Löysäilyyn vastattiin tiukasti, varsinkin Hintz

LIIGA / Raportti
Pelicansin puolustus oli löysä. Ilta ei ollut konkareillekaan paras mahdollinen.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicans ja Ilves ottelivat jälleen tiistai-iltana Lahdessa. Tiukaksi muodostunut peli oli vieraille otollinen.

Pelicansin ja Ilveksen kolmas kohtaaminen katkaisi taisteluparin tämän kauden kaavan. Tiistai-iltaan asti joukkueet olivat voittaneet toisensa vain kotiottelussaan ja runsaalla maalierolla. Ilves oli kuitenkin tällä kertaa parempi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2−3.

Ilves painoi päälle hyvällä höyryllä koko ajan, vaikka painostusvaaka kallistelikin joukkueiden välillä vuorotellen. Tamperelaiset mursivat hyvin kotijoukkueen puolustuksen, mutta olivat myös hyvin kärkkymässä omalla siniviivalla lahtelaisten vastaiskuja.

Pelicans menetti viime hetkellä johtoasemansa jälleen. Se kokosi kuitenkin sekavan pelinsä nopeasti ensimmäisen erän jälkeen varsinkin hyökkäyspäässä. Puolustus ja erikoistilannepelaaminen olivat sen sijaan sekaisin koko ottelun ajan, joten Janne Juvosen tekemä maalivahtityö sai tiistaina suurta kiitosta.

Kolmessa pisteessä kiinni roikkunut Pelicans koki valitettavan tappion, jota ei edes hyvin pelannut junioripelikaani Sebastian Repo pystynyt toimillaan kääntämään. Homma kaatui kotijoukkueen harkitsemattomiin, hölmöihin ratkaisuihin.

− Vähän aloimme turhaan roiskia kiekkoja siinä lopussa kun ei oikein uskallettu pelata. Vastustaja pääsi kääntämään nopeasti, kun ei meillä johtoasemassa ollut sitä hyökkäyspeliä juurikaan, Repo kertoi.

Koko ottelun kulku vaihteli erästä toiseen ja hetkestä hetkeen. Välillä vierasjoukkue hallitsi kun taas toisinaan lahtelaiset käänsivät pelin omaan myllytykseensä.

− Vielä pitäisi saada ehjiä 60-minuuttisia pelattua niin saisimme ne kolme pistettä.

Ottelu ei ollut ratkennut edes kolmannen erän viimeisillä minuuteilla, vaikka Pelicans yritti puolustaa johtoasemaansa. Töitä joukkueet joutuivat tiistai-iltana tekemään hiki hatussa, sillä taistelu oli äärimmäisen tasainen.

− Kyllä tänään taas kaikki laittoivat jäälle kaiken mitä puseroista löytyi.

Kovimman työmyyrän roolin vei kuitenkin Ilves.

− Ilves oli tiistaina hyvä ja kova painamaan hommia. He saivat kyllä hyviä painostuksia aikaan.

− He pystyivät paremmin kontrolloimaan peliä tänään ja ratkaisemaan paikoista.

Repo on itse esiintynyt erinomaisesti monena iltana paikkaillessaan loukkaantumisia. Pelicansilla ei erityisen näkyviä hahmoja Juvosen lisäksi ollut tiistai-iltana, mutta yksi hieno läpiajo ja monet laadukkaat maalipaikat puhuvat 18-vuotiaan hyökkääjälupauksen puolesta. Revosta lahtelaiskannattajat odottavat varmasti uutta maalintekijää, sillä mahdollisuuksia on ollut.

- On ollut kivaa pelata ihan miesten peleissä. Vielä kun saisin sen kiekon vietyä maaliin asti, mutta kyllä se noilla maalipaikoilla lähenee, Repo pohti.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle