Pelicans nappasi mestareiden päänahan kauden kynnyksellä

Pelicans voitti hallitsevan Suomen mestarin numeroin 2-1 (1-1,0-0,1-0). Löysävauhtinen harjoituspeli oli molemmille joukkueille viimeinen etappi valmistautumisessa uuteen kauteen. Tositoimiin päästään viimein vajaan viikon kuluttua. Molemmat joukkueen varoivat loukkaantumisia, eikä pelissä nähty kovinkaan montaa taklausta. Kaikki maalit tulivat ylivoimalla. Pelicansin molemmat maalit läksivät puolustajien lavasta.

1. erä - Paljon jäähyjä, vähän villoja

Ottelu alkoi erotuomari Juha Pajusen pikkutarkan tuomarityön merkeissä. Vain 23 sekuntia oli pelattu, kun Jukka Hentunen joutui jäähylle mitättömän näköisestä tilanteesta. Kotijoukkue pyöritti ylivoimaa näyttävän näköisesti, mutta ainut vaarallisempi tilanne oli Oliver Setzingerin nousu maalin kulmalle.
Jokerit sai vielä toisenkin jäähyn, kunnes sitten Pelicansin jäähyaition ovi avautui kahdesti lyhyen ajan sisällä. Jokerit pääsi pelaamaan 1.16 viidellä kolmea vastaan, kun Setzinger sekä Jaako Niskavaara istuivat jäähyllä. Jokereiden ykkösylivoima pyöritti peliä suvereenisti. Ville Peltonen pelattiin takatolpalle avopaikkaan, mutta laukaus epäonnistui ja Pasi Kuivalainen torjui. Hetkeä myöhemmin samanlainen klap-klap -kuvio pelattiin toiselle tolpalle ja Jukka Hentunen siirsi Jokeri 0-1 johtoon. Syöttöpisteet Ville Peltoselle ja Mika Strömbergille.
Markus Kankaanperän jäähyn aikana kotijoukkue tuli tasoihin. Ensin Lasse Jämsen pelattiin kahden jokerivahti Kari Lehtosen kanssa. Tämä kuitenkin torjui tyylikkäästi. Seuraavasta hässäkästä Lehtonenkaan ei enää selvinnyt, vaan maalin edustalla hyvin tilanteen loppuun pelannut puolustaja Kaj Lindström laittoi kiekon tyhjiin Teemu Sainomaan laukauksen jälkeen.
Pian tasoituksen jälkeen pääsi läpi koko ottelun terävästi pelannut jokerihyökkääjä Sean Bergenheim laukomaan Tommi Turusen poikittaissyötöstä, mutta Pasi Kuivalainen torjui upeasti.
Erän viimeisellä minuutilla erotuomari Pajunen antoi kotijoukkueelle kaksi todella köykäistä kampitus-jäähyä. Viimeiseen aloitukseen Jokerit otti vielä Lehtosenkin maalin suulta ja pelasi erän viime sekunnit kuudella kolmea vastaan.

2. erä - Maaliton, mutta mielenkiintoinen erä

Toisen erän alkuun Jokerit pääsi yrittämään reilun minuutin verran 5-3 -ylivoimaa. Turunen, Aalto ja Banham pyörittivät hallitusti, mutta päämäärättömästi. Kotijoukkue kesti melko helposti.
Pääkaupunkiseudulta kiirineet huhut Tomek Valtosen rauhoittumisesta vaikuttavat vahvasti ennenaikaisilta. Mies kävi kuumana kuin hellakoukku ja hankki samasta tilanteesta kaksi tyhmää kakkosta. Pelicans ei kuitenkaan päässyt nauttimaan ylivoimasta, kun Jari Kauppila tasoitti puntit heti alkuunsa. Kauppilan maila nousi maalin takana Olli Malmivaaran alahuuleen. Vahinkotilanne ja selvä 2+2 minuuttia.
Erän puolivälissä Joonas Jääskeläinen näytti, että kaunis ranneveto on tallella. Puolittaisen läpiajon jälkeen tolppa kilahti Kari Lehtosen selän takana - ei maalia kuitenkaan. Pian tämän jälkeen Petri Pakaslahti oli kahden Kuivalaisen kanssa, edelleen ilman tulosta. Maaliton, mutta varsin mielenkiintoinen erä. Torjunnat Kuivalainen 12 - Lehtonen 5. Nuo luvut johtavat harhaan, sillä erä oli hyvin tasainen.

22.22 Tomek Valtonen (Jok), 2 min väkivaltaisuus + 2 min korkea maila

22.34 Jari Kauppila (Pel), 2+2 min korkea maila

33.28 Antti Aalto (Jok), 2 min koukkaaminen

3. erä - Latvala ratkaisi ylivoimalla

Kolmas erä oli pelin heikkotasoisin. Pelaajien selät alkoivat suoristua, eikä edes Pajusen pilli soinut kahden aiemman erän malliin. Erän komeimman harhautuksen esitteli Tommi Hannus, joka yrittää vakuuttaa jokerien valmennusportaan vielä näin sarjan kynnyksellä. Aiemmin Hannus on pelannut liigaa TPS:n ja Ässien riveissä.
Erän kahdeksannella minuutilla Markus Kankaanperä pääsi laukomaan vapaasta paikasta, mutta Pasi Kuivalaisen hanska heilahti näyttävästi. Hetkeä myöhemmin Martin Cech vapautti Toni Saarisen läpiajoon, mutta Lehtonenkin oli tarkkana. Erän puolivälissä Jokereiden johtomaali oli todella lähellä. Antti Aalto tavoitteli kiekkoa Kuivalaisen kanssa. Kuivalaisen pääsi kiekkoon, mutta purku epäonnistui ja meni suoraan Timo Vertalalle, joka pääsi laukomaan tyhjiin. Tilanteeseen liukui sivusta Tomi Hirvonen, joka pelasti pomminvarman maalin. Itse asiassa Vertala oli vielä ottelun jälkeenkin sitä mieltä, että kiekko kävi maalissa.
Neljää minuuttia ennen loppua Jokereiden Samuli Jalkanen sai todella helpon jäähyn, joka muodostui ratkaisevaksi. Pelicansin ylivoima pyöri komeasti ja viimein Jan Latvala laukoi siniviivalta hyvän maskin takaa kotijoukkueen voittomaalin.
Heti maalin jälkeen antoi erotuomari Pajunen paikkojäähyn Pelicansin Tero Paappaselle, mutta Jokerit ei enää saanut ylivoimaansa kunnolla pyörimään.

Pelaajakommentteja

Molempien joukkueiden parhaat löytyvät puolustuspäästä. Maalivahdit tekivät hienoa työtä. Kotijoukkueen paras ketju oli Jani Keinäsen johtama kakkonen, jossa laidoilla polkivat totutusti Toni Saarinen ja Oliver Setzinger. Jari Kauppila teki pari näyttävää jalkakikkaa, mutta sai vahäkkäästi aikaan. Puolustuspäässä Latvala-Pisto -pari pelasi rauhallisen vakuuttavasti. Suuria virheitä ei tullut muillekaan. Tero Paappanen kylläkin neppaili pari kertaa vaarallisesti omalla alueella.

Jokereista täytyy mainita alati vaarallinen ykköskenttä, jossa Peltonen-Pakaslahti -akseli on koko ajan vaarallinen. Jukka Hentunen jäi hieman yksin, vaikka Jokereitten ainokaisen tekikin. Samanlainen yksinäinen oli Antti Aalto. Timo Vertala ja Jussi Pesonen muodostivat vaarallisen tutkaparin, johon Aalto ei oikein tuntunut sopivan. Aalto keskittyikin lähinnä tuomareille mussuttamiseen. Myös Sean Bergenheim oli ilman muuta hyvällä asenteeellaan hyökkäyspään onnistuja. Alakerrassa Strömberg-Kankaanperä muodostivat varmimman parin. Suurimmissa vaikeuksissa oli Olli Malmivaara, jolla riittää kokoa ja näköä - ja kömpelyyttä.