TPS tukehtui jäähyihin - Lukolle kauden avausvoitto

Rauman Lukko voitti vihdoin.
Rauman Lukko sai Turun Palloseuran vieraakseen Äijänsuolle lauantaiksi. Alkukauden tappioista raumalaisilla oli jäänyt näyttämisen halua, mikä näkyikin voitokkaana esityksenä. TPS:n voittoputki katkesi lukemin 3-2 (2-0, 1-1, 0-1).

− Näyttämisen halu näkyi Lukon ryhmässä ensisijaisesti valtavana haluna kaksinkamppailutilanteissa. Rouhiminen laidoissa ja päädyissä ei ole jääkiekon kaikkein suurinta herkkua, mutta sen kotijoukkue toteutti tänään hyvällä antaumuksella.

− Täällä kun ollaan, niin ensimmäinen erä tullaan paita lepattaen kimppuun. Ekasta kympistä selvittiin, mutta seuraava kymppi olikin meiltä vähän huonompi, viittasi vieraiden päävalmentaja Kai Suikkanen Lukon avausmaaliin, joka syntyi tasan ensimmäisen erän puolivälissä.

− Harmittava maali siinä mielessä, että hyvin Rasmus Kulmala blokkasi laukauksen, mutta putosi siihen laukaukseen ja pakki pääsi uudestaan vetämään.

TPS:n iskukykyä koetteli suuresti Toni Koiviston ja Niclas Luceniuksen törmäys avauserässä, jonka voimasta Lucenius vaipui jäähän tuskissaan. Ilman apua 25-vuotias sentteri ei jäältä päässyt pois, eikä häntä sen koommin ottelussa nähtykään. Hyökkäystehot lepäsivät tämän johdosta yhä enemmän Tero Koskirannan varassa.

Vierailijoiden ensimmäinen erä oli hyvin aneeminen, eikä Ryan Laschin kavennusmaali toisessakaan juuri paremmaksi tilannetta muuttanut. Viimeisessä erässä oli jo näkyvissä merkkejä tappamisen mausta.

− Vähän saatiin tunnepuolta viimeiseen erään. Ensimmäisessä erässä ei näkynyt kaikkensa antamisen fiilistä, vaikka ihan hyvin yritettiinkin. Sellainen viimeinen juttu puuttui, harmitteli Suikkanen ymmärtäväiseen sävyyn.

− Roikuttiin kuitenkin ottelussa mukana loppuun asti.

Turkulaisten turmioksi koituivat yllä mainittujen asioiden lisäksi rangaistukset. Viisi kaksiminuuttista ei ole mahdottoman paljon, mutta Lukko käytti niistä kaksi hyväkseen. Lisäksi viimeisen kaksiminuuttisen nappasi liettualaissentteri Tadas Kumeliauskas, jonka kamppi vajaa minuutti ennen kolmannen erän päätöstä katkaisi TPS:n kiriltä siivet.

"Peliltä ei voi näpistää mitään"

Risto Dufvan luotsaama Lukko pääsi ottelun aikana ajoittain rentouden vyöhykkeelle, jolloin kaikki oli luontaista ja helppoa. Tällaisessa tilanteessa vastustajakin saadaan usein näyttämään huonommalta, kuin se oikeasti on.

− Näytti jopa toisessa erässä ajoittain, että unohdettiin tilanne. Se on hyvän pelin perusedellytys. Ettei mietitä seurauksia, vaan ainoastaan pelataan, myhäili Dufva.

Dufva korosti kuitenkin, että kaikki lähtee loppujen lopuksi pienistä asioista ja niiden laadukkaasta tekemisestä.

− Pelissä on yksinkertaisia asioita, joihin pitää pitäytyä ja ymmärtää tehdä niitä. Peliltä ei voi näpistää mitään. Jos yrität vähänkin näpistää itsellesi muuta, kuin mitä pelin virtaus antaa, niin joukkue jää aina kiinni, muistutti Dufva.

− Oman edun tavoittelu ei ole tässäkään hommassa muodissa. Peli antaa, jos se on antaakseen.

Molempien urakka jatkuu vasta tulevana perjantaina. TPS saa vieraita Helsingistä HIFK:n muodossa. Lukolla on puolestaan mahdollisuus viime kevään välierien kalavelkojen maksamiseen, kun Tappara saapuu vastustajaksi