Pelicans selviytyi maalijuhlista voittajana

Tapahtumarikas kiekkoilta Lahdessa päättyi Pelicansin 8-4 voittoon Jokereista. Lukuisten maalien lisäksi ottelussa vihellettiin myös runsaasti jäähyjä, 57 minuuttia.

Reilun 5300 katsojan ei tarvinnut kauaa odottaa ottelun avausmaalia. Kun ottelua oli pelattu 3:39, Ryan Lasch takakarvasi kiekon Jokereiden Jeremy Dehneriltä ja antoi syötön Arttu Luttiselle. Luttisen onetimer painui hanskapuolelta ohi Eero Kilpeläisen.

Pian avausmaalin jälkeen nähtiin ottelun ensimmäinen jäähy, kun Max Wärnille tuomittiin kaksi minuuttia laitataklauksesta. Jokerit pyörittivät ylivoimaa erittäin komeasti, kun Pelicans-neliö pelasi erittäin passiivisesti. Lopulta syöttely päättyi siniviivalle, josta Ossi Väänänen pyssytti tasoitusmaalin.

Seuraavaksi vihellettiin Jokeri-jäähy. Pelicansin ylivoima ei näyttänyt kovinkaan vaikuttavalta, vaan pelikaaneilla oli suuria vaikeuksia pitää kiekkoa hyökkäysalueella. Lopulta Jan Latvalan hieno viivapelaaminen ja komea rystysyöttö Vili Sopaselle avasivat tukkoista peliä. Sopanen jatkoi Ilkka Pikkaraiselle. Pikkarainen tykitti Pelicans-paidassa maalin numero kuusi.

Ajassa 8:55 nähtiin ikävä tilanne, kun kovassa vauhdissa ollut Juhani Tyrväinen taklasi Tero Koskirantaa vahingossa polvella. Juhani Tyrväinen lensi tilanteen seurauksena suihkuun ja Pelicans pääsi pyörittämään viiden minuutin ylivoimaa. Monessa mukana ollut Jarkko Ruutu tarjoili vielä maalinedus hässäkässä poikittaista mailaa Pelicans-pelaajan niskaan ja näin kotijoukkueelle siunaantui kaksi minuuttia aikaa viidellä kolmea vastaan.

Pelicansin toisesta ylivoimamaalista vastasi Vili Sopanen. Osumaan tarjoili rystysyötön maalinkulmalta Justin Hodgman.

Pelicans pääsi toisen kerran kahden miehen ylivoimalle, kun jäähyltä pois päässyt Jarkko Ruutu kumautti Pelicans-pelaajaa korkealla mailalla kasvoihin.
Tällä kertaa kahden miehen ylivoimalla Jokeri-maaliverkkoa heilutti Ilkka Pikkarainen. Maalin jälkeen Eero Kilpeläinen vaihdettiin pois ja tilalle luisteli Frans Tuohimaa.

Vaikka olisi voinut kuvitella kolmen maalin takaa-ajomatkan lannistavan Jokereita, näin ei käynyt. Ensimmäisen erän loppu oli Jokereiden täydellistä hallintaa.

Paras tilanne narreille syntyi, kun Juha-Pekka Pietilä menetti omalla siniviivalla kiekon hieman huolimattoman pelaamisen seurauksena ja Teemu Pulkkiselle siunaantui hyvä tekopaikka. Laukaus ei kuitenkaan ohittanut Pelicansin maalilla torjunutta Joonas Kuuselaa.

Jokerit hakevat tasoitusta kovalla sykkeellä

Jokerit kaventavat luvuiksi 4-2 heti erän alussa, jälleen ylivoimalla. Josef Boumedienne syötti ohjurin maalinkulmalla olleelle Riku Hahlille. Hyvin vastaantulleella Joonas Kuuselalla ei ollut toivoakaan kiekon torjumisesta.

Seuraava maalipaikka siunaantuu Jarkko Ruudulle. Kiekko pomppasi jäähykuninkaalle onnekkaasti päädystä ja hänen edessään ammotti kokonaan tyhjä maali. Ruudun rystyveto ohjautui kuitenkin ohi maalin paikalle tulleen Justin Hodgmanin mailan kautta.

Jarkko Ruutu sai sovitettua useita rangaistuksiaan, kun hän tarjoili komean poikittaissyötön Pulkkiselle siirretyn rangaistuksen aikana. Pulkkisen onetimer painui voimattoman Joonas Kuuselan kainalosta maaliin.

Jarkko Ruutu vahvisti asemiaan jäähypörssin piikkipaikalla.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Tällä maalilla Jokerit olivat kaventaneet pelin jo 4-3:een ja lahtelaisten pahin pelko näytti käyvän toteen. Pelin hallinta oli täysin Jokereilla ja kotijoukkueen peli oli joutunut aivan tukkoon.

Pelicansin kapteerin Arttu Luttinen teki kuitenkin tärkeän maalin ylivoimalla. Hän ohjasi Tero Koskirannan laukauksen maaliin ja kasvatti eron 5-3:een.

Kolmannessa erässä nähdään vielä seitsemän maalia

Jokerit pääsi jälleen maalin päähän Markus Nordlundin kovalla viivakudilla. Johtoasema kesti kuitenkin vain nelisen minuuttia, kunnes Tommi Paakkolanvaara iski kotijoukkueen kuudennen maalin.

Markus Seikola iski pelikaaneille vielä kaksi osumaa. Ensimmäisessä hän harhautti komeasti hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Teemu Henritiuksen ja laukoi sitten kiekon ohi Frans Tuohimaan. Toisen maalin hän laukoi tyhjiin omasta puolustuskulmauksesta.

Jokereiden apuvalmentaja Tomi Lämsä löysi omiensa otteista sekä hyvää että huonoa.

- Ensimmäisen erän jäähyjen takia tämä peli meni käytännössä ohi. Viiden minuutin jäähy oli meidän mielestä aivan käsittämätön vihellys tuomarikaksikolta. Sen ansiosta Pelicans sai 4-1 -kaulan, Lämsä harmisteli.

- 5-5 -pelaamisessa Pelicans oli ihan sillassa. Vähän jäi hampaan koloon, kun tuli hirveä määrä jäähyjä. Siinä meidän pitää kevääseen petrata. 5-5 -pelaamisessa oltiin kuitenkin parempia.

Kai Suikkasella oli sanansa sanottavana Jokeri-leirin valituksiin jäähyistä.

- Me ollaan seitsemän kertaa tällä kaudella vissiin Jokereita vastaan pelattu ja joka kerta heitä on tuomarit sorsinu. Mikäli olen myös lehdestä lukenut totuutta, näin on myös käynyt heidän muissa 45 ottelussaan. Aika jännä, miten se yksi joukkue on noin joutunut silmätikuksi.

- Ensimmäisessä erässä päästiin tekemään paljon YV-maaleja ja päästiin niskan päälle, mutta kuten kollega sanoi, toisessa erässä meitä vietiin lujaa. Meidän liike ja luistelu häipyi meidän tekemisestä ja silloin me ollaan kusessa. Viimeinen erä pelattiin kyllä fiksusti, Suikkanen kommentoi itse peliä.

Pelicans yrittää vahvistaa asemiaan kuuden joukossa seuraavaksi Jyväskylässä jo lauantaina. Jokerit kohtaavat samana päivänä SaiPan kotihallissaan.