Lukon erikoistilanteet masensivat Pelicansin

LIIGA / Raportti
Ryan Zapolski antautui vain kertaalleen ja torjui Lukolle täyden pistepotin.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Lukko ja Pelicans pelaavat tänä viikonloppuna toisiaan vastaan niin kotona, kuin vieraissa. Lukko oli kotiottelussaan selkeästi Pelicansia vahvempi ja käytti vierailijoiden virheet hyväksi kuitaten sesongin kolmannen kotivoiton numeroin 4−1.

Pelicans on alkukaudella pelannut vahvaa alivoimaa. Äijänsuolla alivoima ei toiminut halutulla tavalla, ja Lukko viimeisteli kaksi ylivoimamaalia, sekä yhden alivoimamaalin. 

Ottelun ratkaisuhetket nähtiin kolmannen erän alussa, kun Lukko iski kiekon maaliin kaksi kertaa alle kahdessa minuutissa, ja ottelu alkoi olla ohi. Lukko puolusti lopun viisaasti, eikä Pelicans saanut aikaiseksi kunnollista takaa-ajoa, ja näin ollen Lukko on edelleen voittamaton kotihallissaan.

− Annettin kolme erikoistilannemaalia pienien virheiden kautta. Ehkä meidän nuori ja kokematon joukkue hieman höntyili Lukon kokenutta kaartia vastaan. Peliä onnistuttiin parantamaan kokoajan ja huomenna parannetaan lisää, vierasjoukkueen päävalmentaja Petri Matikainen mietiskeli illan ottelusta.

Lukon kolmossentteri Turo Asplund oli Ryan Zapolskin ohessa ottelun suurimpia hahmoja. Ilveksestä hankittu Asplund iski kaksi komeaa maalia ja onnistui pelaamisessaan myös puolustuspäässä.

− Kovasti nyt joukkuetta koetellaan. Päästiin juoksemaan karkuun kokoajan ja onnistuttiin siinä. Ei niitä ratkaisevia hartioita niin montaa ollut, mutta onneksi oli muutamia. Erittäin tyytyväinen olen voittoon, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva sanaili taiston tauottua.

Kotijoukkue aloitti vahvasti

Ensimmäisen erän Lukko aloitti vahvasti. Lukko suoraviivainen pelaaminen hyökkäyspäässä aiheutti jatkuvasti vaikeuksia Pelicansin puolustukselle.

Lukolla oli ottelussa mukana lukuisia vähäisellä Liiga-kokemuksella varustettuja pelaajia, mutta Lukon otteissa tämä näkyi vain positiivisena asiana. Eräs heistä oli ensimmäistä Liiga-otteluaan pelannut Aaro Vidgren, joka hankki jo ensimmäisessä vaihdossa hyvällä liikkeellään Pelicansille rangaistuksen.

Lukko pääsi yrittämään ylivoimaa myös toistamiseen, mutta Liigan toiseksi paras alivoima ei antautunut.

Erän loppupuolella myös Pelicans pääsi ylivoimalle, mutta onnistuminen nähtiin toisessa päässä. Pelicans-puolustaja Juha Leimu menetti kiekon siniviivalla Sami Lähteenmäelle, joka laittoi Aaron Gagnonin läpiajoon. Gagnon ei tilanteessa erehtynyt ja teki kauden ensimmäisen tehopisteensä maalin muodossa.

Erän viime sekunneilla Pelicans tarjosi nukahduksellaan raumalaisille mahdollisuuden siirtyä 2−0-johtoon, mutta Lähteenmäki ei kiekkoa verkkoon saanut.

Toisen erän alussa Pelicansin alivoima antautui vasta toista kertaa kuluvalle kaudelle. Rony Ahosen syöttö lävisti Pelicans-neliön ja vakuuttavaa kautta pelaava Asplund täräytti kiekon etukulmasta maaliin.

Ottelun puolivälin paikkeilla vierasjoukkue nosti tempoaan ja sai luotua pitkiä hyökkäyksiä Lukon päätyyn. Lukko oli ajoittain suurissa vaikeuksissa, mutta lahtelaisten harmiksi laukaukset suuntautuivat kerta toisensa jälkeen ohi Zapolskin vartioiman maalin.

Toisen erän lopussa Lukko-kannattajat kokivat kauhunhetkiä. Teddy Da Costa taklasi pahannäköisesti Gagnonia, joka jäi tuskaisena makaamaan jäähän. Gagnon kuitenkin poistui pukukopin puolelle omin jaloin, mutta jätti ottelun kesken. Da Costa selvisi tilanteesta pelkällä kaksiminuuttisella.

Lukko iski naulan arkkuun

Lukko käytti kolmannen erän alussa Da Costan kaksiminuuttisen välittömästi hyväksi. Toni Koiviston laukaus kimposi Miro Hovisen jalasta maalia kohti ja pomppiva kiekko upposi Pelicans-vahti Sami Rajaniemen jalkovälistä sisään.

Satakuntalaisisäntä ei kuitenkaan ollut vielä päättänyt maalintekotalkoitaan ja Asplund tykitti illan toisella maalillaan Rajaniemen vaihtoon. Samalla Niko Hovinen sai torjuntavastuun vierasjoukkueen maalilla.

Pelicans sai monien yritysten jälkeen kolmannen erän puolivälissä rikottua liki 130 minuuttia kestäneen kuivan kauden, kun Anrei Hakulinen viimeisteli komeasti kauden ensimmäisen maalinsa.

Kunnollista takaa-ajoa Pelicans ei kuitenkaan saanut luotua, ja näin ollen pisteet jäivät Raumalle.

Joukkueet kohtaavat jo huomenna uudelleen, kun on vuorossa Pelicansin kotiottelu Lahdessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo