Tasokas kärkikamppailu Lukon nimiin

LIIGA / Raportti
Lukon tehokaksikko rakensi kolme joukkueensa neljästä maalista.
Kuva © Timo Savela
Lukon ja SaiPan välinen kamppailu sarjapisteista ei jättänyt yli 4000-päistä raumalaisyleisöä kylmäksi. Lauantai-illan ottelusta muodostui tasokas taistelu, joka päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon.

Lokakuun kärkikamppailu oteltiin Lukon ja SaiPan välillä. Vierasjoukkue oli etukäteisasetelmissa hieman niskan päällä, koska heillä oli ollut peli edellisenä iltana. Lisäksi joukkueiden aiempi kohtaaminen oli päättynyt SaiPan selkeään voittoon.

Lukko oli kuitenkin nykykunnossaan erittäin vahva vastustaja, eikä antanut lappeenrantalaisten yllättää itseään toista kertaa. Fyysinen ja osin kovavauhtinenkin vääntö ratkesi vasta aivan kalkkiviivoilla kotijoukkueen eduksi.

− Syksyn kärkikamppailu tässä oli kyseessä. Fyysistä vääntämistä ja kova taistelua nähtiin kummankin osalta. Sanoin kolmanteen erään lähdettäessä, että jos näin jatketaan, on aivan sama miten ottelu päättyy. Muutos kahteen edelliseen peliin on kuitenkin niin suuri, ettei lopputuloksella sinällään ole väliä, kertaili illan koitosta kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

− Isossa kuvassa pelattiin hyvä vieraspeli, mutta kotijoukkue oli tällä kertaa piirun verran parempi. Oikea joukkue voitti, tyytyi toteamaan vierasjoukkueen päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Ottelun ratkaisu nähtiin siis vasta aivan kolmannen erän päätöshetkillä. Ensin vierasjoukkue yritti tasoitusosumaa ilman maalivahtia, mutta Lukon ykkösketju maalasi tyhjään SaiPa-maaliin. Näin oli syntynyt ottelun voittomaali.

Hetkeä myöhemmin SaiPa sai vielä oivan mahdollisuuden Lukko-hyökkääjä Jonne Virtasen jouduttua suihkun puolelle korkeasta mailasta.

Yhden kavennusmaalin SaiPa rakensikin, mutta keskushyökkääjä Aaron Gagnonin toinen osuma tyhjään verkkoon lopetti vierasjoukkueen pyristelyt ottelun voitosta. Osuma syntyi vasta viisi sekunttia ennen loppusummerin soittoa, joten taistelu voitosta oli auki lähes tappiin asti.

Tasaista ja tarkkaa

Kulpetin juoni tuli alusta alkaen selväksi. Lukko pyrki peittämään SaiPan syöttösuunnat pois ja itse iskemään terävästi vastaan. Nopeilla vastaiskuilla oli tarkoitus saada myös ylivoimapeliä aikaiseksi. SaiPan ajatuksena taas oli jatkaa siihen, mihin joukkue Porissa jäi. Rohkeaa ja aktiivista karvauspeliä, jolla otetaan kotijoukkueelta tila pois.

Lukko onnistui taktiikassaan ensimmäisessä erässä paljon paremmin, eikä SaiPa päässyt edes kunnon tekopaikoille muutamaa poikkeusta lukkunottamatta. Lukon ykkösylivoimakoostumus näytti puolestaan mallia, miten kiekko lyödään verkkoon alta puolen minuutin.

− Tiedettiin kyllä, että kotijoukkue tulee lujaa päälle, mutta onnistuttiin puolustuspelaamisessa hyvin yhtä jäähyä lukuunottamatta. Isona asiana oli myös puolustaa virheettömästi, Tirkkonen kertoi avauserän taktiikastaan.

Toisen erän SaiPa aloitti mainiosti tekemällä tasoitusmaalin toisella peliminuutilla. Ottelu tasaantui, ja seuraavasta maalista tuli kokoajan entistä tärkeämpi.

Molempien puolustuspelamainen oli kuitenkin tiivistä, eikä erässä nähty lisäosumia. Molemmilla oli omat paikkansa varsinkin ylivoimalla.

Kolmannen erän alkuun kotijoukkueen isojen miesten ketju huudatti yleisöä tekemällä todellisen tahtomaalin.

Vierasjoukkue oli näin pakotettu nostamaan hyökkäyspelaamistaan, mutta sekään ei riittänyt ottelun voittamiseksi.

− Molemmilla oli paikkansa tehdä se 2-1-johtomaali, joka oli se peliä ohjaava osuma. Tuuman verran oltiin parempia ja mielestäni ansaittiin voitto, kehui Dufva omiaan.

− Painetta saatiin hyvin kolmannessa erässä ja kaksinkamppailuja voitettiin, mutta niin vaan voitto jäi saavuttamatta, harmitteli Tirkkonen epäonnistunutta loppukiriä.

Kotijoukkue sai kaksi isompaa rangaistusta päätöserässä. Ensin erän alkupuolella Jesper Piitulaisen maila osui SaiPa-hyökkääjän kasvoihin. Erän lopussa taas Jonne Virtasen maila iskeytyi vastustajan kasvoihin.

Ensin mainitusta tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus korkeasta mailasta ja jälkimmäinen oli 5+20 minuutin arvoinen. Otteluvalvoja Reijo Ringblomin mukaan molemmat tuomiot menivät oikein.

Lukon osalta sarja jatkuu tulevana tiistaina kotiottelulla, jossa vastustajana on Pelicans. SaiPan vieraskiertue jatkuu päivää myöhemmin Hämeenlinnassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle