Teddy ei ampunut nalleilla

LIIGA / Raportti
Tyrväinen heilutti häkkiä kerran tiistaina.
Kuva © Riku Laukkanen - www.facebook.com/R1kuExposures
Pelicans on pelannut viimeisissä kotiotteluissaan ainakin pisteiden valossa hyvin. Tiistai-illan neljäs mittelö HPK:ta vastaan ei ollut poikkeus, kun lahtelaiset ryöstivät pistepotin mastokaupungissa.

Hämäläisten kohtaaminen oli 3−0-luvuista huolimatta tasaväkinen. Ailahteleva Pelicans veti tiistaina pidemmän korren maalipaikkojen luomisessa. Janne Juvonen piti nollan sekä varmisti kolmen pisteen säilymisen Lahdessa.

Maajoukkuetauko näkyi kummankin miehistön lavoissa, kun vauhdikkaasta pelistä huolimatta huolellisuus ja rauhallisuus eivät aina riittäneet kuvailemaan joukkueiden otteita. Hermostuneisuus näkyi huolimattomina syöttöinä, pitkinä kiekkoina sekä sekavina pelikuvioina. Lopulta HPK sortui vielä takaa-ajoasemassa rangaistuksiin.

Pelicansin vaikeuksiin hiljalleen lääkettä

Pelicans on pitkään kantanut surullista, Liigan heikoimman ylivoimajoukkueen, titteliä tällä kaudella. Yksittäistä kehittämiskohtaa on ollut vaikeaa hahmottaa, mutta oleellisena vaikeutena on ollut turkoosipaitojen sijoittuminen. Tiistaina ylivoimat eivät edelleenkään tuottaneet pisteiden valossa tulosta, mutta sen pyörimisessä hyökkäysalueella pystyi jo näkemään parannusta. 

Pelicans on kärsinyt epätasaisuudesta läpi kauden, ja keskeisimpinä kehityskohteina ovat olleet erikoistilanteiden lisäksi tasaisuuden ylläpitäminen koko ottelun ajan sekä maalipaikkojen luominen. Tiistai-illan taisto tarjosi varovaista toivoa lahtelaiskannattajille, sillä kotijoukkue onnistui pelaamaan täydet 60 minuuttia ilman suurempia ailahteluja. HPK-vahti Juuse Saros puolestaan joutui ahtaalle monesti, kun lahtelaiset löysivät juonikkuutta maalipaikkojen luomisessa.

Illan yksi suurimmista tähdistä oli lainahyökkääjä Teddy Da Costa, joka löysi maalivainunsa ottelussa kahdesti. Myös Juhani Tyrväisen huvitusta herättäneet lukuisat maalipaikat tuottivat viimein tulosta, kun turkoosinuttu onnistui nostamaan kiekon reppuun toisessa erässä.

HPK:n parasta oli viimeinen erä

Pelicans on aiemmissa otteluissaan näyttäytynyt enemmän puolustavana joukkueena, sillä hyökkäämisessä on ilmennyt lahtelaisnipulla arkuutta. Tiistai-illan ottelussa kotijoukkue pääsi kuitenkin nujertamaan HPK-pakiston välillä varsin vaivattoman näköisesti.

HPK oli ottelun alettua altavastaajana, mutta se taisteli sinnikkäästi Pelicansin 2−0-osumaan saakka. Kerhon parhaimmat pyöritykset lahtelaisalueella olivat juuri alivoimatilanteiden jälkeen, kun isäntien rivistö oli erikoistilanteen jälkeen sekaisin.

Kolmas erä oli jo hämeenlinnalaisten hallussa enemmän, kun Juvonen joutui torjuntatöihin useammin kahteen aiempaan periodiin verrattuna. HPK sai hämmennettyä Pelicansin puolustuksen monesti, mutta pelikaanivahti piti tonttinsa puhtaana loppuun saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle