Lukko jatkoon europeleissä lohkovoittajana

LIIGA, CHL / Raportti
Oskari Setäselle koppi tarttui.
Tiistai-iltainen Champions Hockey League -ottelu veti Äijänsuolle vain puolet siitä, mitä se pystyisi vetämään. Ottelu ei miksikään draamantäytteiseksi ikiklassikoksi venynyt, mutta pisteitä oli tarjolla tästäkin. Lopulta Lukko teki minimisuorituksen voittamalla Luleån 2-0 (0-0, 2-0, 0-0) ja varmisti itselleen lohkovoiton.

Lohkon päätöskamppailussa Luleån ja Lukon välillä raumalaisille riitti 2-0-voittoa varmistamaan lohkon voitto. Yksi piste riitti varmaan paikkaan pudotuspelikierrokselle.

Juuri enempää, kuin tarvittavan Lukko ei juuri tehnytkään. Vierailijat eivät päässeet missään vaiheessa ottelun aikana laadukkaille tekopaikoille, vaan peliä pyörittäessään kiekko oli lähinnä kulmissa ja maalin takana.

Ainoat laadukkaat paikat tulivat siniviivan kautta, mutta niissäkin kotijoukkueen pelaaja oli hyvin usein blokkaamassa. Luleå oli hämmästyttävän aseeton ja jopa aneeminen ottelun edetessä.

Lukon ja ottelun ainoat maalit tulivat toisessa erässä. 1-0-maalista vastasi Harri Tikkanen tiukalla laukauksellaan suoraan syötöstä.

Toinenkin osuma oli ylivoimamaali. Tällä kertaa Jesper Piitulainen oli maalin edustalla ronkkimassa irtokiekkoa ruotsalaisvieraiden maaliin.

Raumalaisilla olisi ollut paikkoja tehdä useampikin osuma ottelun aikana kuin kaksi, mutta Daniel Larsson oli vieraiden maalinsuulla mies paikallaan. Janne Lahden läpiajo vajaa viisi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä parhaimmasta päästä. Edes Aaron Gagnonin jatko heti perään ei tuonut tulosta.

Kolmannessa erässä Pohjois-Ruotsista tulleilla vierailla oli muutama ylivoimamahdollisuus, mutta alivoima oli kotijoukkueen osalta uhrautuvaa ja hyvää. Raumalaisten maalilla nuori Oskari Setänen teki tyhjiksi yritykset, jotka hänelle asti sattuivat pääsemään.

Europeleistä pidetään nyt noin kuukauden tauko, kunnes pudotuspelikierrokset käynnistyvät neljäs marraskuuta. Sitä ennen suoritetaan kuitenkin otteluparien arvonta, joka tapahtuu perjantaina.