Vauhdikas SaiPa Lukon turma

LIIGA / Raportti
Jussi Markkanen oli oivalla pelipäällä.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Lukon ja SaiPan välinen liigaottelu ei muodostunut suureksi kiekkonäytelmäksi. Kolme sarjapistettä oli kuitenkin jaossa, ja ne lähtivät Lappeenrantaan SaiPan hyvän vieraspelin ansiosta.

Lukko ja SaiPa kohtasivat toisensa kolmannen kerran kuluvalla kaudella. Molemmat olivat voittaneet aiemmat kotiottelunsa, mutta tällä kertaa tilastoihin tehtiin muutos.

Läpi ottelun paremmin luistellut SaiPa kuritti Lukkoa heti ottelun alussa kahdella maalilla, joiden turvin joukkue selviytyi ottelusta voittajana. Edellisessä ottelussa kokonaan ilman maaleja jäänyt SaiPa oli hyvin lukenut läksynsä saapuessaan Raumalle ja löi Lukon kanveesiin terävän maalieduspelinsä ansiosta.

− Tämä oli koko joukkueen voitto. Päästiin nopeasti johtoasemaan, jossa pelattiin hyvin. Voitettiin kiekkoja laidassa ja puolustettiin keskialuetta tiiviisti, kiteytti illan koitosta vierasjoukkueen päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Kotijoukkueen leirissä tunnelmat olivat luonnollisesti apeammat.

− Harmittaa hyvä vieraskiertueen jälkeen, että kohdalle sattui tällainen peli. Toisessa erässä vasta saatiin henkinen balanssi kuntoon, ja kolmannessa erässä puristettiin eroa kiinni. Tällä kertaa ei kuitenkaan ansaittu tasoitusta, mietiskeli illan tapahtumia kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Vierasjoukkue hakeutui avauserän alkupuoliskolla jo kahden maalin johtoasemaan ja varsin ansaitusti. Kotijoukkueen liike oli kaikkea muuta kuin liigakiekkoilulle sopivaa.

Lasse Lappalaiselle erikoismaininta uran ensimmäisestä liigamaalista, Tirkkonen kehui suojattiaan.

Kotijoukkue sai erän puolivälin jälkeen kavennusmaalin aikaiseksi, mutta sitten ote siirtyi takaisin vierasjoukkueelle.

Toinen erä oli kotijoukkueelta hyvää peliä viimeistä vaihtoa lukuunottamatta. Siinä pitkäksi päässyt vaihto teki tepposet, ja SaiPa pääsi tekemään todellisen pukukoppimaalin. Kotijoukkueen tekemisessä se toki oli huonoa, ettei kiekkoa saatu kertaakaan ohi maalivahti Jussi Markkasen.

Matti Järviseltä komea maali ja muutenkin mahtava peli, jatkoi Tirkkonen suojattiensa kehumista.

Lukon päävalmentaja sen sijaan ei ollut tyytyväinen tuomarityöskentelyyn.

− Joulun jälkeen päätuomarityöskentely on ollut erinomaisella tasolla. Tänään kuitenkin toiminta oli tragikoomista, arvosteli Dufva päätuomarikaksikkoa.

Kolmas erä eteni aina puoliväliin asti ilman mitään mainintaa. Ikään kuin molemmat olisivat tyytyneet tilanteeseen, eikä lisämaalit kiinnostaneet kumpaakaan.

Rannikkotykki Janne Niskalan kova lyöntilaukaus painui kuitenkin ohi Markkasen, ja päätöserän jälkipuolisko sai uutta sähköä jokaisen pelaajan tekemiseen.

Lukko siirsi pelin painopisteen väkisin SaiPa-maalin läheisyyteen, mutta Markkanen oli ohittamaton.

− Maalivahtipelimme oli lopussa loistokasta, ja se auttoi meidät kolmen pisteen voittoon. Saatiin länsirannikon kiertueelle hieno startti, iloitsi Tirkkonen.

Sarja jatkuu molempien osalta tulevana torstaina. Lukko kohtaa kotikaukalossaan Kärpät. SaiPan turnee jatkuu Porissa Ässien vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle