessa hänen aisaparinsa Tomi Lämsä.

- Saimme ottelun avauserään huonon lähdön. Saimme sitten vastahyökkäyksestä maalin, emmekä ansainneet 3-0 -johtoa, Lämsä kommentoi.