Kärppien ryhtiliike tuloksekas

Lukon ja Kärppien välinen taistelu liigapisteistä oli intensiivinen kamppailu täydet 60 minuuttia. Paremman valmistautumisensa ansiosta Kärpät saalisti kolme arvokasta sarjapistettä mukaansa Ouluun.

Kotijoukkue oli hävinnyt edellisen ottelunsa Porissa jo kymmenessä minuutissa. Nyt olivat lukemat vierasjoukkueelle 0-2, kun vain viisi minuuttia oli pelattu. Flegmaattisesti peliin valmistautunut kettupaitaryhmittymä nousi vielä otteluun mukaan, mutta paremmalla jalalla töitä tehnyt vierasjoukkue voitti lopulta selvästi.

Kotijoukkueen peliä leimasi läpi kamppailun syöttöjen epätarkkuus, hitaus sekä ennalta arvattavuus. Kun lisäksi joukkueen kummallakaan maalivahdilla ei ollut paras päivänsä, valotaululta luettavat vierasmaalit ovat varsin ansaittuja.

Kotijoukkueen perisynti hukattujen maalipaikkojen suhteen nosti taas päätään ja oli omalta osalta vaikuttamassa Kärppien vierasvoittoon. Siinä missä vierasjoukkueen Kimmo Koskenkorva sijoitti läpiajonsa päätteeksi kiekon varmasti maalin yläkulmaan, kotijoukkueen Eero Elo sai omasta läpiajostaan hädin tuskin laukauksen aikaiseksi.

– HIFK-peli oli meiltä erittäin aneeminen esitys. Joukkue kokosi itsensä todella loistavasti sen jälkeen ja nyt oltiin valmiina heti ottelun alusta alkaen. Latauksen kun saa kohdilleen, niin sen turvin on hyvin pelissä mukana, kertaili illan tapahtumia vierasjoukkueen kokenut päävalmentaja Hannu Aravirta.

– Eihän me oltu alussa sielläpäinkään missä piti. Katse on jo siirretty tulemaan otteluun, totesi lyhyesti kotijoukkueen päävalmentaja Juha Vuori.

Ilkka Mikkola pohjusti vieraille kaksi tärkeää maalia.

Kotijoukkue ottelun alku oli murheellinen. Kolmas vaihto ja vastustaja karkaa yksin läpi. Seuraavaksi vierasjoukkue pääsi ylivoimalle ja taas oli kiekko Mika Norosen selän takana. Vuori olikin pakotettu tekemään muutoksia ja Simon Nielsen luisteli maalille. Lisäksi joukkue käytti aikalisänsä jo tässä vaiheessa.

– Jos aikalisänsä joutuu käyttämään viiden minuutin jälkeen, niin jotain on pielessä, myönsi pettynyt Vuori.

Kotijoukkueen peli oli ensimmäisessä erässä perin mielikuvituksetonta, vaikka joukkue yhden maalin saikin aikaiseksi. Kahden miehen ylivoimalla pitkään varjojen mailla vaeltanut ulkomaalaisketju onnistui rikkomaan kuparin Björn Melinin hyvän esityön ansiosta.

Toisen erän alku ei luvannut hyvää kotijoukkueelle. Hyökkäyksiin lähdöt kestivät pitkään ja aktiivinen Kärpät onnistui torpedoimaan loput keskialueelle. Kotijoukkue sai kuitenkin tasoitusmaalin aikaiseksi hieman onnekkaastikin. Teemu Nurmi ujutti kiekon verkkoon päätyviivan väärältä puolelta kärppävahti Johan Backlundin varusteiden kautta.

Pitkään ei Lukko päässyt nauttimaan tasoituksestaan, kun Nielsen oli yllätetty ensimmäisen kerran. Tasavajaalla pelatessa kotijoukkue ei päässyt vaihtamaan nelikkoaan ja tämä kostautui. Kärpät onnistui mies kerrallaan ja pirteästi liikkunut kaksikko Juho KeränenPekka Saarenheimo siirsi vieraat johtoon.

Ottelun voittomaali nähtiin jo toisessa erässä. Kotijoukkueen vaihto oli menossa ja Kärpät käytti tilaisuutensa hyödyksi. Ilkka Mikkola pitkän pystysyötön jälkitilanteesta Juha-Pekka Haataja ohitti helpohkosti Nielsenin.

Lähellä, mutta niin kaukana

Kolmanteen erään kotijoukkue sai hyvän alun. Ylivoimapeli tuotti tulosta Janne Keräsen ollessa kavennusmaalin tekijä.

Mutta kun hetkeä myöhemmin vierasjoukkue lisäsi ylivoimalla johtonsa taas kahteen maaliin, oli ottelun voittaja selvillä.

Vuori tiivisti kokoonpanoaan kolmeen ketjuun, mutta maaliteko oli silti ylivoimaisen vaikeaa.

Kärppien hyvä liike piti kotijoukkueen pois hyviltä maalipaikoilta, joskin muutaman paikan Lukko onnistui rakentamaan. Mutta kun kiekkoa ei saada edes tyhjään maaliin, on pelin voittaminen äärettömän vaikeaa.

Aravirta vastavuoroisesti antoi vastuuta tasaisesti koko joukkueelleen ja muisti kehua hyvin pelattuna Saarenheimon ketjua.

– Huomenna treenataan ja kovaa, kuului Lukko-käskijä Vuoren kommentti siihen, miten joukkue on jatkossa hereillä myös ottelun alussa.

Vierasjoukkue jatkaa länsirannikon kiertuettaan tulevana torstaina Porissa. Lukko puolestaan saa kotikaukalossa vastaansa Tapparan tulevana perjantaina.