Pelicans kairasi makean voiton

Pelicansin Joel Mustonen oli ottelun näkyvin hahmo.
Kuva © Teemu Eirtovaara, teemu.eirtovaara@gmail.com
Liigan pudotuspeleihin hamuava Lahden Pelicans isännöi suorasta puolivälieräpaikasta taistelevaa Tampereen Ilvestä perjantaina. Kotijoukkue lähti otteluun taulukon viimeistä edelliseltä sijalta vierailijoiden miehittäessä kuudetta tilaa.

Kohtaaminen oli joukkueiden tämän kauden neljäs keskinäinen voittojen ollessa Ilvekselle 2-1. Pelicans kärsi edellisessä taistossaan keskiviikkona Oulussa Kärpille 1-5-tappion, kun Ilves taipui samaan aikaan Jyväskylässä JYPille 3-6.

Pelicansilla hurja alku - viimeistely tehotonta

Perjantain koitos sai Pelicansin osalta vauhdikkaan alun isäntien luodessa vaarallisia pyörityksiä Joonas Korpisalon vartioimalle maalille. Paine palkittiinkin Ilves-jäähyn merkeissä, mutta Joonas Riekkisen rangaistuksen aikana kotijoukkue ei saanut mitään aikaiseksi.

Tämän jälkeen tamperelaismiehistö oli koko avauserän purjeessa. Pelicansin selkeät maalintekopaikat siunaantuivat Marko Pöyhöselle ja Tyler Redenbachille. Ilveksellä oli sen sijaan vain yksi todellinen tontti, kun Aleksi Mustonen kilautti kiekon rimaan.

Pelicansin kova yritys tuotti lopulta hedelmää erän puolivälin jälkeen, kun Joel Mustonen sivalsi limpun käytännössä tyhjään Ilves-rysään. Kiekko tuli nuorukaiselle kuin tarjottimella kummallisten pomppujen jälkeen.

Tehokkaammalla viimeistelyllä kotijoukkue olisi ollut ensimmäisellä erätauolla vielä tukevammin kuskin paikalla. Isäntien päävalmentaja Tomi Lämsä kuitenkin kehui alaistensa alkua tehottomuudesta huolimatta.

− Meillä oli erinomainen tulo peliin. Olisimme toki voineet napauttaa pari maalia enemmän.

Alun tehottomuus muuttui maalijuhlaksi

Vauhdikkaassa toisessa erässä pelilliset puntit tasoittuivat jonkin verran. Erän alkuminuuteilla joukkueet eivät olleet terävimmillään syöttöjen napsuessa puolin ja toisin vastustajien lapoihin. Sen lisäksi kumpikin missasi läpiajot.

Ensiksi Ilveksen Joonas Riekkinen tuhlasi paikkansa Janne Juvosen venyttyä patjatorjuntaan. Vähän tämän jälkeen Pelicansin Michal Repik epäonnistui vastaavanlaisessa tilanteessa Korpisalon oltua maalillaan terävä.

Kamppailun puolen välin jälkeen hanat kuitenkin aukesivat oikein kunnolla vierailijoiden juottaessa yhä niskan päällä olleelle isäntäjoukkueelle katkeraa kalkkia. Ensin Ilves tasoitti kuin varkain Turo Asplundin osumalla ja vähän myöhemmin Tapio Laakso ujutti puolittaisen läpiajonsa maaliin.

Tästä kotijoukkue ei hätkähtänyt, vaan pussinokat väänsivät itsensä väkisin tasoihin ylivoimalla. Toisessa erässä syntyi kolme maalia reilun kahden minuutin sisään, kun Pelicansin sotisovassa tähän asti mainiosti onnistunut Antti Jaatinen survoi 2-2-tasoituksen.

Ilves otti ohjat käsiinsä - päätöserän loppu jännittävä näytös

Kolmannen erän alussa Ilveksellä oli etsikkoaikansa Joonas Hurrin kärsiessä 2+2-minuuttistaan. Lopulta lahtelaispakin jäähy kostautui, kun viime kevään MM-hopeamitalisti Tommi Kivistö ampui pikkumustan helpohkosti Juvosen selän taakse.

Tupsukorvat saivat johto-osumasta potkua peliinsä pussinokkien ollessa toistuvasti paineessa. Jos ottelun toisessa erässä Ilves maalasi kesken Pelicans-painostuksen, niin myös nyt roolit kääntyivät yhtäkkiä päälaelleen. Joel Mustosen 3-3-tasoitusmaali syntyi kuin salama kirkkaalta taivaalta.

− Meidän ketjulla toimii paremmin ja paremmin peli. Minulla ei ole ollut oireta kahteen kuukauteen, ja se alkaa näkyä myös omassa pelissä, vakavat sairaudet selättänyt Mustonen tiivisti.

Mustosen tasoitusosuman jälkeen ottelussa mentiin vauhdikkaasti päästä toiseen ratkaisun leijuessa ilmassa. Maali jäi syntymättä, joten ilta venyi ylitöiksi.

Ratkaisu syntyi voittomaalikisassa

Myös jatkoaika oli surffailua kummankin saadessa pari maukasta ylivoimahyökkäystä. Ratkaisua ei kuitenkaan tullut 65 minuutin aikana niin lahtelaisten kuin tamperelaistenkin viimeistelyn oltua ruosteessa.

Kaksi pistettä laitettiin jakoon lopulta voittomaalikisassa, jossa seuraavan kerran tiistaina pelaava Pelicans oli parempi vain Joel Mustosen onnistuttua. Tappion kärsinyt Ilves on tulessa jo huomenna Ässien isäntänä.