Äijänsuon tuomarifarssi varasti huomiota - "Mutapainiksi tämä menee"

LIIGA / Raportti
Jarkko Immonen iski avausmaalin sekä ratkaisi voittomaalikilpailun.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Perjantai-illan kamppailu oli joukkueiden viides ja viimeinen kohtaaminen tällä kaudella sekä neljäs, joka venyi voittomaalikisaan asti. Pelin aikana ja sen jälkeen suurin puheenaihe löytyi kuitenkin kentän kolmannesta osapuolesta eli tuomareista.

Sportin päävalmentajan Tomek Valtosen kommentoidessa illan tuomarilinjaa diplomaattisempaan sävyyn, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kävi epätavallisen kuumana raitapaitojen esityksestä. 

- Minun mielestä aika käsittämätöntä tuomarointia tänään. Jos tuosta nypätään joku Jerry Ahtolan kiinnipitämisjäähy ja sitten tuollaista sallitaan hyökkäysalueella, niin ihan mutapainiksi tämä menee, puhisi Dufva.

- Aivan käsittämättömän huono oli tämä tuomarikaksikko ja vielä ylimielinen. Ei tunnu kyllä hyvältä. Mutta näiden kanssa sitä leikkiä pitää vaan leikkiä.

Ottelun linja eli omaa elämäänsä ottelun aikana. Päällimmäiseksi tuntumaksi jäi, että ensimmäisessä erässä sekä jatkoajalla kulmatilanteesta olisi voinut tulla pää kainalossa pois, eikä tuomarit olisi reagoinut tilanteeseen millään muotoa.

Toisessa ja kolmannessa erässä puolestaan irtosi molemmin puolin rangaistuksia, jotka menivät täysin huumorin puolelle. Molempien leirien rangaistuilla pelaajilla pään pudistelu oli päällimmäinen reaktio.

- Tappavat pelin tuollaisella sallimisella. Meillä oli lopussa selvä hyökkäysote ja me saimme enemmän jäähyjä. Ja ylimielisiä vielä. Se on käsittämätöntä.

- Ei kannattaisi vielä noilla maineilla, varsinkaan tuon toisen (Jari Suorsa) kun on muutaman pelin viheltänyt. Elvikset, elvikset, viittasi Dufva toisen päätuomarin Suorsan kokemukseen tuomaritoiminnasta.

Valtosella oli huomattavasti sovittelevampi linja, jossa piili kuitenkin kritiikki nykyiseen linjattomuuteen. Vaasalaisvalmentajan mukaan keskustelu asiasta ei ole aivan uusi juttu.

- Jos mietitään, että mistä lähdettiin tähän kauteen, niin ensimmäisissä peleissä oli niin paljon jäähyjä, että kukaan ei tiennyt miten pelata. Tämä menee joka vuosi siihen, että keväällä pelataan vankilasäännöillä, sivalsi Valtonen.

- Lähdettäisiin vankilasäännöillä sitten saman tien tai sitten pidettäisiin linja loppuun asti.

Dufva nosti ongelmakohdaksi myös ottelun sisäisen linjan muuttamisen.

- Kun ottelun sisällä edes olisi joku linja. Sieltä kun nypätään joku pois, niin se on niin ylimielistä ja sitten ne naureskelevat vielä siellä.  

Rinnalle, vaan ei ohi

Lukko nousi kolmesti tasoihin ottelun aikana, mutta ei onnistunut siirtymään johtoon ottelun aikana. Vierailijat pelasivat varsinkin ensimmäisessä erässä aktiivisella karvauksella raumalaispuolustajat ahdinkoon ja kovin monta järjestelmällistä keskialueen ylitystä ei nähty kotijoukkueen toimesta ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana.

Kovaa prässiä ei mikään ammattilaisjoukkue jaksa täyttä ottelua painaa, joten peli tasoittui väistämättä ottelun aikana. Lopulta painopiste valui loppua kohti yhä enemmän vierasjoukkueen maalia kohti.

- Viimeisessä erässä otettiin pelin hallinta täysin, mutta maalia ei onnistuttu saamaan, valitteli Dufva.

Valtosella oli itseironinen asenne voittoon, joka katkaisi hänen suojattiensa kahdeksan ottelun tappioputken.

- Tärkeä voitto meille ja saatin tuo orastava tappioputki poikki, hymyili Valtonen.

Molemmat pelaavat heti huomenna seuraavaksi. Sport jatkaa Turkuun TPS:n vieraaksi ja Lukko lähtee haastamaan Pelicansin Lahteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle