HPK niukasti Pelicansia parempi - hanskat putosivat kahdesti Lahdessa

Heikki Liedes alusti HPK:n voitto-osuman.
Kuva © Riku Laukkanen - facebook.com/R1kuExposures
HPK vei Lahdessa sekavan ja niukkamaalisen kamppailun nimiinsä 2-1. Runsaiden jäähyjen sävyttämään peliin mahtui myös kaksi tappelua.

Pelicans ja HPK tarjosivat Lahdessa sekavan ja jäähyjen sävyttämän ottelun, jossa HPK oli lopulta maalin verran parempi. Pelicans esitteli ottelussa kotiyleisölle uudet hankintansa Antti Erkinjuntin ja Ryan Potulnyn, joista etenkin Erkinjuntti oli pirteällä pelipäällä tehden muutamia näyttäviä kiekonkuljetuksia ja maalipaikkoja ketjukavereille. Kotijoukkueesta myös Antti Jaatinen ja Teddy Da Costa pelasivat kauden ensimmäiset pelinsä.

Ensimmäinen erä oli erittäin rikkonainen ja tasaviisikoin ei juuri päästy pelaamaan. Yhteensä erässä jaettiin kahdeksan rangaistusta, sekä yksi rangaistuslaukaus Joonas Lehtivuoren rikottua Henri Heinoa. HPK:n maalia vartioinut Kristian Järvinen kuitenkin selvitti helposti Heinon yrityksen. Kummaltakin joukkueelta puuttui ensimmäisessä erässä vaaralliset maalintekopaikat ja tauolle lähdettiinkin 0-0 tasatilanteessa.

Toisessa erässä jäähypenkki ei kulunut enää yhtä ahkerasti ja erässä tuomittiin vain kaksi kahden minuutin rangaistusta Pelicansille. Jäähyjen vähenemisestä huolimatta peli pysyi sekavana ja oli lähes koko erän ajan roiskimista päädystä toiseen. Peter LeBlanc pääsi hyödyntämään isäntien nukahduksen erän toisella minuutilla ja vei vieraat 1-0 johtoon täysin vapaasta paikasta Riku Hahlin esityöstä. Pari minuuttia tästä HPK:lla oli oiva tilaisuus lisätä johtoa, kun Juhani Tyrväinen hukkasi kiekon kohtalokkaasti omalla sinisellä ja Eetu-Ville Arkiomaa karkasi läpiajoon. Pelicansin maalia vartioinut Janne Juvonen veti tilanteessa kuitenkin pidemmän korren.

Erä jatkui sekavana roiskintana puolin ja toisin ilman kunnon maalipaikkoja, kunnes erän kolmanneksi viimeisellä minuutilla Heikki Liedes pääsi kiertämään hyvään vetopaikkaan, josta Lehtivuori pääsi jatkamaan irtokiekon sisään. Tauolle lähdettiin vieraiden 2-0-johdossa.

Kolmanteen erään Pelicans tuli selvästi ryhdistäytyneenä ja hallitsi tapahtumia lähes koko erän. Pelicansin painostus palkittiin lopulta reilu kuusi minuuttia ennen loppua, kun Heino toi kauden ensimmäisellään isännät maalin päähän.

Tämän jälkeen tunteet kuumenivat ottelussa, kun minuuttia myöhemmin Janne Ritamäki ja Petteri Nikkilä ottivat yhteen. Tasaisesta väännöstä ei selkeää voittajaa löytynyt ja kahakka päättyi lopulta linjatuomarin väliintuloon. Puolitoista minuuttia tästä hanskat tippuivat uudelleen, kun Arkiomaa ja Sebastian Repo ottivat yhteen Repon kovan taklauksen jälkeen. Tästä melko lyhyestä nujakasta Repo selvisi selvänä voittajana.

Samaan aikaan Ben Blood sai kahden minuutin jäähyn ryntäyksestä ajettuaan liian lujaa HPK-maalille, joka tyrehdytti Pelicansin hyvin käynnissä ollutta takaa-ajoa. Bloodin jäähyn päättymisen jälkeen Pelicans haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta yritykset eivät päätyneet maaliin asti, joten HPK selviytyi ottelusta voittajana.

Ottelun jälkeen lauottiin leikkimielinen rangaistuslaukauskilpailu, jonka Pelicans voitti 2-0 Marko Pöyhösen ja Antti Jaatisen tehtyä maalit mieheen. Jaatinen ei ollut kovin tyytyväinen omaan esitykseensä pitkän tauon jälkeen.

− Vähän hakemista oli pelaaminen vielä ja tulevaisuuteen jäi kyllä parannettavaa, Jaatinen totesi.

Jaatinen pelasi ottelussa Pelicansin kakkosketjussa yhdessä Teddy Da Costan ja Sebastian Repon kanssa.

− Muutamat yhteiset treenit oli vasta alla, mutta ihan hyvin saatiin paikkoja luotua. Itsellä oli siinä useampikin paikka. Omissa soi kuitenkin kaksi kertaa, joten missään nimessä ei voi olla tyytyväinen. Puolustuspelaamiseen jäi huomiselle paljon parannettavaa.