Lukko kesti kotiottelunsa paineet

LIIGA / Raportti
Lukon maalintekijät samassa potretissa.
Kuva © Tomi Hänninen - chilipictures.fi
Lukon ja KalPan välinen puolivälierä jatkui Raumalla viidennen kohtaamisen merkeissä. Kovassa hurmoksessa kanaalikaupunkiin saapunut KalPa ei kuitenkaan pystynyt ottamaan kolmatta kiinnitystä välieräpaikaan, vaan sinnikkäästi taistellut Lukko vei voiton jännittävien vaiheiden päätteeksi.

Lukko ja KalPa tarjosivat 4000-päiselle raumalaisyleisölle jännitettävää koko rahan edestä. Maaleja mätettiin vuorotahtiin ja suurimmalta osin päätöserässä. Peli oli jo menossa jatkoerään, mutta kotijoukkueen laitahyökkääjä Janne Lahti oli toista mieltä tekemällä ottelun voittomaalin vain 23 sekuntia KalPan tekemän tasoitusmaalin jälkeen.

− Saatiin tärkeä voitto, millään muulla ei ole mitään merkitystä. Laukausta ei ehtinyt ollenkaan suuntaamaan. Vedin vain sinne päin, Lahti kertaili tekemäänsä voittomaalia.

Kahteen ensimmäiseen erään tehtiin vain yksi osuma, mutta päätöserässä niitä nähtiin neljä. Syykin oli selkeä. Molemmille sattui helpohkoja virheitä, joista sitten toinen rankaisi armotta maalin muodossa.

− Hyvä peli pelattiin, vaikka voitto kylläkin hölmöiltiin. Helppo maali päästettiin siihen loppuun. Ylpeä pitää kuitenkin olla joukkueen tekemisestä päätöserän osalta, vierasjoukkueen päävalmentaja Pekka Virta summasi illan tapahtumia.

− Lähtökohta otteluun oli, että olimme menettäneet sarjassa kahden voiton johtoaseman. Se luo omat jännitteensä pelaajistoon. Taistelu oli kuitenkin upeaa, ja voitto oli luonnollisesti iso, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva mietiskeli.

Avauserä oli tunnustelevaa peliä molemmilta. Vierasjoukkueella oli erän alkuun pari loistavaa tekopaikkaa, mutta kiekkoa ei saatu ohi Lukko-vahti Ryan Zapolskin.

Pelikellon käydessä eteenpäin, myös Lukko pääsi paremmin peliin mukaan. Lopulta kotijoukkue oli hieman hallitsevampi osapuoli.

− Ensimmäinen erä oli aavistuksen meidän hallintaa, Dufva näki.

Toisessa erässä nähtiin ottelun avausmaali. Kotijoukkueen Toni Koivisto pääsi jäähyaitiosta sopivasti omien katkaistessa KalPan ylivoimapyörittelyn. Läpiajoon päässyt nopea laitahyökkääjä ei jättänyt KalPa-vahti Samu Perhoselle juurikaan mahdollisuuksia.

Erä oli muutenkin kotijoukkueen hallinnassa, mutta maalitiliään sinipaidat eivät pystyneet kasvattamaan. Vierasjoukkue käytti aikalisänsäkin jo ennen erän puoliväliä.

− Toisessa erässä näytti, että pelimme hiipuu kokonaan, Virta selvitti syytä aikalisän käyttöön.

− Keskimmäinen erä oli selkeästi meidän, Dufva myötäili virkaveljeään.

Virheet pääosissa

Päätöserässä mentiin aluksi tarkasti puolustaen. Mutta sitten mukaan tulivat virheet ja sitä kautta myös useampi maali. Vierasjoukkueen molemmat maalit tulivat kotijoukkueen puolustajien suosiollisella avustuksella.

− Aikamoinen virhe sattui kokeneelle puolustajalle. Siinä oli oksan paikka syötössä ja peli oli tasan, Dufva pyöritteli KalPan toista osumaa.

Vierasjoukkue pääsi ylivoimalle 1-1-tilanteessa, mutta hieman yllättäen maalin tekikin Lukko. Kokeneella Janne Niskalalla oli selitys omaan nousuunsa.

− KalPan viisikko ei ollut oikein hereillä, ja päätin nousta tukemaan hyökkäystä. Kauhealla tuurilla kiekko sattui pomppimaan maalin takakulmalle, josta sain lyödä sen sisään, puolustaja kertasi pudotuspelien ensimmäistä maaliaan.

KalPan loppukiri sai harmittavan päätöksen, kun joukkue sortui viimeisellä minuutilla väärään vaihtoon. Näin Lukko pääsi nauttimaan sarjan kolmannesta voitosta.

− Maanantaina saadaan Juuso Riikola mukaan ja sitä kautta variaatioita puolustuspäähän. Tiistaina tullaan vielä käymään Raumalla hakemassa neljäs voitto, Virta vakuutteli.

Lukolla on nyt kolme kiinnitystä välieräpaikkaan KalPan kahta vastaan. KalPan bussi suuntaa illan päätteeksi Tampereelle, jossa joukkue yöpyy. Sieltä matka jatkuu sunnuntaina Kuopioon. Lukko lähtee myös nukutun yön jälkeen kohti Savoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle