TPS rankaisi Lukon virheistä

LIIGA / Raportti
Rauman kiekkoillasta ei tapahtumia puuttunut, kun Lukko ja TPS iskivät yhteen. Kahdeksan tehdyn maalin ja lukuisten jäähyjen värittämä kiekkoilta päättyi täysin ansaitusti vierailijan kahden maalin voittoon.

Syksyn maaottelutauosta on aikaa muutama päivä. Joukkueet hioskelivat pelisysteemejään kuntoon toista viikkoa. Lukon ja TPS:n kohtaamista seuratessa satunnainen matkailija voisi luulla joukkueiden jättäneen kaiken harjoittelun väliin. Sekaisen ja osittain tapahtumarikkaan kamppailun juoni tuli selväksi jo ensimmäisten peliminuuttien aikana. Lukko sekoili pelisysteemissään minkä ehti ja TPS vyörytti ylivoimahyökkäyksiään kohti Mika Norosen vartioimaa Lukko-maalia.

Kuvaavaa Lukon sekaiselle pelaamiselle oli, että TPS onnistui tekemään viidestä maalistaan kaksi joukkueen pelatessa alivoimaa. Kun Lukko lahjoitti vieraiden kaikki muutkin osumat, voidaan perustellusti sanoa kettupaitojen suorittaneen alle kaiken arvostelun.

– Tiistaisen tappion jälkeen tehtiin ketjumuutoksia, ja ne onnistuivat hyvin. Peli itsellään oli meiltä hyvää tekemistä varsinkin ensimmäisessä erässä. Maalipaikkojakin oli vaikka kuuteen osumaan. Lukuisat jäähyt sotkivat tekemistämme pelin edetessä, mutta loistavalla taisteluilmeellä otettiin iso voitto, mietti illan tapahtumia vieraiden päävalmentaja Pekka Virta.

– Ei voi enää enempää antaa peliä pois, kun tänään tehtiin. Virheitä sattuu kaikille, mutta tämä oli jotain käsittämätöntä. Työmäärä oli kohdallaan, mutta voittoja me tarvitsemme, kertaili iltaa kotijoukkueen päävalmentaja Rauli Urama.


Tomas Plihal oli illan sankari neljällä tehopisteellään.

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta lupaavasti. Ensimmäinen hyökkäys ja kiekko oli TPS-vahti Aleksis Ahlqvistin selän takana. Osuma merittiin vahvasti läpi kamppailun taistelleen Lauri Tukosen nimiin.

TPS:n tasoitusmaali tuli pienellä onnella kiekon mennessä maaliin Lukko-puolustajan jalan kautta. Osuma oli ansaittu, koska vierailija oli selvästi hallitseva osapuoli erän ensimmäisen puolikkaan.

Erän lopulla Lukko jatkui sekoilujaan ja TPS kiitti kaksi kertaa lähes identtisillä maaleillaan. Joukkueen toinen osuma merkittiin Johannes Lehdon nimiin. Ottelu oli nuorukaiselle kauden ensimmäinen ja maali uran ensimmäinen. Kolmas osuma merkittiin ulkomaalaisvahvistus Tomas Plihalin nimiin. Vahvasti taistellut keskushyökkääjä oli myös kentän paras pelaaja.

Jäähyjä ja lisää sekoilua

Toisessa erässä vierasjoukkue onnistui tekemään kaksi lisäosumaa kotijoukkueen suosiollisella avustuksella. Kun vierasjoukkue johti kamppailua kolmella maalilla, yritti Lukko-kapteeni Otto Honkaheimo herätellä joukkuettaan pienellä painilla. Linjatuomarit olivat kuitenkin nopeasti välissä, eikä tilanteessa nähty nyrkkien heiluntaa. Herättely teki tehtävänsä, ja Lukko kavensikin ylivoimamaalilla eron kahteen osumaan.

Muuta muutama minutti eteenpäin ja taas oli sekoilun aika. Kettupaitojen saamaton ykkösketju lahjoitti kiekon vieraiden ulkomaalaisketjulle ja punavalo paloi Norosen selän takana.

Erän lopulla molemmat pääsivät kertaalleen yrittämään lisäosumia ylivoimapelin turvin, mutta maalivahdit olivat ohittamattomia.

Taistelu palkitaan

Kolmannen erän alkuun Lukko tuli hyvällä liikkeellä. Kavennusmaalia jouduttiin odottamaan kuitenkin lähes erän puoliväliin asti. Maestro Perttu Lindgren järjesteli kolmannen osumansa kotijoukkueelle ja maalimerkinnän sai tililleen Lukon ruotsalaisvahvistus Björn Melin.

Tämän jälkeen kotijoukkueen lisäosumille tarjottiin mahdollisuuksia vieraiden kolmen jäähyn aikana. TPS:n tiivis alivoimanelikko kesti kuitenkin kaikki Lukon yritykset. Urama otti loppuhetkillä maalivahdin pois ja käytti aikalisänsä, mutta piirrokset fläppitauluun eivät johtaneet lisäosumiin.

– Virheitä tulee nuorille pelaajille, mutta ne hyväksytään mikäli yritys on hyvällä tasolla, kehui Virta joukkueensa nuoriso-osastoa.

– Jäähymäärä meidän otteluissamme on liian korkea ja jatkossa ne pitää saada vähentymään tavalla taikka toisella, mietti turkulaisten päävalmentaja tulevaa.

– Ei auta selittely, vaan matka jatkuu kohti uusia haasteita. Hypätään samantien bussiin ja suunnataan kohti Lahtea, käänsi katseen tulevaan Urama.

Lukon taival jatkuu heti seuraavana päivänä, kun vastaan luistelee Pelicans. TPS ottelee samana päivänä HIFK:n kotikaukalossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle