Keränen kuritti entistä seuraansa

LIIGA / Raportti
Janne Keränen oli taas illan sankari, mutta nyt keltaisessa pelipaidassa.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Lukon ja KalPan kohtaaminen tiistaisessa syyskuun illassa ei muodostunut suureksi kiekkonäytelmäksi. Lukko jatkoi alavireisenä ja KalPa haki kaksi arvokasta sarjapistettä mukaansa. Ottelu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa.

Lähtökohdat otteluun olivat varsin selvät. KalPa liikuttaa kiekkoa, ja Lukko pyrkii iskemään vastaan, mikäli saa karvattua kiekon itselleen. Näin ottelussa edettiin, ja vierasjoukkue hallitsi tapahtumia kaukalossa miten tahtoi. Ainoastaan kuopiolaisten huono viimeistelytaito piti raumalaiset pelissä mukana aina hamaan tappiin asti.

Ottelun ratkaisumaali nähtiin siis vasta lisäajan jälkeisessä voittomaalikilpailussa, jossa ainoa onnistuja oli vielä viime kaudella Lukon pelipaitaa kantanut Janne Keränen.

Liukasliikkeinen laitahyökkääjä viimeisteli myös KalPan ensimmäisen osuman, joten ilta oli onnistunut entiselle Lukko-hyökkääjälle.

− Hieno ihminen niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Olemme todella tyytyväisiä, että saimme hänet houkuteltua Savoon, kehui KalPan päävalmentaja Pekka Virta ottelun ratkaisijaa.

− Komea voitto vaikeassa paikassa. Isossa kuvassa peli oli hyvää viihdettä, eikä mikään tylsä peli, jatkoi KalPa-luotsi.

− Erinomainen alku, mutta liian nopea kuitti sille osumalle. Ollaan vieläkin muodostumassa ja se näkyy kaikessa tekemisessä. Pisteeseen kiinni pääseminen oli hyvä juttu ja vie meitä taas eteenpäin, Lukko-käskijä Risto Dufva muotoili illan koitosta.

Ottelun ratkaisu olisi voinut tapahtua jo varsinaisella peliajalla, mutta KalPalle kevyesti puhallettu kaksiminuuttinen väärästä vaihdosta muutti pelin kulkua.

− Ottaa päähän se väärästä vaihdosta puhallettu jäähy. Hyvinkin kyseenalainen tilanne, ja sen turvin kotijoukkue sai kahden miehen ylivoiman. Onneksi ei tullut kuin yksi osuma, manaili Virta rangaistusta.

Otteluvalvoja oli Virran kanssa samoilla linjoilla.

− Olen samaa mieltä KalPan päävalmentajan kanssa. Puhallettu jäähy ei sopinut lainkaan pelitilanteeseen ja oli näin väärin vihelletty, otteluvalvoja Seppo Lindroos myönsi.

KalPa vie, Lukko vikisee

Ottelun avauserä alkoi siis Lukon salamaosumalla, mutta jo sitä ennen KalPa oli näyttänyt vaarallisuutensa. Vajaan puolen minuutin kohdalla vierasjoukkue rakensi salaman nopeasti ensimmäisen ylivoimahyökkäyksensä. Tästä Lukko ei ottanut mitään opikseen ja tulikin yllätetyksi vastaavalla ylivoimahyökkäyksellä jo vajaan kolmen minuutin kohdalla.

Maalin jälkeen KalPa hallitsi kiekollista peliä ja Lukko juoksi riistoja hakemassa, tosin epäonnistuen siinä.

Molemmat pääsivät kertaalleen yrittämään johtomaalia ylivoimapelin turvin, mutta alivoimanelikot hoitivat hommansa ansiokkaasti.

Toinen erä oli varsinaista KalPan näytöstä. Lukko selvisi surkeasta suorituksestaan vain yhdellä takaiskumaalilla, joka oli pelitapahtumiin nähden todella vähän.

Kuvaavaa Lukon heikkoudelle oli, että KalPa-vahti Eero Kilpeläinen torjui erässä ensimmäisen kerran, kun erää oli jäljellä kaksi minuuttia.

− Toisessa erässä tämä peli olisi pitänyt naulata, mutta tehottomuus vaivasi, harmitteli Virta.

− Keskimmäinen jakso oli meiltä selvästi vaikein, myötäili Dufva.

Kolmas erä näytti menevän Lukolta myös ohi, mutta KalPa-jäähy erän puolivälissä muutti pelin virtauksia. Lukko pääsi paremmin rakentelemaan omia kuvioitaan luoden muutaman vaarallisen tilanteenkin.

Kaksi jäähyä 18 sekunnin välein oli sitten lopulta se, jonka turvin Lukko tuli tasoihin. Komean kuvion päätteeksi tehdyn osuman viimeisteli Ville Vahalahti.

− Viimeinen kymppi oltiin kaiken kaikkiaan halukkaita, ja tänään kaaduttiin eteenpäin, summasi Dufva.

Molempien seuraava vastustaja on TPS. KalPa kohtaa Kai Suikkasen joukkueen tulevana torstaina Turussa ja Lukko kaksi päivää myöhemmin Raumalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle