Kuumien joukkueiden tasainen taisto

Liigan kuntopuntarin kärkijoukkueet Lukko ja Kärpät tarjosivat yleisöönmenevän ja vauhdikkaan ottelun Rauman Äijänsuolla. Molemmat joukkueet onnistuivat kasvattamaan pistesaldoaan, sillä ottelu päättyi tasatulokseen 2-2.

Vahva Kärppä-alku lamaannutti Lukon

Ismo Lehkonen oli ottelun alla vakuutellut Jyrki Santalalle, että tänään näyttäisi olevan lentokeli pojilla. Lentoa tarjosi kuitenkin ottelun alussa vierailija Kärpät. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen kentän ehdoton hahmo Petr Tenkrat luisteli oikealta laidalta puolittain karkuun ja laukoi suorasta luistelusta kovaa ohi Petri Vehasen.

Lukko pääsi pelaamaan ylivoimaa, kun Juha Repo passitti Antti Aarnion kaksiminuuttiselle Janne Niskalan ottelun päättäneestä laitataklauksesta. Ylivoimapeli kuihtui kokoon nopeasti, kun Repo lähetti rangaistusaitioon keskialueella Kärppä-puolustajaan törmänneen Toni Koiviston. Lukon joukkue hämmentyi hetkellisesti tästä varsin erikoisesta ratkaisusta, ja Kärpät käytti tilanteen hyväkseen. Sakari Palsola siirsi kauniin yhdistelmän päätteeksi kiekon ohi Vehasen.

Palsolan maali näytti katkaisevan Lukon henkisen selkärangan jo varhaisessa vaiheessa. Seuraavan noin viiden minuutin jakson aikana Lukko ei saanut kertakaikkiaan mitään aikaan. Kiekkoa ei juuri saatu keskialueen yli, ja Kärppä-pelaajat ohjasivat harvat hyökkäykset nurkkiin.

Jääkiekko on kuitenkin nopeiden tapahtumien peli. Aivan ensimmäisen erän lopussa Lukon ylivoima näytti menevän laidassa nyhjäämiseksi ja yleisö alkoi jo valua kioskijonoon, kun onnetar näytti raumalaisille parempaa puoltaan ensimmäistä kertaa ottelussa. Kiekko ajautui kuin varkain maalin kulmalla kärkkyneelle Pasi Saarelalle, joka ei tilanteesta häkeltynyt vaan näytti maalintekijän lahjansa. Saarela kiersi jäihin pudonneen Niklas Bäckströmin ja toi Lukon takaisin otteluun.

Lukko nousee taistellen tasoihin

Lukko saapui taistellen toiseen erään, mutta tulosta ei tahtonut syntyä. Joukkueelle tarjoutui tilaisuus yrittää maalintekoa kahden miehen ylivoimalla, mutta noiden rangaistusten aikana ei saatu aikaan edes laukauksia kohti Niklas Bäckströmin vartioimaa maalia. Toisessa päässä Petri Vehanen joutui venymään erän aikana kiekon tielle kaikkiaan 15 kertaa, mikä kertoo melkoisesta Kärppä-hallinnasta.

Toisesta erästä on poimittavissa todellinen ottelun kulminaatiopiste. Pian Lukon etsikkoajan jälkeen Kärpät pääsi kokeilemaan kahden miehen ylivoimapelin tehokkuutta. Nimekäs hyökkääjäkaarti pyöritti peliä mallikkaasti, ja maalin kulmalle pelattiin loistava maalintekopaikka Sakari Palsolalle. Palsolan kädet kuitenkin jäätyivät tilanteessa, eikä hän pystynyt nostamaan kiekkoa yli mahallaan maanneen Vehasen. Hetkeä myöhemmin, Lukon saatua jo neljännen kenttäpelaajan jäälle, Mika Viinanen taisteli vahvasti kiekon laidasta ylös ja pääsi yrittämään Bäckströmin yllättämistä. Kärppä-vahti torjui, mutta hukkasi kiekon näkökentästään. Takaa tullut Jason Cipolla siirsi pelivälineen maaliin.

Yritystä loppuun saakka

Ottelun kolmannessa erässä ei maaleja tehty, mutta se ei johtunut siitä, että joukkueet olisivat varmistelleet edessä häämöttävää yhtä sarjapistettä. Molemmat joukkueet hakivat voittomaalia aivan varsinaisen peliajan loppuun saakka.

Lukko sai luotua kolmannessa erässä tilanteita, mutta Niklas Bäckströmin loistotorjunnat pitivät numerot tasoissa.

Teemu Kesä tarjosi kolmannessa erässä ottelun komeimman taklauksen. Jussi Jokinen otti vastaan todellisen avojääpommin.

Lukko pelasi koko jatkoajan kolmella hyökkääjällä ja haki aktiivisesti ratkaisua. Tahtipuikon kuitenkin varasti Petr Tenkrat, joka pyöritteli ajoittain peliä Lukon puolustusalueella aivan miten tahtoi. Vehanen joutui jatkoajalla venymään kuusi kertaa torjuntaan, ja suurin osa näistä laukauksista oli Tenkratin järjestelemiä.

Lukollakin oli jatkoajalla tilaisuutensa. Näistä parhaat osuivat Matti Kaipaiselle, joka ensin punnersi oikealta laidalta irti ja ampui terävästi kohti takaylänurkkaan ja aivan jatkoajan lopussa tykitti hiuksenhienosti ohi maalin.

Oikeutettu pistejako

Lukko ja Kärpät tarjosivat reilulle kolmelle tuhannelle katsojalle viihdyttävän näytelmän. Kaksi luistelevaa joukkuetta tarjosi vauhdikasta taitokiekkoa.

Kärppien valmentaja Kari Heikkilä harmitteli ottelun jälkeen hyvänolontunteen vaikutusta joukkueen peliesityksiin johtoasemassa. Heikkilän mukaan Kärpät on saanut viime aikoina näennäisesti helppojakin voittoja, ja joukkue tuntuu uskovan, että jos peli on nopeasti 2-0, se on pian jo 4-0.

Molempien joukkueiden valmentajat pitivät tasanumeroita varsin oikeudenmukaisina ja vaikuttivat tyytyväisiltä lopputulokseen. Kentän parasta pelaajaa ei ole vaikea nimetä. Kärppien Petr Tenkrat oli alati vaarallinen. Tenkrat oli mukana molemmissa vierasjoukkueen maaleissa ja hoiteli ruutunsa mallikkaasti myös alivoimapelissä.

Lukon parhaimmistoa olivat etenkin alivoimalla loistavasti taistellut Mika Viinanen, tuttuun tapaansa varmasti luutinut Toni Porkka ja aina kentälle päästyään kovaa karvannut ja taklannut Janne Siivonen. Maalissa Petri Vehanen oli jälleen todella hyvä. Tenkratin osuma upposi hieman helpon oloisesti verkkoon, mutta laukauskin oli kyllä todella kova. Pasi Saarela toi maalillaan kotijoukkueen mukaan otteluun ja laukoi muutenkin hanakasti ja vaarallisesti.