Niinimäki heräsi kolmannessa kohtaamisessa

Tyler Redenbach on sisäistänyt roolinsa Pelicansissa hyvin.
Pelicansin ja Ilveksen kolmaskaan ottelu ei tuonut tupsukorville helpotusta. Lahtelaiset veivät tamperelaisilta pinnat kolmannen kerran peräkkäin. Tällä kertaa vanhaa seuraansa pääsi kurittamaan Jesse Niinimäki, joka onnistui maalinteossa kahdesti.

Ilves oli tullut aiemmissa kamppailuissa lahtelaislaumaa kovempaa ottelun avauserään, vieden aiempien kahden kohtaamisien ensimmäiset erät puhtaalla 4-0 maalierolla.

Tiistaina oli kuitenkin Pelicansin vuoro voittaa avauserä. Lahtelaisten maalinteon aloitti nelosketjun duunari Marko Pöyhönen, päästyään kävelemään helposti Ilveksen puolustusalueen keskelle, poimittuaan Tommi Paakkolanvaaralta hyvän jättösyötön ja lauottuaan kiekon takanurkkaan. Ilveksen maalivahti Ville Kolppasella olisi ollut mahdollisuus napata laukaus, mutta kiekko ei kuitenkaan tällä kertaa tarttunut veskarin räpylään.

Valkopaitaisten vieraiden avausmaalista vastasi taas Lassi Kokkala ylivoimaosumallaan. Tasoitusmaalissa oli Jere Myllyniemen vuoro haparoida vahvan Ilves-hyökkäjien maskipelaamisen takana. Lahtelaiskassari pudotti kiekon suoraan Kokkalan eteen kuin tarjottimelle, hyökkääjän siirtäessä lätkän rauhassa reppuun.

Jesse Niinimäki sai tärkeän itseluottamuspistoksensa, viimeistellessään lahtelaisten toisen osuman. Ilveksestä Lahteen siirtyneen hyökkääjän maali oli ensimmäinen turkoosipaidoissa.

Erässä nähtiin myös yksi kunnon maaliedushässäkkä, jossa Ilveksellä oli maali todella likellä. Videotarkistuksen myötä kuitenkin nähtiin, ettei hässäkästä ollut syntynyt maalia.

- Näkyi yliyrittäminen meidän pelissämme. Tehtiin selkeitä puolustuksellisia virheitä. Niin helposti annettiin kaksi ensimmäistä maalia. Meillä oli selkeä ylivoima ja lahjoitetaan ne tuolla tavalla. Yritys on meillä kova, mutta järkeä ei ole siinä meidän pelaamisessamme, Raimo Helminen ruoski ottelun jälkeen joukkuettaan.

- Me keskityimme ennen ottelua siihen, että me pystymme tänään avauserän tai alkupuolen ottelusta pärjäämään.  Siinä onnistuimme, Kai Suikkanen ynnäsi.

Lahtelaisten bravuurina jälleen toinen erä

Niinimäen tehopisteinen ilta jatkui. Ennen tiistain ottelua viimeksi marraskuussa maalinteossa onnistunut laituri iski toisen maalinsa erän lopussa. Pelicansin ottelun ensimmäisestä ylivoimasta syntynyt kihaus oli Niinimäelle illan kolmas tehopiste. Kuitenkaan Niinimäen matsi ei ollut pelkkää hyvää, vaan miehen otteissa näkyi vielä paljon arastelua ja tekemättä jättämistä.

Pelicans hallitsi jälleen toista erää. Edellisten otteluiden tapaan lahtelaiset hoitelivat toisen erän, tällä kertaa iskien kolme maalia. Lahtelaiset vyöryttivät hyökkäyksen toisensa perään. Turkooseista Ilves-vahti Kolppasen onnistuivat yllättämään kakkoserässä Niinimäen lisäksi Miikka Männikkö ja Pekka Jormakka.

Yksi valopilkku Pelicansin kokoonpanossa oli Tyler Redenbach. Aktiivisen Jormakan kanssa pelaava pelintekijä oli toisessa erässä erittäin kovassa vireessä, laittaen lättyä maalipaikkoihin jatkuvasti.

Ilveksen hyökkäykset jäivät yksittäisiksi torpedoiksi. Yksi kuitenkin osui lahtelaislaivaan, tamperelaisten erän ainoan osuman upotti Samuli Kivimäki ovelalla ohjauksella Tommi Välimaan syötöstä.

Ilves ei ole kauden aikana onnistunut voittamaan lahtelaisia vastaan ainuttakaan toista erää. Nyt meni kuitenkin kuparinen edes rikki Kivimäen maalin myötä.

Hetkittäistä hallintaa

Ottelun kolmas erä muistutti paljolti kamppailun aiemmin käytyjä osia. Pelicans hallitsi peliä ja Ilves yritti raapia paikoistaan maaleja. Lahtelaiset käyttivätkin erän paljolti oman maalin varmaan suojeluun, onnistuen luomaan kuitenkin muutamia komeita maalipaikkoja.

Ilveksessä debytoinut Alexander Ruuttu oli yksi illan pettymyksistä. Alkulämmöissä näkynyt into ja vauhti eivät siirtyneet pelivaiheeseen, ja mies tyytyi kaartelemaan kentällä ilman tekopaikan hakemistakaan.

Ilvekselle ei jäänyt kolmesta ottelusta mitään käteen. Viimeinen kohtaaminen päättyikin muita rumemmin, lukemiin 5-2.

- Hetkittäin peli oli meidän hallussamme, mutta sitten menetetäänkin kiekko neljä viisi kertaa omalla alueellamme ja lahjoitetaan vastustajalle maalit, Helminen summasi ottelua.

- Viimeinen erä oli meiltä erittäin järkevää tekemistä. Tiesimme, ettei meidän tarvitse enää maaleja tehdä, yritimme pitää vain erän maalittomana ja vastustajan pois tekopaikoilta. Pelasimme sen todella hyvin, veti Suikkanen viimeisen erän yhteen.