Pitsiturnaus 2015: HIFK:lle viime hetken onnistumisia

LIIGA / Raportti
Daniel Grillfors tasoitti ottelun viime sekunneilla.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Järjestyksessään 22. Pitsiturnaus käynnistyi Pelicansin ja HIFK:n kohtaamisella. Vauhdikas ottelu päättyi lopulta tasapeliin, mutta HIFK sai edun jatkoa ajatellen.

Pitsiturnauksen avausottelu ei antanut viitteitä siitä, että kello olisi yhdeksän aamulla. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin suoraviivaisesti, mutta tuloksiin se ei avauserässä johtanut. HIFK:n Miro-Pekka Saarelainen pääsi yksin läpi, mutta Sami Rajaniemi torjui tilanteen. Pelicans laukoi aktiivisesti monista eri paikoista, mutta Ville Hussoa joukkue ei onnistunut avauspuoliskolla ohittamaan.

Toisen erän ensimmäisen minuutin täyttyessä Juha-Pekka Pietilä laukoi siniviivan kulmasta kiekon maaliin. Tilanteen loi muutenkin hyvin pelannut Pelicansin ykkösketju Antti Erkinjuntti-Ryan Potulny-Anrei Hakulinen. Turkoosipaidoilla oli tilaisuuksia lisätä johtoa kahteen osumaan, mutta ottelussa mentiin 1-0-tilanteessa aina siihen asti, kun Johan Elfvengren joutui kampituksesta rangaistusaitiosta.

HIFK ei näyttänyt saavan laukauksia aikaan, ennen kuin seitsemän sekuntia ennen peliajan päättymistä rävähti Daniel Grillforsin laukoessa viivasta tasoituksen.

Seuranneessa voittomaalikilpailussa ainoa maalintekijä oli Teemu Ramstedt. Maalin merkitys oli vain siinä, että HIFK:lla on etu Pelicansia vastaan mahdollisessa tasatilanteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle