HIFK vei ansaitusti pisteet Lahdesta

Helsingin IFK otti vakuuttavan voiton Pelicanssista tämän kotiluolassa. HIFK oli läpi ottelun suvereenisti parempi, eikä vaisulla pelikaanijoukolla ollut toivoakaan liukkaampia petopaitoja vastaan.

Pelicansin syöttöpeli takkuili ottelun avausminuutista alkaen. Ensimmäisenä omanpään harhasyöttöön pääsi kiinni vieraiden Eetu Pöysti. Pöysti laukoi tulisesti suoraan päin Joonas Kuuselaa. Rebound-kiekossa ei kuitenkaan ollut yhtään Pelicans-pelaajaa ja niin Pöysti pääsi kokeilemaan uudestaan lähes tyhjään maaliin. Toinen yritys painui kuitenkin ohi maalin.

Seuraava Pelicansin omanalueen harhasyöttö kostautui. Kiekko pelattiin maalin taakse Kimmo Kuhdalle, joka löysi nappisyötöllä maalin edestä Eero Somervuoren. Kuusela oli tilanteessa voimaton ja Somervuori juhlisti kauden 22 maaliaan.

Pelicans pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla, kun Mikko Kurvinen lähti kahden minuutin istunnolle kampituksesta. Pelicansin ykkösylivoima jatkoi siitä, mihin oli Hämeenlinnassa edellisenä päivänä jäänyt, eikä se saanut yhtään mitään aikaan.

HIFK:n seuraava maali syntyy joukkueen loistavana yhteen pelaamisena. Toni Söderholm syöttää kiekon hyökkäysalueelle luistelevalle Kimmo Kuhdalle. Kuhta jatkaa miltei saman tien Petteri Wirtaselle maalin eteen ja Wirtanen viimeistelee pienellä liikkeellä HIFK:n illan toisen.

Pelicans ei jää täysin tuleen makaamaan, vaan kavennusmaali on todella lähellä voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Kiekko tulee Joonas Jalvannille viivalle ja Jalvanti lähettää rannelaukauksensa maalia kohti. Hieno laukaus kimpoaa kuitenkin vaarattomana pois ylärimasta.

Ensimmäisessä erässä Pelicansin hyökkäyspeli on erittäin vaatimatonta. Syötöt eivät tunnu menevän lavasta lapaan millään ilveellä ja ainut Pelicans-ketju, joka pystyy luomaan painetta on Teemu Rinkisen johtama nelosketju. Ketjusta erityisesti edukseen erottui Pekka Jormakka, joka karvasi ja väänsi kulmissa samaan tapaan kuin muuan Ryan Lasch konsanaan.

Pekka Jormakka oli Pelicansin paras pelaaja

HIFK:n pelin hyvä taso säilyy

IFK pääsee aloittamaan toisen erän ylivoimalla, kun Jan Latvala sai kampitusjäähyn ensimmäisen erän loppuun. Petopaidat väläyttävät jälleen erittäin komean syöttökuvion, kun Söderholm tarjoilee viivalta neliön keskelle. Neliön keskeltä lähtee vielä nopea rystysyöttö Tyler Redenbachille hyvään laukaisupaikkaan. Laukaus ei kuitenkaan lähde samantien, joten Kuusela ehtii kilvellään kiekon tielle.

Kun HIFK viimein onnistuu viimeistelemään kolmannen maalinsa, osuma ei järin kaunis ole. Robert Nyholm puskee maalin takaa maalille. Paikalle tullut Siim Liivik saa lopulta hakattua irtokiekon maaliin asti.

Kaksia maalia syöttänyt Toni Söderholm sai jäähyn kampituksesta ajassa 34:26. Pelicansin ylivoima näytti hieman paremmalta kuin aiemmin. Kaksi jättöä siniviivalle takasivat Markus Seikolalle hyvän laukaisutontin. Seikolan laukaus painui maaliin ja vesitti Mika Norjan haaveet nollapelistä.

Pelicansin kiri ei ottanut tuulta alleen

Kotijoukkue Pelicans tuli kolmanteen erään hyvällä vauhdilla. Jälleen nelosketju oli lähellä viimeistellä, mutta Pekka Jormakan vanhanaikainen jäi tolpan juurelle.

Kovan Pelicans-paineen alla Markus Kankaanperä joutui jäähylle. Jäälle luistellut Pelicansin ykkösylivoima oli jälleen vaatimatonta pelailua, kunnes Arttu Luttinen hankkii itselleen jäähyn. Pelicansin takaa-ajo kuoli tähän, eikä taisteluilme tullut takaisin kuin vasta erän viimeisillä hetkillä.

Ilman maalivahtia Pelicans pystyy luomaan muutaman maalipaikan, mutta Mika Norja kestää lahtelaisten runnomiset. Lopulta Ville Peltonen viimeistelee 1-4 lukemat tyhjiin.

Petri Matikainen oli syystäkin omiensa otteisiin tyytyväinen.

- Meillä oli hyvä lähtö tänään. Eilen oli erittäin kova peli, mutta saatiin uusia miehiä kokoonpanoon mukaan. Hyvin keskityttiin ja hyvä tyly paketti kaiken kaikkiaan, Matikainen veisteli.

- Hyvä jalka oli tänään ja jaksettiin painaa. Kerrankin pystyi peluuttamaan neljällä kentällä. Meillä on ollut kolme sentteriä, jotka ovat kiertäneet ja pelanneet hirveitä peliaikoja, Matikainen jakoi mielihyvänsä kokoonpanoon palanneiden pelaajien osalta.

Kai Suikkanen ei löytänyt selitystä Pelicansin vaisuille otteille.

- Tässä kävi nyt kuten urheilukilpailuissa yleensä käy. Parempi voitti. IFK oli kokonaisuudessaan meitä selvästi parempi. Kuten Petu sanoi, heillä oli hyvä jalka. Meillä ei ollut, tai ainakaan niin hyvä kuin sen pitäisi olla, Suikkanen kertoi.

Pelicansin pelit jatkuvat tiistaina Turussa TPS:n vieraana. HIFK kohtaa tiistaina Tapparan Tampereella.