Blues heräsi henkiin

Pelicans ja Blues kamppailivat kolmannessa kohtaamisessa Lahdessa aina jatkoajalle saakka, kunnes nuori Juuso Ikonen teki ottelun ratkaisumaalin. Nyt sarja on siis tilanteessa 2-1.

Pelicansin ja Bluesin välinen kolmas semifinaalikamppailu polkaistiin käyntiin Lahdessa intensiivisessä ja vauhdikkaassa tunnelmassa. Kumpikaan joukkue ei ottanut taka-askeleita kaksinkamppailutilanteista ja taklauksia jaeltiin puolin sekä toisin.

Ottelun ensimmäinen erä pelattiin käytännössä kokonaan Bluesin päädyssä. Yksi syy tähän oli Teemu Ramstedtin pelirangaistus, joka tuomittiin miehelle tilanteesta, jossa hän huitaisi puolivahingossa Ryan Laschia mailalla naamaan. Pienikokoinen laitahyökkääjä poistui tilanteen jälkeen vertavuotavana pukukoppiin paikattavaksi, mutta palasi myöhemmin kaukaloon.

– Peli lähti liikkeelle siitä, että olimme yhdeksän minuuttia alivoimalla. Siinä lähti iso pala pois, kun Ramstedt lähti suihkuun, totesi Blues-valmentaja Lauri Marjamäki.

Pelicans pääsi erän aikana pelaamaan runsaasti ylivoimaa ja vyöryttämään peliä kohti Bluesin maalia, mutta espoolaisjoukkueen puolustus- ja alivoimamiehistö suorittivat tehtävänsä kunnialla ja jättivät Pelicansin nollille ensimmäisessä erässä.

Kumpikin joukkue repi ja raastoi.

Tasainen toinen erä

Toisessa erässä vierailijat löysivät uutta virtaa peliinsä. Blues oli heti erän alkupuoliskolla lähellä tasoitusta, kun kiekko pomppi ensin tolppaan Tero Koskirannan luistimesta, ja paria minuuttia myöhemmin Mika Hannulan laukaus painui ohi puolityhjästä maalista, kun tämän maila katkesi laukausyrityksen aikana.

Hyvin liikkuneella pelikaaniparvella oli myös omat paikkansa maalintekoon. Ja yhden se niistä käyttikin. Kalifornian pieni suuri mies, Lasch ampui kiekon ajassa 28.38 verkon perukoille. Lasch ampui napakan lämärin hyökkäyspään aloituspisteen päältä ja kiekko upposi maalin yläkulmaan.

Tämän jälkeen momentum alkoi taas kääntyä Pelicansille. Lahtelaiset tulivat suoraviivaisilla hyökkäyksillä hyökkäyspäähän ja tällä kaavalla syntyi jatkuvasti hyviä maalintekopaikkoja. Lähimmäksi pääsi Jarkko Immonen, jonka laukaus tosin kilahti tolppaan.

Erän loppupuolella Blues pääsi pelaamaan ylivoimalla, kun Teemu Rinkinen ryntäsi hyökkäyspäädyssä Blues-puolustajan selkään, ja tuomarit vihelsivät tästä kakkosen. Seuranneella ylivoimalla Blues tasoitti pelin 1-1:een, kun Tommi Huhtala punnersi pelivälineen ohi Joonas Kuuselan maalin etukulmalta.

– Pikkuhiljaa paransimme, roikuimme mukana ja tulimme mukaan peliin Pelicansin johtomaalista huolimatta, analysoi Marjamäki toista erää.

– Saimme hyvän alun ottelulle ja pelasimme ensimmäisessä erässä hyvää kiekkoa, paikkojakin oli paljon, mutta ei saatu viimeisteltyä niitä, harmitteli Kai Suikkanen.

Ore oli loistovireessä.

Maaliton kolmas

Kolmanteen erään Pelicans sai hivenen paremman lähdön kuin vierasjoukkue. Molemmat joukkueet saivat heti erän alussa maalintekopaikkoja, mutta lähempänä täysosumaa oli Blues, kun Joni Töykkälän laukaus kilahti tolppaan.

Pelicans sai kultaisen mahdollisuuden lyödä vierailijat suohon, kun Dale Clarke lähti istumaan jäähyaitioon seitsemää minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Pussinokat eivät kuitenkaan onnistuneet maalinteossa.

Kolmannen erän loppu oli lähinnä puolustustaistelua. Molemmat joukkueet odottivat jo hiukan jatkoaikaa. Varsinainen peliaika loppui tilanteeseen 1-1 ja näin lähdettiin jatkoajalle.

Poikki yhdestä

Kamppailun jatkoaika oli värikäs. Molemmat joukkueet pääsivät pelailemaan ylivoimalla, mutta ratkaisua ei tahtonut syntyä millään. Bluesin maalilla Antti Ore venyi muutamaan todelliseen gamesaveriin.

Ajassa 73.16 jysähti. Blues toi kiekkoa nopeasti päätyyn, ja Juuso Ikonen nakkasi kiekon maalin kulmalta ohi hämmästyneen Kuuselan. Näin Espoo nappasi voiton ja kavensi sarjan tilanteeseen 2-1.

– Kaksi alivoimaa hoideltiin, sitten Töykkälä teki maalia kohti hienon nousun ja löysi meidän kultakimpaleen, eli tuon Ikosen. Välillä tässä tuntui, että meitä tallataan lisää maan alle, mutta niin vain tässä maanantaina jatketaan, lopetti Marjamäki.

– Ei nämä pelit ja tämä sarja ole helppoja, se tiedettiin jo ennen aloituskiekon pudotusta, totesi Suikkanen vastustajajoukkueen sitkeydestä.