Lahden perjantainen maalikarnevaali

LIIGA / Raportti
Pelicans otti viikon toisen kotivoittonsa Bluesin kustannuksella.
Kuva © Teemu Eirtovaara, teemu.eirtovaara@gmail.com
Lahden Pelicans jatkoi perjantai-iltana harjoituskauttaan 7−5-kotivoitolla Espoo Bluesista. Voitto on aina voitto, mutta kiekon sujahdettua viidesti myös omiin on matkalla saattanut tapahtua kommellus jos toinenkin.

Keskiviikkona pelattu ottelu Novosibirskin Sibiriä vastaan oli Pelicansille menestys. Kotivoitto allaan pussinokat lähtivät myös perjantai-illan taistoon Bluesia vastaan itsevarmoin elein. Varmuus tuotti tulosta Joonas Alanteen nakattua kiekon reppuun ensimmäisen erän jälkipuoliskolla kahdesti alle minuuttiin.

Pilkka kuitenkin osui heti omaan nilkkaan, kun Petr Zamorsky kavensi vain paria minuuttia myöhemmin kahden miehen ylivoimalla ottelun 2−1-lukemiin. Nokkaan tuli vielä kerran erän viimeisellä minuutilla Kai Kantolan tuodessa Bluesin jo tasoihin.

− Ehkä vähän siinä 2−0-tilanteessa iski luulotauti, että tämähän menee näin, mutta sitten ei saatukaan enää langan päästä kiinni, Pelicansin päävalmentaja Tomi Lämsä kertasi ottelun jälkeen.

Vaikka Pelicansin peli levähtikin ensimmäisen erän lopussa käsiin, pääsivät lahtelaiset jo heti toisen erän alussa uudestaan kahden maalin johtoon kun Blues kärsi kahta päällekkäistä rangaistusta. Kauaa ei sekään ilo kestänyt, sillä vain puoli minuuttia Jan Latvalan 4−2-maalin jälkeen Blues kavensi välimatkan enää yhteen maaliin.

Vierasjoukkue Bluesin löydettyä pelinsä toiseen erään olivat lahtelaiset jälleen hätää kärsimässä. Roope Talaja toi espoolaiset uudemman kerran tasoihin, ja Kantola käänsi alle minuutti ennen erän loppua ottelun ensimmäistä kertaa Bluesin eduksi.

Pelicansin ensimmäisellä erätauolla pukuhuoneeseen unohtama taisteluilme tarttui kolmanteen erään taas mukaan. Kokoonpanoon tuli kuitenkin pieniä muutoksia viime kauden kapteenin Tommi Paakkolanvaaran jäätyä varmuuden vuoksi huilimaan. Paakkolanvaaran paikan kakkosketjun keskeltä otti illan sensaationuorukainen Hannes Björninen.

− Mielestäni kolmas erä oli tänään meidän paras erämme. Joukkue osoitti luonnetta tullen hienosti maalin takaa-ajoasemasta rinnalle, ja varsinkin juuri se tasoitusmaali oli osoitus siitä, että halusimme voittaa tämän pelin, Lämsä kehui.

Oman kylän poikia

Lahden Pelicansin oma kasvatti Hannes Björninen jätti nimensä varmasti monen kiekkofanin muistiin iskettyään heti ensimmäisessä edustusjoukkueessa pelatussa ottelussaan kaksi maalia ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Päävalmentajakaan ei kehuissaan paljoa säästellyt.

− Nuori mies tuli hienosti miesten peleihin, myös tilastojen takana. Hän oli tänään mukana tehokkuudella, joka näkyi tilastoista, mutta myös sen takaa löytyy paljon.

− Hän voitti paljon tärkeitä aloituksia ja pelasi alivoimaa tehden voittavan jääkiekon eteen paljon töitä, mikä ei välttämättä ottelun jälkeen näy pöytäkirjoissa. Erittäin miehekäs esitys, hienoa katsella nuoren miehen työtä.

Björninen ei suinkaan ollut ainoa Pelicansin A-nuorista liigarinkiin mukaan noussut pelaaja. Myös puolustaja Eetu Sopanen ja hyökkääjä Taavi Vartiainen olivat hänen lisäkseen mukana illan ottelussa Bluesia vastaan. Keskiviikkona Sibiriä vastaan kokoonpanossa oli myös hyökkääjä Sebastian Repo.

− Ajattelen sen itse niin päin, että täällä tehdään hyvää juniorityötä ihan tuolta pienistä pojista B- ja A-nuoriin asti. Sehän olisi ihan turhaa työtä, jos me emme sieltä omasta myllystä ottaisi tähän pelaajia näytille.

− Tällä hetkellä varsinkin näytöt ovat olleet sellaisia, että heitä voi sieltä myös hyvillä mielin ottaa ja antaa pojille mahdollisuuksia, Lämsä kertoi.

Pelicans jatkaa harjoituskauttaan ensi viikon tiistaina Heinolassa Peliittoja vastaan sekä loppuviikosta Ässiä vastaan sekä kotona että vieraissa.

− Varmasti siinä Peliitat-pelissä käytetään laajaa miehistöä. Tässä vaiheessa on vielä hyvä kokeilla ja hakea eri koostumuksia eikä mitään hakata vielä kiveen, Lämsä päätti.

Kokoonpanot ottelun alussa:

Pelicans

Jordan Smotherman - Tyler Redenbach - Michal Repik
Tomas Kudelka - Juha Leimu

Anrei Hakulinen - Tommi Paakkolanvaara - Juhani Tyrväinen
Jan Latvala - Joonas Hurri

Joonas Alanne - Hannes Björninen - Joel Mustonen
Nico Manelius - Juha-Pekka Pietilä

Janne Ritamäki - Mikko Lahtela - Jesse Rohtla
Eetu Sopanen, Taavi Vartiainen

Jere Myllyniemi (Janne Juvonen)

Blues

Roope Talaja - Kim Hirsovitch - Kai Kantola
Jere Seppälä - Petr Zamorsky

Stefano Giliati - Miro Aaltonen - Peter Tiivola
Olli Malmivaara - Ryan O'Connor

Jari Sailio - Jussi Makkonen - Nico Aaltonen
Mikko Kuukka - Otso Rantakari

Robert Rooba - Valtteri Virkkunen - Timi Lahtinen
Niklas Tikkinen

Eetu Laurikainen (Jani Nieminen)

» Lähetä palautetta toimitukselle