Juonia voi sekasorrossakin

Jere Myllyniemi piti maalinsa puhtaana.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicans kohtasi torstai-illan harjoituspelissään Porin Ässät. Pelicansin viimeisimpien harjoituspelien mukaista maalikarkeloa ei nähty, sillä Ässät kukistui maalein 2-0.

Pelikaaniparvi oli torstai-illassa aavistuksen sekaisin yhdessä ja erikseen. Parven kokoontuessa kypärät kolisivat ja pelikaanit tipahtivat jään pintaan, mutta erkaantuessakin Ässille kertyi puoli-ilmaiseksi hyviä hyökkäyksiä ja maalipaikkoja. Pelicansin maalia vartioi hyvän pelin pelannut Jere Myllyniemi, joka piti kotijoukkueen mukana voittotaistossa.

− Jere pelasi tänään hyvän pelin, totesi syöttöpisteen merkkauttanut Vili Sopanen voittoon johtaneista syistä.

Ottelun avauserä oli maaliton, vaikka kummatkin joukkueet pääsivat kahdesti nauttimaan ylivoimasta. Pelin ensimmäistä ylivoimaa yrittänyt Ässät piti kuitenkin painetta pelikaanipäädyssä ansioituneesti, kun taas Pelicansin ylivoimakiekot eivät tuntuneet pysyvän alkuun kunnolla lavassa.

Taulun näyttäessa toisen erän alkupuoliskolla pyöreää, Pelicans painosti porilaisvieraita sitkeästi. Kotijoukkueen ensimmäinen maali nähtiin uuden turkoosipaidan Jordan Smothermanin ylivoimaiskuna. Maali oli hänelle lahtelaisjoukkueessa ensimmäinen. Esityön teki kertaalleen ylärimaan iskenyt ja loistavasti pelannut Vili Sopanen sekä konkaripakki Jan Latvala. Sopasen näytteet petasivat jo aiemmissakin tilanteissa maalia.

− Säästellään ne maalit sinne sarjaan. Päästiin ainakin hyville paikoille, ja se on tässä vaiheessa tärkeintä, kommentoi hymyilevä Sopanen.

Kolmas erä kuumensi pelaajien tunteita ja voitonjanoa. Juhani Tyrväinen lisäsi Pelicansin johdon jo kahteen maaliin, kun vain muutama minuutti toisen osuman jälkeen tunteet kuumenivat Pelicans-maalin edustalla. Tomas Kudelka passitettiin suorittamaan käytösrangaistusta, kun samasta tilanteesta Ässien Patrik Parkkonen meni tervehtimään jäähykoppia väkivaltaisuudesta. Erikoistilanteista huolimatta erä eteni loppuunsa maaleitta.

Kiekot karkailivat, pelaajat törmailivät ja mailat hukkuivat, mutta Pelicans kykeni nappaamaan voiton. Loppujen lopuksi turkoosinutut onnistuivat yllättämään vieraat paremmin otteillaan kuin toisinpäin.

− Me olimme juonikkaampia hyökkäyspäässä tänään, sanoi Sopanen.