Pelicansin liito jatkuu - Bluesin putki poikki

Jesse Rohtla osui toisessa pelissä peräjälkeen.
Liigan häntäpäähän kuuluva Pelicans ja kovassa kunnossa oleva Blues iskivät yhteen tiistaina Lahdessa. Viime aikoina runsaasti pisteitä kerännyt espoolaisvierailija lähti otteluun selkeänä suosikkina, sillä se oli vienyt nimiinsä kauden kaikki aiemmat kolme kohtaamista.

Kotijäällään jälleen tunnetun pirteästi esiintynyt Pelicans otti Bluesista kauden avausvoittonsa luvuin 3-2. Vapautuneesti esiintynyt Pelicans katkaisi tämän vuoden yhden kuumimman joukkueen peräti kahdeksan mittelön voittoputken.

− Me valmistauduimme peliin hyvin. Toinen erä oli viisasta ja tehokasta kiekkoa. Meidän alivoima oli erinomaista ja joukkue jätti kaiken kentälle, tyytyväinen Pelicans-valmentaja Tomi Lämsä kehui omiaan.

Avauserä hyökkäysvoittoista kiekkoa

Hieman niskan päällä ollut kotijoukkue sekä avausmaalin iskenyt vierailija hyökkäsivät varsin rohkeasti koko ensierän ajan. Pelicansin Janne Juvonen ja Bluesin Eetu Laurikainen joutuivat venymään pariin kertaan maaleillaan huippupelastuksiin.

Hyvistä viimeistelypaikoista huolimatta lukemat olivat tauolla vain 1-1. Espoolaiset siirtyivät johtoon erän puolenvälin jälkeen, kun Ilmari Pitkänen veivasi Mikko Kuukan laukauksesta tippuneen irtokiekon taitavasti ohi vailla mahdollisuuksia olleen Juvosen.

Kotonaan perinteisesti rohkeasti esiintynyt Pelicans sai kovasta hyökkäyspään yrityksestä palkinnon kuitenkin vielä ennen summeria. Uransa avauspisteen Liigassa saalistanut Miika Roine väänsi kiekon loistavasti luukulle, josta toisessa taistossa peräkkäin osunut Jesse Rohtla suti tasoituksen.

Bluesin jäähyily kostautui

Toisen kaksikymppisen isäntäjoukkue aloitti ryminällä, kun etenkin Hannes Björnisen ja Rohtlan johtamat hyökkäysketjut rakensivat vaarallisia myllyjä Bluesin puolustusalueelle.

Oman saumansa vierailijat puolestaan saivat Rohtlan jäähyn aikana. Tilanteen selvittämisestä rutkasti itseluottamusta saanut kotijoukkue siirtyi kamppailun puolessa välissä johtoon Nico Maneliuksen osumalla. Syöttöpisteen saalistanut Björninen teki ketjunsa kanssa maaliin loistavan pohjustuksen.

Ohjat käsiinsä ottanut Pelicans loi hurjaa painetta vierasjoukkueen alakertaan ja pussinokkien valtaisan myllytyksen seurauksena Blues saikin kaksi kakkosta samaan aikaan. Lopulta toiselle tauolle lähdettiin vapautuneesti pelanneen Pelicansin johtaessa 3-1, kun Juha Leimu ampui limpun voimalla reppuun kahden miehen ylivoimalla.

Tolpat pelastivat Pelicansin

Bluesin toivo pisteistä heräsi uudelleen henkiin välittömästi kolmannen erän alussa, kun joukkueen pelottava ylivoima tuotti tulosta. Jussi Makkonen nosti espoolaiset maalin päähän Kim Hirschovitsin kasvattaessa syötöllä pisteputkensa jo 13 pelin mittaiseksi.

Pelicans oli viimeisen kaksikymppisen aikana purjeessa joutuen jatkuvasti alivoimalle, mutta Liigan kuumimpiin joukkueisiin kuuluvan Bluesin ylivoima ei tuottanut tulosta. Tiistain isännillä oli kolmannessa erässä tuuriakin matkassa, kun tolpat pelastivat Pelicansin pariin kertaan.

Jos lahtelaisten käskijä Lämsä oli illan antiin tyytyväinen, niin sitä samaa ei voi sanoa Bluesin päävalmentajasta Jyrki Ahosta.

− Pelicans taisteli hyvin. Esimerkiksi (Juhani) Tyrväinen jakoi hienoja taklauksia ja he peittivät laukauksia hyvin. Tänään tolpat ja ylärimat käänsivät meidän kiekot ulospäin.

Bluesilaisten ihon alle päässeelle Pelicansin kultakypärälle Tyrväiselle aggressiivinen peli vaikutti maistuvan.

− Kyllä siinä pääsee "zoneen", kun pääsee taklaamaan ja pelaamaan aggressiivisesti. Kyllä se sytyttää, lahtelaishyökkääjä summasi.

Uhrautuvasti taistellut Pelicans kairasi loppujen lopuksi 3−2-numeroin arvokkaat kolme pistettä. Tiukan tappion myötä Bluesin hurja voittoputki meni siis poikki. Tiukasti taipuneen espoolaisjoukkueen urakka jatkuu torstaina Ilveksen isäntänä, lahtelaiset sen sijaan matkaavat perjantaina Kuopioon.