Pronssiottelulle dramaattinen ratkaisu − Perrinin jäähyväisille pronssinen kuorrute

LIIGA / Raportti
Illan kirkkaimmat tähdet.
Kuva © Elmeri
Perjantaina Raumalla pelattiin liigan pronssiottelu. Lukon ja JYPin välinen taisto ei noussut legendaaristen ottelujen joukkoon, sillä kumpikaan joukkue ei ollut täysillä mukana. Lopulta JYP oli asteen verran terävämpi ja nappasi pronssimitalit Jyväskylään 2−1-voitolla.

Perjantaina pelattiin kahden pettymään joutuneen joukkueen ottelu, kun Lukko ja JYP ratkaisivat pronssimitalien kohtalon. Molemmat joukkueet taipuivat välierissä vasta seitsemännessä ottelussa, kun Lukko hävisi Tapparalle ja JYP joutui toteamaan Kärpät paremmakseen.

Lukko lähti otteluun hieman hienosäädetyllä kokoonpanolla verrattuna maanantain välieräotteluun. Eetu Kosken mukaantulo pakotti raumalaiset muuttamaan alempia kentällisiä. Henrik Forsberg pelasi jälleen puolustajana, ja Filip Riska siirtyi nelosketjuun. Ylimääräisen puolustajan tontille siirtyi Juho Tommila.

Myös JYP teki muutoksia kokoonpanoonsa. Jani Tuppurainen ja Petr Hubacek vaihtoivat päikseen paikkoja jyväskyläläisten kärkiketjuissa. Markus Nenonen korvasi Topi Nättisen nelosketjussa ja Mikko Viitanen Valtteri Kemiläisen ylimääräisenä puolustajana.

Kolme kauden neljästä kohtaamisesta oli ratkennut vasta ylitöiden jälkeen, joten myös pronssiottelusta oli lupa odottaa tasaista kamppailua. Suurin mielenkiinto kohdistui kuitenkin Eric Perriniin ja Ville Niemiseen, joille yhdenlaiset ajanjaksot olivat tulossa päätökseensä.

Toisen tähden uralle saataisiin juhlallisemmat päätöshetket, kun toinen joutuisi lopettamaan tappion karvasta kalkkia maistelleena.

Läpsytellään pois alta

Ensimmäinen erä oli kaukana jääkiekon riemujuhlasta. Kummankin joukkueen välieräpettymys näkyi ottelun intesiteetissä, sillä kontaktitilanteita välteltiin viimeiseen asti. Jani Tuppurainen tiivisti Nelonen Pron haastattelussa ottelun kuvaa varsin osuvasti.

− Pelataan pois, kun tämä on kalenteriin merkitty.

Lisäksi molempien joukkueiden pelaamista kuvasti runsas huolimattomuus. Lukolle aukesi muutama maalipaikka JYPin huolimattomasta kiekollisesta pelaamisesta, kun taas vierailijoiden parhaat maalipaikat aukesivat keskustaan jätetystä tilasta.

Toinen erä oli jo ensimmäistä hieman tunteikkaampi. Molemmissa päissä nähtiin muutamia vääntötilanteita sekä taklauksia. Avauserässä orastavasti näkynyt JYPin hallinta alkoi näkyä entistä selkeämmin. Lukko puolestaan tyytyi enimmäkseen teräviin vastahyökkäyksiin.

Yksi isäntien vastahyökkäys tuottikin ottelun avausmaalin. Kiekko pomppi Jesper Piitulaisen laukauksen jälkeen Toni Koivistolle, joka pääsi sutimaan kiekon tyhjään maaliin. Erätauolle lähdettiin kuitenkin tasalukemista, kun nyt oli Tuomas Pihlmanin vuoro lyödä irtokiekko puolityhjään maaliin.

Lukon paketti alkoi muutenkin levitä toisen erän lopulla. JYPille aukesi jatkuvalla syötöllä hyviä maalipaikkoja raumalaisten löysän puolustamisen seuraamuksena.

Pronssit suuntasivat Jyväskylään

JYP sai kolmannen erän alkuun hyvän paikan siirtyä ottelussa johtoon, kun Eric Perrin pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta. Kun maali jäi kuitenkin syntymättä, peliä jatkettiin 1−1-tilanteessa.

Lukko heräsi otteluun vasta kymmenen minuuttia ennen ottelun päätöstä, kun isännät lisäsivät luistelua ja karvasivat aktiivisemmin. Tämä saikin JYPin pahaan ahdinkoon, mutta johtomaalia ei syntynyt. Lukon hetki näytti tulevan, kun isännille annettiin ylivoimamahdollisuus. Lukolle kävi kuitenkin pahin mahdollinen virhe.

JYP onnistui pitämään kiekon Lukon kenttäpäädyssä, ja lopulta Mikko Luoma sivalsi jyväskyläläiset johtoasemaan.

Lukko haki tasoitusosumaa vielä ilman maalivahtia, mutta JYPin puolustus kesti viime hetket. Näin Raumalle ei tullut pronssijuhlia toisena vuonna peräkkäin, vaan pronssimitalit suuntasivat Jyväskylään kahden vuoden tauon jälkeen.

− Kokonaisuutena pelattiin loistavat pudotuspelit. Blues-sarja oli erinomainen, Kärpät pistettiin todella ahtaalle ja nyt voitettiin Lukko. Meillä oli hyvä sitoutuminen tähän peliin ja mielestäni ansaitsimme voiton, vierasjoukkueen päävalmentaja Marko Virtanen tiivisti jyväskyläisten illan.

− Jos tästä pelistä puhutaan, niin tulosta pitää kunnioittaa, se ei ole väärä. JYP oli tuon verran parempi, Lukon Risto Dufva tuumasi.

Raporttia päivitetty 21.43: Risto Dufvan kommentti lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle