Pelicansin nuoriso-osasto näkyvästi esillä - hyvässä ja pahassa

LIIGA / Raportti
Tommi Paakkolanvaara aloitti ja lopetti illan maalitehtailut.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Tiistai-iltainen Lukon ja Pelicansin ottelu ei ole välttämättä sitä suurinta huutoa kiekkokuluttajien keskuudessa. Seesteisen ensimmäisen erän jälkeen alkoi kuitenkin ottelussa tapahtua käänteitä, joita tunnepitoiseksi ja värikkääksi kiekkonäytelmäksi pääsemiseen vaaditaan. Lukko nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta joutui lopulta taipumaan lahtelaisvieraiden edessä jatkoajalla.

Vielä aamulla kaikki oli toisin. Jere Myllyniemen piti aloittaa Pelicansin maalinsuulla, kuten hän on tällä kaudella useimmiten tehnyt. Yksitoista ottelua tällä kaudella aloittanut 31-vuotias veräjänvartija kuitenkin jäi loukkaantumisen johdosta pois ja tilastojen valossa heikosti neljässä aloittamassaan pelissä pelannut Janne Juvonen nappasi torjuntavastuun.

Ja millä tavalla hän sen teki. Ajoittain tuskastuttamalla isäntäjoukkueen pelaajat torjumalla 42 kertaa ja olemalla lähellä aiheuttaa Lukolle kauden toisen pisteettömän ottelun. 

Ja sekään ei ollut hänen syytään, että Lukko väkisin punnersi ottelun tasoihin ja jatkoajalle. Päinvastoin, hän mahdollisti vaisusti viime peleissä esiintyneen Pelicansin voiton.

- Olen ylpeä joukkueesta. Tultiin hajanaisella nipulla Raumalle, kun on paljon pelaajia pois. Aamulla putosi lisää ja kesken ottelun vielä kaksi kaveria sivuun, kertasi Pelicansin päävalmentaja Tomi Lämsä suojattiensa lähtökohtia otteluun.

- Nuoria pelaajia on paljon ryhmässä, mutta se määrä, mitä he ovat valmiita maksamaan tällä hetkellä voittamisesta ja siitä, että he saavat pelata tämän joukkueen paidassa, niin tosi ylpeä olen siitä.

Vaikka Juvonen pelasikin loistavan ottelun, olisi askelmerkit ottelulle voineet olla hyvinkin erilaiset. Kiihtelysvaarasta ponnistaneella veskarilla kiekko ei tahtonut ensi yrittämällä tarttua Lukon ylivoimapyörityksissä, mutta varsinkin toisen erän viiden minuutin ylivoimalla raumalaisten viimeinen halu runnoa kiekko sisään uupui. Lisäksi yksilötason virheet maksoivat kovaa hintaa kotijoukkueen kannalta.

- Peli sinänsä ratkesi henkilökohtaisiin virheisiin. Pari läpiajomaalia ja oikeastaan kaikki maalit tulivat meidän nukahduksien jälkeen, näki Lukon päävalmentaja Risto Dufva ottelun kulminaatiopisteen.

Tuhlailua ja ulosajoja

Jos oli Juvonen tänään loistava esimerkki Pelicansin taistelusta, niin nuoria tutkaillessa toisesta ääripäästä löytyi Taavi Vartiainen. Toisessa erässä hän taklasi Janne Niskalaa nuoruuden innokkuudella liian voimakkaasti tilanteeseen nähden ja lensi laitataklauksesta ulos. 

Moni valmentaja olisi tällä tasolla esittänyt tuomareiden päätöksestä vähintäänkin eriävän mielipiteen, mutta Lämsä ei lähtenyt tälle linjalle.

- Liian kova taklaus siihen tilanteeseen, tyytyi Lämsä sanomaan.

Merkillepantavaa oli myös pirteästi esiintynyt Sebastian Repo. Lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti pääsi nokikkain Lukko-vahti Ryan Zapolskin kanssa peräti kolmesti, mutta ei hyvistä ujutuksista huolimatta avannut maalitiliään Liigassa.

Molempien ottelut jatkuvat perjantaina. Pelicans saa vieraita vieraissa vaikeuksissa oleen JYPin muodossa, kun taas Lukko matkustaa viimeisen kahden kevään välierävastustajan Tapparan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle