Vihkoon jo viidettä kertaa

LIIGA / Raportti
Ilkka Pikkarainen ja Petteri Nikkilä ottivat toisistaan mittaa loppusummerin soitua.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lahden Pelicans nappasi toisen perättäisen kotivoittonsa, kun se kaatoi HPK:n lukemin 4-1. Vierasjoukkueen tappioputki venyi lauantain jälkeen viiden ottelun mittaiseksi.

Sijoilla 10 ja 11 majailevat Pelicans ja HPK kohtasivat kauden kolmatta kertaa. Kotijoukkue Pelicans nappasi kevään kannalta tärkeän voiton, sillä lauantaina saadut kolme pistettä venyttivät välin takana olevaan Pallokerhoon kuuden pisteen mittaiseksi.

- Olivat tuoreemmalla jalalla kuin me, olivat hyviä. Turha siinä on selitellä, kun he tekivät kolme maalia enemmän kuin me ja ansaitsivat voittonsa, nuorten MM-kisoista takaisin liigakaukaloihin palannut Juuso Vainio kommentoi.

Toista peliään nuorten kisojen jälkeen pelaava Vainio oli iloinen päästyään takaisin Hämeenlinnaan, vaikka Ruotsista matkaan tarttunut kultakin varmasti lämmitti mieltä.

- Onhan se kiva tulla takaisin omaan seuraan. Vaikka vauhti ei ole ihan niin kova kuin kansainvälisissä peleissä, niin se on vain positiivinen asia, että pääsee takaisin, Vainio kertoi.

Vierasjoukkueen ensimmäinen takaisku tuli jo ensimmäisen erän neljännellä minuutilla, kun Jere Sallinen sai pelirangaistuksen polvitaklauksesta. Kotijoukkueen tehoton viiden minuutin ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kiikarilukemin.

Toisen erän puolessa välissä nähtiin ottelun ensimmäinen maali, kun Pelicansin työmyyrä Janne Ritamäki iski kotijoukkueen johtoon. Kuitenkin vain alle kaksi minuuttia Ritamäen maalin jälkeen HPK:n toi tasoihin myös perjantaina Turun Palloseuraa vastaan maalannut Joonas Vihko.

Ainokaiseksi jäänyt tasoitusmaali ei kuitenkaan ollut tarpeeksi, sillä kolmannessa erässä Pelicans pääsi karkuun.  Viimeisen erän maaleihin kotijoukkue sai paikan HPK:n puolustuksen menettäessä kiekon siniviivalla.

- Jääkiekkoon kuuluu virheet ja niitä tulee joka pelissä. Harvemmin on kuitenkaan sattunut mitään tuollaisia virheitä, mutta pelit on pelejä, mitä tahansa voi sattua, Vainio totesi.

Totuus ei ollut numeroissa

Vaikka kolmen maalin voitto kuulostaa ylivoimaiselta, ei se sitä aina ole. Lauantain ottelussa pelasi kaksi tasavertaista joukkuetta, mutta tappio tuskin koskaan lämmittää mieltä, vaikka pelillisesti ei olisikaan ollut altavastaajan asemassa.

- Aika huonot fiilikset jäi. Ärsyttää eniten se, että oltiin kuitenkin pelissä mukana eikä oltu todellakaan huonompi joukkue eivätkä numerot kertoneet kaikkea, Vainio kertoi.

- Erittäin hikiset pisteet meille. Siinä oli ylivoimalla kaksi tai kolme tyhjää maalia ja olen sanonutkin, että en tiedä onko nämä tähtiin kirjoitettu, kun ensin selvitään tuollaisista avopaikoista ja sen jälkeen tehdään voittomaali puolustajan virheestä, Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta mietti ottelun jälkeen.

Ennen tasauskierroksia molemmat joukkueet pelaavat tiistaina. Pelicans matkustaa Poriin Ässien vieraaksi joukkueiden kauden kolmanteen kohtaamiseen. HPK puolestaan pelaa kotonaan Pelicansin tasausparia KalPaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle