Kärppien vuoro jäädä nollille Äijänsuolla

Ryan Zapolski oli mies paikallaan Lukon maalilla.
Torstaina Rauman Lukko sai jälleen vastaansa Liigan kärkipään joukkueen. Ja jälleen se pelasi todella vahvan ottelun nollaten vastustajansa. Tällä kertaa oli Oulun Kärppien vuoro lähteä Raumalta kohti kotia ilman tehtyjä maaleja, saati pisteitä.

Lukko oli suurimman osan ottelusta kuin pesukoneessa, mutta oma pää pysyi puhtaana. Kärpillä oli vielä avauserässä vaikeuksia hyökkäysalueelle tulemisessa, mutta ottelun edetessä se pääsi pitkiin pyörityksiin isäntien puolustusalueella. Maalia se ei onnistunut kuitenkaan viimeistelemään. Loppulukemat kirjattiin numeroin 3-0.

- Luvut kertovat kaiken oleellisen. Lukko puolusti tehokkaasti ja meidän hyökkäyspelimme päättäminen oli hampaatonta, valitteli Lauri Marjamäki suojattiensa maalimäärää.

Erityisesti ulkomaalaisvahvistusten Lukas Kasparin ja Patrick Davisin kasvoilta paistoi turhautuminenottelun edetessä pidemmälle. Kaspar ei ole viimeistellyt vielä yhtään liigamaalia siirtonsa jälkeen.

Lukemat olisivat voineet olla lopputuloksen kaltaiset jo avauserässä, kun Mikko Niemelä joutui rikkomaan läpiajoon karannutta Ville Vahalahtea rangaistuslaukauksen arvoisesti. Tomi Karhunen pelasti tällä kertaa joukkueensa takaiskulta.

Karhunen ei kuitenkaan pystynyt pelastamaan muutamaa minuuttia myöhemmin Kärppiä, kun Toni Koivisto karkasi vuorostaan nokikkain Kärppä-veskarin kanssa. Vielä erän lopuksi Ilkka Mikkola viimeisteli viivalta ns. pukukoppimaalin. Nämä maalit antoivat suuntaa ottelulle.

- Nämä maalit ohjasivat koko pelin juonta aika vahvasti, näki kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Toisessa ja kolmannessa erässä vierailijat painoivat päälle ja Lukko otti vastaan, kuitenkin paikan tullen fiksusti hyökäten. Kärppien pitkät hyökkäykset kotijoukkueen alueella olivat lähinnä näennäistä hallintaa, eikä huippuluokan paikkoja tullut ottelun aikana juuri ollenkaan.

- Ei jouduttu isompaan hätään missään vaiheessa. Pyrittiin tekemään tähän peliin sovittuja juttuja ja ne toimikin sitten vielä, sanoi Dufva.

Lukon puolustuspelaamisessa onkin tapahtunut suorastaan häkellyttävä muutos parempaan muutaman päivän aikana. Jopa niin häkellyttävä, että ilman erityistä paneutumista tätä muutosta ei ole voinut tapahtua.

- Kyllä sitä piti erikseen käydä läpi, myönsi Dufva.

Kärpät matkustaa kotiin ja kohtaa lauantaina Porin Ässät. Lukko puolestaan pelaa jo huomenna ja jälleen kärkipään vastustajaa vastaan. Tällä kertaa vastustajana on Tampereen Tappara.