Lukon tappioputki poikki teknisellä tyrmäyksellä

LIIGA / Raportti
Ryan Zapolski pelasi kauden kuudennen nollapelinsä.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Rauman perjantai-illassa Lukko sai pitkän tappioputkensa poikki KooKoon kustannuksella. Alussa hieman alakynnessä ollut kotijoukkue nollasi lopulta vastustajansa tehden itse kolme osumaa.

Kun vastaan luistelee sarjanousija ja itse olet kuuden ottelun tappioputkessa, niin lähtökohta otteluun ei ole paras mahdollinen.

Lukko oli käytännössä pakkovoiton edessä ja hoitikin lopulta urakkansa varsin tutuilla konsteilla. Joukkueen pelitapa on jo niin hyvin iskostunut pelaajien selkäytimiin, että pelitapaa ei ole muutettu tappioiden seuratessa toisiaan.

Ottelun ratkaisuksi muodostui toisen erän loppupuolisko, jolloin kotijoukkue viimein käytti saamansa tekopaikat hyödykseen ja karkasi kahdella maalillaan tukevaan johtoasemaan.

− Hyvä alku saatiin ottelulle. Muutama huolimattomuusvirhe tuli, mutta niistä selvittiin ilman takaiskua. Lopulta meiltä petti kärsivällisyys, jota pitää olla jos haluaa pärjätä Lukon kaltaista joukkuetta vastaan, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila harmitteli taistelun tauottua.

− Viimeiset neljä peliä olimme onnistuneet kenttäpelissä, mutta maalinteko on ollut todella hankalaa. Ensimmäinen maali meille oli tosi tärkeä, ja se tartutti uskoa jokaiseen pelaajaan, Lukko-valmentaja Juha Vuori korosti avausmaalin merkitystä.

Avuserän alkupuolisko mentiin enemmänkin vierasjoukkueen tahtiin, mutta Lukko-vahti Ryan Zapolski oli taas totutun varma torjuen muutaman todella vaarallisen tekopaikan.

Erän jälkipuolisko mentiin vuorostaan kotijoukkueen komennossa, mutta kun tyhjäänkään maaliin ei kiekkoa saada, Lukon maalitili pysyi nollassa.

Vaikka molempien pelissä oli välillä runsaastikin vauhtia, erä pelattiin lopulta ilman ensimmäistäkään jäähyä.

Onnistumiset tuttujen tilanteiden kautta

Toisen erän alku oli toisintoa avauserästä.

− Toinen erä oli meiltä kauttaaltaan hyvää tekemistä, Mattila summasi omiensa esitystä.

Kaksi selvää virhettä vierasjoukkue kuitenkin teki, ja niistä Lukko rankaisi armotta.

Ensimmäisessä koko ketju lähti vaihtoon samaan aikaan ja Lukko hyödynsi hyökkäysalueen tyhjän tilan. Toisessa kotijoukkueen ylivoimapeli osoitti heti käynnistettyään vaarallisuuttaan, kunnes kiekko oli verkossa jäähyn päättyessä.

− Lähdettiin turhaan pelaamaan kiekollista miestä vastaan maalin taakse. Sieltä harvemmin maaleja tehdään, Mattila kertaili Lukon toista osumaa.

Päätöserän alkupuolella Lukko sai toisen ylivoimamahdollisuutensa, ja taas löysi kiekko tiensä KooKoo-maaliin.

Kertaalleen vastustajan vaihtovirheestä ja kahdesti ylivoimalla, siinä Lukon osumat. Varsin tuttua tekemistä alkukaudesta.

Ottelussa vihellettiin lopulta vain kolme kaksiminuuttista, ja kotijoukkueen valmennuksella oli selityksensä asiaan.

− Kouvolassa oltiin vaikeuksissa KooKoon ylivoiman kanssa ja asiaan kiinnitettiin huomiota. Valmius pelaamiseen oli hyvää tasoa ja jalka liikkui riittävästi, niin ei jouduttu jäähyjä ottamaan, Vuori selitti joukkueensa pientä jäähymäärää.

Lukon osalta sarja jatkuu viikon tauon jälkeen Sportin saapuessa Raumalle. KooKoon saldoa rasittaa kaksi peräkkäistä ottelua ilman tehtyä maalia. Seuraavaksi joukkue yrittää osumaa Porissa heti nukutun yön jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo