Repikää siitä, sanoi Michal HPK:lle

LIIGA / Raportti
Michal Repik tuuletti perjantai-illassa monesti.
Kuva © Erik Jokinen / erik.jokinen@jatkoaika.com
Lahdessa käytiin perjantai-iltana paikallisottelu, kun Pelicans taisteli itselleen voiton HPK:sta kauden avauksessa maalein 4−3. Peli eteni jännittävästi voittomaalikilpailuun.

Ilta oli ehdottomasti Pelicansin Michal Repikin, joka oli ottelun harvoja erottuvia tähtiä maalivahtien rinnalla. Uusi turkoosipaita esiintyi vakuuttavasti ja iski varsinaisella peliajalla kaksi maalia isäntien kolmesta. Repik ei kuitenkaan tyytynyt tehoihinsa, vaan kiusasi vastustajaa voittomaalikilpailussakin. Vastuu ottelun voitosta sysättiin puolivahingossa täysin Repikin harteille, sillä siinä missä muut epäonnistuivat laukauksissaan, tšekkihyökkääjä ei. Pelaajan itsevarmuus huokui yleisöön asti.

Niin huokuivat myös muut tunnetilat. Lahden illassa käydyt kahakat olisivat jättäneet pohjalaisten puukkojunkkari-ilmiönkin toiseksi, mikäli sellaista vielä olisi. Nimittäin peli osoitti, että hämäläisheimo kykenee yhtälailla mittelöimään keskenään suurella tarmolla, vaikka tilanteet eivät hurjiksi muuttuneetkaan. Kauden avausottelun synnyttämä tunnelataus oli nähtävissä kaikessa jäällä tapahtuvassa, mikä esiintyi tällä kertaa negatiivisessa valossa.

Ottelun yhteinen nimittäjä oli passiivisuus, jota ottelupari pompotteli toisilleen vuoron perään. Peliä vei aina se, jonka paketti oli vähemmän sekaisin. Tasainen lopputulos kertoo mittelön ailahdelleen kummallakin joukkueella, mutta saipahan perjantai-illan avaus jännittävän näytöksen. 

Pelicans toivoi vauhdikasta alkua, mutta ensimmäisessä erässä ripeämpi olikin vastustaja. Ensimmäinen HPK-ylivoima tuotti Jesse Saarisen luotsaamana vieraille halutun tuloksen, mutta Pelicansille shokkialun. Tästä ei kotijoukkue enää erän aikana toipunut.

− Uusi joukkue kun on kyseessä, niin kyllähän jännitys näkyi, totesi Pelicansin päävalmentaja Tomi Lämsä joukkueensa otteista.

Toinen erä oli vain varjo edellisestään. Repikin 1−1-ylivoimaosuma loi toivoa jo muutenkin virkistyneeseen lahtelaisjoukkueeseen. HPK oli puolestaan koko ajan pulassa varsinkin Pelicansin liigadebytantti Taavi Vartiaisen ajettua vastustajan jäähyaitioon muutamaan otteeseen. 

− Toinen erä oli meiltä todella passiivinen, sanoi Kerhon päävalmentaja Pasi Arvonen.

HPK-vahti Juuse Saros piti kuitenkin vierasjoukkueen taistelussa mukana vaikka Pelicans antoikin laukauksien laulaa. Usein päätyplekseihin kolahtaneet yritykset tuottivat tulosta Pekka Saarenheimon iskettyä lahtelaiset 2−1-johtoon.

Kolmas erä oli ottelulle tyypilliseen tapaan jälleen erikoinen. Alun pysähtynyt tunnelma muuttui äkisti, kun Repik yllätti uudelleen ylivoimalla. Illan maalikuningas oli syntynyt.

− Meillä oli hyvä ketju ja ylivoimat tuottivat tulosta. Tämä on uusi liiga minulle, joten oli mukavaa saada lisää itseluottamusta, Repik totesi peliotteistaan.

Kaikki olivat varmoja ensimmäisestä kotivoitosta, kun Antti Bruun joutui suihkuun erikoisesta ryntäämistilanteesta Repikin kanssa. Kaikesta huolimatta lukemat olivatkin yllättäen tasan vain puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista. Eero Somervuori tasoitti ensin ylivoimalla, sen jälkeen Zach Hamill seurasi esimerkkiä nostamalla HPK:n näyttävästi takaisin voittotaistoon. 

− Ne viimeiset seitsemän minuuttia olivat kamalia. Meidän täytyy parantaa paljon siitä, totesi Repik viimeisestä HPK-pyörityksestä. 

Jatkoaika kului joukkueiden seilaamiseen päädystä päätyyn, kunnes voittomaalikilpailu oli ainoa vaihtoehto ottelun selvittämiseksi. Joukkueiden maalivahtisankarit Jere Myllyniemi ja Saros torjuivat kumpikin näyttävästi kovat yritykset. Ottelun ratkaisijaksi ylsi kuitenkin vain Repik, joka onnistui ainoana kummallakin yrittämällä. HPK:lta onnistui kertaalleen maalin tehnyt Hamill. 

» Lähetä palautetta toimitukselle