Lukon puolustuspaketti levisi kolmen pisteen arvoisesti

LIIGA / Raportti
Pisteet lähtivät SaiPan matkaan.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Tiistai-iltana tarjosi Lukko kotiyleisölleen vaihteen vuoksi katkeraa tappion kalkkia. Hyvin valmistautunut SaiPa kuroi eron Lukkoon kahteen pisteeseen vahvalla esityksellä. Pisteet lähtivät Porin kautta Lappeenrantaan koukkaavaan sputnikkibussiin lukemin 2−5 (2−1, 0−3, 0−1).

Lukko sai otteluun unelma-alun, joka johti katsojaa pelin seuraamisen kannalta harhaan. Filip Riskan viimeistelemä osuma heti ensimmäisen erän kärkeen ei lopulta kertonut koko totuutta pelin avauserästä. SaiPa tuli otteluun hyvin, eikä aikainen takaisku juurikaan masentanut keltapaitaisia vierailijoita, vaan se vastasi samalla mitalla takaisin.

− Tultiin hyvin ensimmäiseen erään. Haluttiin tulla hyvin ja näyttää heti alusta, että ollaan tultu tänne voittamaan, vaikka 2−1 ensimmäinen erä Lukolle olikin, näki vieraiden päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

− Luottavaisin mielin kuitenkin toiseen erään, pyrittiin jatkamaan ja saatiin hyökkäyspeliä avattua.

Toisessa erässä SaiPan paremmuus nousi konkreettisesti esiin. Lukon helpohkot virheet kostautuivat kolmesti neljän minuutin sisään ja sputnikit karkasivat karkumatkalle, jota Lukko ei missään vaiheessa pystynyt hätyyttelemään. SaiPa puolusti fiksusti aikaa pois, kuitenkin myös paikan tullen hyökäten.

− Se on selvää, että jos tuossa ajassa menee viisi maalia omiin, niin monta pitää itse tehdä voittaakseen, kiteytti tappion syyt Lukon pääkäskijä Risto Dufva.

− Ottelu oli meidän kannalta kaksijakoinen. Ensimmäinen puolitoista erää ei ollut tarpeeksi tiivistä puolustamista.

Päätöserään ei Lukko löytänyt minkäänlaisia virikkeitä, joilla se olisi pystynyt taistelemaan sarjapisteistä. Lukon takaa-ajoa ei ainakaan helpottanut se, että tuomarit jättivät pillin taskuun selkeissä jäähyn arvoisissa tilanteissa, joskaan ottelu ei niihin itsessään ratkennut. Jäipä linjatuomareilta viheltämättä myös täysin selvä pitkä kiekko, josta koko Lukon jäällä ollut kentällinen oli varsin hämmästynyt.

− Totuus on se, että meille on tehty kahdessa viimeisessä matsissa yhdeksän omiin. Sillä ei olla pärjätty, eivätkä muutkaan pärjää, puhisi Dufva.

SaiPa jatkaa matkaansa Raumalta 50 kilometriä pohjoiseen, Poriin. Siellä se kohtaa heti huomenna Ässät. Lukko puolestaan saa hioa peliään muutaman päivän, sillä seuraava ottelu on vasta lauantaina. Tuolloin Äijänsuolla ratkaistaan Satakunnan herruus kauden viimeisessä paikalliskamppailussa Ässiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle