KalPa luisteli Lukon yli

LIIGA / Raportti
Raumalla Lukon ja KalPan välinen kiekkomittelö tarjosi runsaasti maaleja ja kovaa taistelua. Ottelun ratkaisu tapahtui kolmannen erän loppuhetkillä vierasjoukkueen onnistuessa maalipaikoistaan kovalla prosentilla.

Vierasjoukkue KalPan edellisestä ottelusta oli kulunut jo kuusi päivää. Se tarkoitti sitä, että Raumalla nähtäisiin todennäköisesti liukasliikkeinen ryhmä. Näin myös kävi ja paljon liikkuvampi KalPa korjasi tärkeät kolme sarjapistettä mukaansa. Ansaittua voittoa avitti myös Lukon epäonnistunut maalivahtipeli.

Neljä kertaa Lukko pääsi maalin johtoasemaan, mutta omiin taitoihinsa uskonut vierasjoukkue ajoi joka kerta eron kiinni, ja meni lopulta menojaan. Yksi ottelun ratkaisupelaajista oli vieraiden kokenut laitahyökkääjä Jukka Hentunen, joka ensin järjesti Lukolle jäähyn tehden sitten itse tasoitusmaalin miesylivoimalla.

Tämän maalin jälkeen kotijoukkueen otteet olivat entistä enemmän hermostuneita, jolloin vieraiden liikkuvuus pääsi oikeuksiinsa. Ja kun Mika Noronen ei pystynyt paikkaamaan omiensa huonoa liikettä, ottelu voitto meni ansaittuun osoitteeseen.

– Pieni suvantovaihe meillä oli takana, ja sitä lähdettiin muuttamaan koko joukkueen voimin. Haluttiin olla ennen kaikkea yhtenäinen ryhmä, joka ei anna periksi missään vaiheessa. Tässä onnistuttiin hienosti ja mielestäni ansaitsimme voittomme, kertaili illan tapahtumia vieraiden valmentaja Ari-Pekka Siekkinen.

– Hyvin oltiin voitossa kiinni, mutta sitten kaikki menetettiin lopussa. Poikien kanssa puhuttiin, että vaikka peli on tahmeaa, niin siitäkin pitää maksaa hintaa ja ottaa se voitto. Nyt ei pystytty siihen, tosin pitää antaa tunnustus vastustajalle joka oli liikkeellä hyvällä jalalla, mietti kamppailua kotijoukkueen päävalmentaja Juha Vuori.


Jasse Ikosen voittomaali on juuri syntynyt.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Ottelun kaikki kolme erää noudattivat samaa systeemiä. Kotijoukkue pyrki hyökkäämään nopeasti ja tehokkaasti kun taas vastustaja rakenteli pitkiä hyökkäyksiä toivoen niiden johtavan hyvään lopputulokseen.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi maali, joka syntyi Lukon ylivoimapelin turvin. Kiekko liikkui mukavasti hyökkääjältä toiselle ja Perttu Lindgren merkittiin maalintekijäksi.

Vierasjoukkue pääsi kerran yrittämään kahden miehen ylivoimallakin, mutta siinä vaiheessa kotijoukkueen jalka oli vielä liikkuva estäen maalin synnyn.

Toiseen erään vieraat saivat onnistuneen alun, kun vahva painotusjakso päättyi tasoitusmaaliin joukkueen pelisysteemin mukaisesti.

Seuraavan ylivoimansa aikana kuopiolaiset pelasivat kaksi kertaa kiekon avopaikkaan, mutta Noronen kesti tuurilla ja taidolla.

Kotijoukkueen puolustaja Matt Geneous oli seuraavana esillä niin hyvässä kuin pahassakin. Ensin puolihuolimaton hutaisu vei Lukon johtoon. Sitten oma mies karkaisi puolittaiseen läpiajoon, jonka estämisestä KalPalle tuomittiin rangaistuslaukaus. Noronen oli kuitenkin taas mies paikallaan estäen tasoitusmaalin synnyn.

KalPan otteita pidempään seuranneen toimittajan näkemys kuopiolaisten toisesta erästä oli paljon puhuva.

– Paras erä KalPalta kuukauteen, kuului tyhjentävä kommentti.

Vauhdilla ohi

Kolmannessa erässä vieraiden hurja liike alkoi olla liikaa hitaille raumalaisille, vaikka kotijoukkue kaksi maalia tekikin. Erän alku kertoi kuitenkin mitä tuleman pitää pitää – vain 13 sekuntia pelikellossa, ja päätuomari tarkistamassa tilannetta videolta.

Tästä pyörityksestä Lukko vielä selvisi ilman takaiskua, mutta onni oli lyhytaikainen. Jo minuutin jälkeen tasoitus oli selviö. Lukon viisikolta hukkuivat kaikki miehet ja Noronen oli hyvän ohjauksen edessä voimaton.

Kotijoukkueen tulivoimaiset puolustajat Richard Lintner ja Teemu Aalto tekivät maalin mieheen, mutta KalPa ei luovuttanut. Oikeastaan vierasjoukkue löi heti kaasua lisää, kun keskialoitus taas tapahtui.

Jatkuvan paineen alla kotijoukkueen väsyneet miehet olivat vaihto vaihdolta aina enemmän vaikeuksissa. Kun Norosella oli huonompi ilta, niin loppulukemat olivat vähintäänkin ansaitut.

– Tämä peli on jo unohdettu ja huomenna on taas mahdollisuus kolmeen pisteeseen, käänsi Vuori katseet jo tulevaan.

Matti Kuparinen tulee kokeilemaan aamujäille ja sen jälkeen tehdään päätös hänen pelaamisestaan Porissa, valotti Siekkinen mahdollista muutosta kilpipaitojen ryhmittymään.

Lukko matkustaa HPK:n vieraaksi heti yhden nukutun yön jälkeen. KalPa kohtaa siis Ässät Porissa samana päivänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle