HIFK teki ryöstöretken Lahteen

Taavi Vartiainen ja Otto Honkaheimo ottivat kolmannessa erässä toisistaan mittaa ilman hanskoja.
Liigassa ennen tiistaita 13:ntena ollut Pelicans isännöi tällä kaudella ensimmäistä kertaa Lahteen saapunutta HIFK:ta. Viime aikojen heikoista tuloksista huolimatta vierasjoukkue miehitti tasaisessa kärkipäässä kolmatta sijaa.

Joukkueiden aiemmissa taistoissa HIFK oli kääntänyt kelkan kahteen kertaan itselleen. Lokakuussa se kampesi kahden maalin takaa voittoon, marraskuun lopulla helsinkiläisnippu korjasi täyden potin puolestaan hurjan päätöserän ansiosta luvuin 6-3.

Pelirohkea isäntäjoukkue tehoton

Pelicans tuli otteluun erittäin hyvällä jalalla luoden ensimmäisessä erässä pari todellista maalintekopaikkaa. Parhaimmat tontit siunaantuivat Tyler Redenbachille, jonka rangaistuslaukaus viuhui hiukan ohi Ville Husson vartioiman maalin.

Toisessa läheltä piti -tilanteessa sentteri ampui kiekon tolppaan. Alakynnessä olleen HIFK:n erän selkein paikka syntyi Tomas Zaborskylle. Kultakypärä kuitenkin laukoi pikkumustan suoraan Janne Juvosen paidan logoon.

Erittäin rohkeasti esiintynyt Pelicans hallitsi avausperiodia kaiken kaikkiaan varsin selkeästi, sillä esimerkiksi Hussolle kirjattiin peräti 12 torjuntaa kotijoukkueen Juvosen jouduttua venymään torjuntatöihin vain neljä kertaa.

− Tänään ei ollut helppo ilta. Olimme ensimmäisessä erässä ihan purjeessa, mutta Husso oli maalillaan hyvä, totesi HIFK-käskijä Antti Törmänen.

Verkot tötterölle toisessa erässä

Toisen kaksikymppisen alussa ylivoimalle päässyt HIFK avasi ottelun maalihanat. Juuso Puustisen p-pisteeltä lähtenyt laukaus upposi Janne Juvosen selän taakse yllättävän helposti. Lahtelaisten tuki ja turva pompotti muutenkin pelivälinettä tiistaina pariin kertaan varsin vaarallisesti.

Jo ennen osuman syntymistä vierailla oli periodin alussa huippupaikka, mutta Pelicans-pakki Nico Manelius ja veskari Juvonen selvittivät pussinokkien kannalta tukalan 3-1-hyökkäyksen.

Antti Törmäsen valmennettavat eivät saaneet johtoasemasta kauaa nauttia. Juuso Salmen karmea kiekonmenetys kostautui limpun ajautuessa kuin tarjottimella Juhani Tyrväiselle. Pelicansin ykkösketjun laiturin tulinen ranne painui vastustamattomasti ohi hyvin pelanneen Ville Husson.

Toisen erätauon viettoon lähdettiin lopulta kotijoukkueen ollessa ainakin tuloksellisesti kuskin paikalla. Tiistaina väkevästi esiintynyt Teddy da Costa siirsi pelivälineen tyhjään maaliin, kun Maneliuksen tolppaan ampuma kiekko tuli suoraan ranskalaislainan lapaan.

Jos et itse tee, kaveri tekee

Kolmannessä erässä kotijoukkueella oli sauma ratkaista pisteiden kohtalo parin ylivoiman aikana. Pelicansin viisikko jauhoi kelvollisesti, kun esimerkiksi Jan Latvalalla oli huippupaikka viedä isännät kahden maalin karkumatkalle. HIFK oli kuitenkin oman maalinsa edessä piirun verran miehekkäämpi.

Varsinaisen peliajan päätyttyä pussinokkamiehistö joutui todistamaan jääkiekkomaailman karua faktaa, sillä vieraiden Thomas Nykopp tasoitti pelin kuin tyhjästä.

Ennen maalia Tomi Lämsän miehistöllä ei ollut juurikaan hätää, mutta HIFK:n toisen osuman jälkeen helsinkiläiset olivat pelillisesti niskan päällä.

− Joukkue teki tänään kovan määrän töitä, ja siitä voi olla ylpeä. Todella paljon harmittaa tulos, tuolla suorituksella piti saada enemmän. Kolmannen erän erikoistilanteissa meillä oli paikat ratkaista, lahtelaisvalmentaja Lämsä totesi.

Jatkoajalla Pelicans oli pahasti alakynnessä maalin leijuessa ilmassa. Helsinkiläiset järjestivät kerta toisen perään vaarallisia paikkoja ja lopulta kiekko löysi tiensä Pelicans-maaliin. Puolustaja Hannu Pikkaraisen täysosuma pysäytti kellot aikaan 63.03 lopputuloksen ollessa siis 2-3.

− Tasaisessa sarjassa jokaisesta voitosta pitää olla tyytyväinen. Pikkasen kun höllää kaasua niin pisteitä ei tule, HIFK:n Törmänen summasi.

Vartiainen selätti Honkaheimon

Viimeisen kaksikymppisen yksi puhuttavammista hetkistä oli Taavi Vartiaisen ja Otto Honkaheimon välienselvittely. Nuori Vartiainen antoi Honkaheimolle hyvän vastuksen pistäen HIFK-pakin lopulta jäihin. Kummatkin saivat myllyssä iskuja perille ennen tuomarien väliin tuloa.

Karvaan tappion kokeneen Pelicansin kausi jatkuu perjantaina, kun syvällä tarpova liigajumbo TPS saapuu Lahteen. HIFK puolestaan pelaa samaan aikaan Tapparan vieraana Tampereella.