Lukko palasi sarjakärkeen

LIIGA / Raportti
Rannikkotykki Janne Niskalan ruuti oli kuivaa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Lukon ja SaiPan kohtaaminen keskiviikkoisessa Rauman syysillassa oli sarjan kärkiottelun arvoista kiekkoa. Hyviä peliesityksiä kotikaukalossaan aiemminkin esittänyt Lukko jatkoi voittojen tiellä kukistamalla vierasjoukkueen tylysti lukemin 4-0.

Etukäteen sarjakakkosen ja -nelosen kohtaamisesta oli lupa odottaa hyvätasoista kiekkonäytelmää. Tällä kertaa odotukset kävivät toteen, ja Raumalla nähtiin kauden aikainen vaihe huomioon ottaen varsin organisoitua liigakiekkoa.

Kotijoukkue Lukko jatkoi kotikaukalossaan loistavien peliesitystensä sarjaa, eikä antanut SaiPan yllättää itseään. Loppulukemat eivät ehkä ihan kerro totuutta pelin hallinnasta, sillä vierasjoukkueellakin oli omat paikkansa maalin tekemiseen.

Kotijoukkueen puolustuspelaaminen yhdistettynä loistavassa vireessä olevan maalivahti Ryan Zapolskin torjuntojen kanssa piti vierasjoukkueen maalimäärän kuitenkin nollassa.

Tämä oli myös hyvätasoisen ottelun ratkaisu. Kotijoukkue teki paikoistaan neljä osumaa, vierasjoukkue ei yhtään.

− Lukko ansaitsi voiton. Nyt ei saatu sellaista esitystä aikaiseksi, jolla voitto olisi irronnut. Tavallaan oltiin kokoajan pelissä mukana, mutta sitten tavallaan ei oltu. Lukko halusi enemmän molempien maalien läheisyydessä ja se oli ottelun ratkaisu, vierasjoukkueen päävalmentaja Pekka Tirkkonen summasi illan koitosta.

− SaiPan loistava alkukausi oli hyvin tiedossa ja valmistautuminen sitä kautta oli tärkeässä roolissa. Onnistuttiin siinä ja fokus kaikessa tekemisessä pysyi erittäin korkealla tasolla läpi ottelun. Tänään nähtiin parasta Lukko-hyökkäämistä tällä kaudella, myötäili kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kolleegansa sanoja.

Lukko teki neljästä maalistaan yhden alivoimalla, yhden ylivoimalla ja kaksi tasaviisikoin. Onnistumiset kertovat hyvin, miten Lukon peli sujui oli kenttätasapainossa mikä tilanne tahansa.

− Laadukasta tekemistä läpi rintaman. Maalipaikkoja oli vaikka tuplamäärään, joten erittäin tyytyväinen olen suorittamiseen, Dufva kehui omiensa peliesityksiä.

Eikä kehunut syyttä. Kaukalossa tosiaan nähtiin parasta Lukkoa etenkin hyökkäyspelaamisessa.

Tyylikkäästi loppuun asti

Ottelun viimeinen osuma nähtiin jo ennen kuin puolivälin etappi oli saavutettu. Toiset 30 minuuttia Lukko puolusti viisaasti, ja varsinkin päätöserässä SaiPan maalipaikat jäivät vähiin.

− Kyllä meillä siinä toisessa erässä oli riittävästi paikkoja maalien tekemiseen. Hommasta puuttui kuitenkin tappamisen meininki, eikä maaleja saatu aikaiseksi, Tirkkonen harmitteli.

Päätöserään SaiPa-valmennus pisti kaikki hyökkäysketjut uuteen uskoon. Tämäkään ei tuonut mitään muutosta hyökkäyspään tehokkuuteen. Selvää vastausta Tirkkosella ei ollut tarjota, millä koostumuksilla joukkue jatkaa pelejään Turussa.

− Jotain vastauksia ehkä saatiin, mutta pitää katsoa vielä aamulla koostumukset TPS-otteluun.

Vierasjoukkueelta oli keskushyökkääjä Petteri Nokelainen jäänyt Lappeenrantaan kuumeen takia, ja tämä näkyi kaukalossa. Kenestäkään ei ollut ottamaan ykkössentterin viittaa harteilleen.

− Oli Lukollakin poissaoloja, joten ei taakse voi eikä saa mennä, Tirkkonen sanaili.

Lukon osalta sarja jatkuu tulevana perjantaina Kuopiossa KalPaa vastaan. SaiPa palaa kaukaloon jo nukutun yön jälkeen TPS:n vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo