Blues voittoon tasaisessa kamppailussa kiistanalaisen tilanteen jälkeen

Stefano Giliati iski lauantaina tehot 1+1.
Pelicans ja Blues väänsivät tasaisen kamppailun Lahden lauantai-illassa. Blues oli lopulta parempi lukemin 5-2 ja ansaitsi voittonsa, vaikka voittomaaliin johtanut tilanne olikin melko kiistanalainen.

Blues pääsi iskemään voittomaalinsa ajassa 54.50, kun Stefano Giliati pääsi iskemään maalin lähellä pyörineen kiekon sisään ylivoimalla. Blues sai ylivoimansa, kun Pelicans-puolustaja Juha Leimu sai kahden minuutin jäähyn vaarallisesta varusteesta.

Leimun maila katkesi miehen yrittäessä purkaa päädyssä pyörinyttä kiekkoa. Nykysääntöjen mukaan puolustajan olisi pitänyt saman tien hylätä mailansa ja lähteä vaihtoon, tai hakea uusi maila tilalle. Leimu otti kuitenkin pari potkua rikkinäinen maila kädessään ja tiputti sen vasta sen jälkeen oman maalinsa taakse. Jäähytulkinta meni siis sinällään oikein.

Blues pääsi karkuun avauserässä

Illan ottelu oli kaiken kaikkiaan tasaväkinen. Kummallakin joukkueella oli omat painostusjaksonsa ja maalipaikkansa, eikä Bluesin kolmen maalin voitto kerro täysin totuudenmukaista kuvaa pelistä. Blues aloitti ottelun tuloksellisesti vahvasti, kun se karkasi avauserässä kahden maalin karkumatkalle.

Pelicans-puolustaja Niko Tuhkanen oli isäntien kovan onnen soturi avauserässä. Miehelle tuomittiin yhteensä kuusi minuuttia jäähyjä korkeasta mailasta, ja Blues rankaisi heti ensiyrittämällään. Artem Iossafov pääsi nostamaan kiekon maalin kattoon maalin edustalta reilun kahden minuutin pelin jälkeen ylivoimalla.

Tuhkanen joutui toistamiseen istunnolle samasta syystä vain reilut kolme minuuttia myöhemmin, kun Bluesin Kai Kantolan naama aukesi sekavassa kamppailutilanteessa. Isännät ja kotiyleisö protestoivat tilannetta rajusti, mutta hyödyttömästi. Tätä tilaisuuttaan vieraat eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään.

Avauserä jatkui tasaisissa merkeissä, mutta espoolaiset rankaisivat vielä kerran viimeisellä minuutilla. Kim Hirschovits pääsi iskemään päätylaudasta pompanneen kiekon ohi Pelicans-maalivahti Janne Juvosen vain 27 sekuntia ennen erän loppua.

Pelicans jätti Bluesin seisomaan

Toinen erä alkoi isäntien kannalta huikealla tavalla. Blues jäi täysin lähtökuoppiin ja Pelicans hallitsi mielin määrin. Blues sai ensimmäisen laukauksensa maalia kohti toisessa erässä reilun 11 minuutin pelin jälkeen. Tämä kuvasti hyvin isäntien ylivoimaa.

Pelicans myös hyödynsi hallintansa. Reilussa kahdeksassa minuutissa joukkue nousi tasoihin Hannes Björnisen uran ensimmäisellä Liiga-maalilla ja Leimun maalilla. Peli oli saanut aivan uudenlaisen ilmeen. Blues-päävalmentaja Jyrki Aho reagoi tilanteeseen ja otti ajassa 29.51 aikalisän.

Aikalisä muutti tilanteen taas aivan toisenlaiseksi. Blueskin sai jutun juonesta kiinni ja erä tasoittui. Tilannetta kuvaa hyvin se, että torjunnat menivät lopulta erässä 8-8. Maaleja ei enää nähty lisää, mutta sanottava on, että jos Pelicans olisi vielä lisämaaleja onnistunut tekemään, olisi Bluesilla ollut edessään lähes toivoton tilanne.

Blues rokotti päätöserässä

Ottelun päätöserä alkoi tasaisissa merkeissä. Kumpikin sai luotua maalipaikkoja, mutta sekä Pelicansin Juvonen että Bluesin Eetu Laurikainen saivat pidettyä maalinsa koskemattomina. Ottelun ratkaisuhetket alkoivat reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Pelicans pääsi ylivoimalle, muttei onnistunut hyödyntämään sitä.

Reilu minuutti ylivoiman päättymisen jälkeen nähtiin suurta "kalabaliikkia" aiheuttanut Leimun vaarallinen varuste -tilanne. Pelicans protestoi tilannetta raivokkaasti, ja kotiyleisö mylvi kuin villieläinlauma, mutta tuomaristo oli järkähtämätön.

Giliati rankaisi isäntiä ylivoimalla reilut puoli minuuttia sen alusta. Pelicans ei kuitenkaan luovuttanut. Se yritti ajaa vieraita takaa raivokkaasti, mutta maalinteko oli vaikeaa. Isännät joutuivat myös selvittämään yhden alivoiman, joka ei ainakaan auttanut tilannetta.

Lopulta Pelicans otti aikalisän ja maalivahti Juvosen kahteen otteeseen pois maaliltaan. Nämä kostautuivat, kun sekä Roope Talaja että Ville Korhonen löivät kiekon keskialueelta tyhjään maaliin 20 sekunnin välein. Pelicans pääsi aivan lopussa vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta tulosta se ei silti saanut aikaan. Blues vei kolme pistettä ansaitusti mennessään.