Viivatykit pääosissa

Lukon lento uuden päävalmentajan johdolla sai jatkoa, kun joukkue kellisti sisukkaasti taistelleen SaiPan torstai-illan huumassa lukemin 4–2 (1–1, 2–0, 1–1).

Satakunnan turnettaan jatkanut SaiPa saapui Raumalle Lukon vieraaksi. Energisesti liikkunut vierasjoukkue taisteli loppuun asti ottelun voitosta, mutta kotijoukkueen parempi ylivoimapeli oli lopulta ottelun ratkaisu.

Kotijoukkueen kovaa laukovat puolustajat Richard Lintner ja Teemu Aalto pommittivat kaksi maalia ja jälkimmäisen laukauksesta syntyi lisäksi yksi ylivoimamaali. Tasaviisikoin pelatessa vierasjoukkue oli niskan päällä, mutta hyväkään työnteko ei tuonut päävalmentaja Ari-Pekka Selinin toivomaa kolmea pistettä.

– Lukko oli parempi luvuin 4-2 ja he voittivat ylivoimat 3-0. Kovaa taistelua ja yritystä oli, mutta tulos jäi laihaksi. Ehkä meiltä jäi aivan paras energia löytymättä, mietti illan taistelua vieraiden päävalmentaja Selin.

– Kurinalainen ja vaikea vastus SaiPa oli, kuten etukäteen tiedettiin. Ensimmäisellä erätauolla puhuttiin kopissa kuinka paljon työtä on tehtävä, mikäli tästä halutaan kolme pistettä. Ylivoimapeli oli sitten se, joka onnistui loistavasti ja sitä kautta saatiin voitto, myönteli kotijoukkueen päävalmentaja Juha Vuori.

SaiPa saapui Raumalle Porista, jossa joukkue oli voittanut Ässät edellisenä iltana. Se näkyi jäällä heti ottelun alusta alkaen. Kiekkoa liikutettiin ja hyökkääjät tulivat kevyellä jalalla kohti Lukko-vahti Mika Norosen vartioimaa maalia.

Vierasjoukkue tekikin ottelun avausmaalin ja ihan ansaitusti. Puolustaja Simon Backmanin laukauksen ohjasi tyylikkäästi verkkoon Petri Koskinen. Kotijoukkueen paikat olivat kortilla, ja erätaukoa odoteltiin vierasjohdossa. Pitkän vaihdon pelannut Lukko-hyökkääjä Eero Elo aiheutti vieraille ottelun ensimmäisen jäähyn aivan erän lopulla. Kotijoukkueen kuviot purivat ja hyvään vireeseen päässyt Mark Bomersback tasoitti lukemat välittömästi jäähyn alkamisen jälkeen.

Tämän miehen laukaus oli liikaa SaiPalle.

Toisen erän alkuun kotijoukkue sai toisen ylivoimansa ja taas paloi punalamppu SaiPa-vahti Jere Myllyniemen selän takana. Kautensa Lappeenrannassa aloittanut Richard Lintner siirsi Lukon ensi kertaa johtoon.

Maalista rohkeutta peliinsä saanut ketturyhmittymä pelasi muutaman hyvän vaihdon ja joukkueen kolmas maali olikin tulosta kovasta karvauspelistä.

Ruotsalaishyökkääjä Björn Melin löysi loistavalla syötöllään Kris Beechin maalin edestä ja Lukko siirtyi kahden maalin karkumatkalle.

Vierasjoukkueen suurin innostus hieman lopahti ja loppuerä mentiin ilman maalimerkintää. Vieraiden paras tekopaikka tuli Elmeri Kaksoselle, mutta kiekko osui tolppaan. Kotijoukkue sai erän lopulla kiekon maaliin, mutta Bomersback oli maalivahdin aluella ja tuomarit hylkäsivät osuman.

Kiri ei riitä

Kolmanteen erään lähdettiin taas vieraiden hallitessa kenttätapahtumia. Joukkue sai rangaistuslaukauksenkin, mutta Noronen torjui Jesse Saarisen yrityksen.

Vajaa minuutti edellisestä, niin SaiPan kavennusmaali näki päivänvalon. Noronen torjui kiekon eteensä eikä puolustus ehtinyt siivoamaan tonttiaan. Tuloksena vieraille ansaittu osuma.

Mutta seuraava peliminuutti koitui vieraiden kohtaloksi. Kaksi miestä joutui lähes peräkkäin jäähyaitioon, eikä Lukko jättänyt mahdollisuutta käyttämättä hyödykseen. Aallon tulinen laukaus painui verkkoon, ja taas kotijoukkue johti kahdella maalilla.

Maalinteko loppui siihen, vaikka molemmat pääsivät kertaalleen kokeilemaan ylivoimalla. Viimeiset kaksi minuuttia vierasjoukkue haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta Noronen oli mies paikallaan.

Ottelun ikävin episodi sattui viimeisen erän loppuhetkillä, kun toinen päätuomareista joutui taklauksen kohteeksi. Otteluvalvojan kertoi pelin jälkeen, että tuomari kärsii nilkkavammasta.

– Tuomarilinja oli sekava, eikä vastannut SM-liigan tasoa. Lisäksi tuomarit olivat ylimielisiä. Kun yrittää keskustella, niin ei suostuta ottamaan palautetta vastaan, jyrisi Selin illan oikeudenjakajien toimintaa.

SaiPan kokonaissaldoksi tuli kolme pistettä Satakunnan turneen kahdesta pelistä.

– Ei tyydytä, kuului Selinin ytimekäs vastaus.

– Otetaan opiksi tästäkin pelistä ja mennään eteenpäin. Se on selvää, että tämä esitys ei riitä lauantaina Ässiä vastaan, mietti Vuori jo tulevaa koitosta.

Lukon taival jatkuu tulevana lauantaina, kun porilaiset saapuvat kyläilemään. SaiPa saa samana päivänä vieraita Lahdesta.