Kun ei kulje, niin ei kulje

Alavireisesti kautensa aloittanut JYP ei onnistunut vieläkään ottamaan kolmen pisteen voittoa, vaan kovalla latauksella pelannut Lukko oli parempi lukemin 4-1 (1-1, 1-0, 2-0).

Jyväskyläläisten alkukausi on ollut vaikeaa aikaa. Päävalmentaja on jo vaihtunut, mutta tuloksellisesti sillä ei ole ollut juurikaan vaikutusta. Pelin jälkeen vierasjoukkueen pukukopissa vallitsi hautajaismainen tunnelma, kun joukkueen kauden kuudes ottelu päätyi Lukon voittoon vahvan peliesityksen jälkeen.

Reilut 3300 maksanutta katsojaa näki vauhdikasta kiekkoa, ja lukuisia hyviä maalipaikkoja. Molemmat maalivahdit olivat kuitenkin oivalla pelipäällä, joten vähämaalisuudelle löytyy luonnollinen selitys. Kotijoukkueesta sankarin viitta ripustettiin tällä kertaa maalivahti Mika Norosen lisäksi keskushyökkääjä Juhani Jasun harteille.

– Taisteluun olen tyytyväinen. Lisäksi alivoimapeli on hyvää, kuten se on ollut koko alkukauden. Hyökkäyspelikin näytti paremmalta kuin kertaakaan aikaisemmin. Rentoutta tarvitaan lisää, mutta muuten ilme ja lataus oli kohdallaan, kertoili vierasjoukkueen päävalmentaja Jyrki Aho näkemäänsä.

– Olimme vahvempia kaksinkamppailussa ja voiton ratkaisuna oli yksiselitteisesti taistelu. Se onnistui meiltä loistavasti ja pelasimme hyvin jokaisen vaihdon, kehui omiaan Lukon päävalmentaja Rauli Urama.

Kotijoukkueen alku otteluun oli kaikkea muuta kuin onnistunut. Ensimmäinen vaihto ja heti mies jäähyboksiin. Vieraiden aloitus oli väkevä ja kiekko kulki mieheltä miehelle. Noronen oli kuitenkin mies paikallaan ja avausosuma jäi odottamaan aikoja parempia.

Erän puolivälin jälkeen osuma vihdoin nähtiin. Kotijoukkue oli jonkin aikaa pyöritellyt peliään vieraiden päädyssä, kunnes Jasu pääsi lyömään kiekon lähes tyhjään JYP-maaliin.

Vieraiden tasoitus tuli ylivoimapelin aikana. Kettupaitojen kapteeni Otto Honkaheimo mietiskeli jäähyaitiossa rystynoston salaisuuksia, kun Ossi Louhivaara löi kiekon helponlaisesti ohi hölmistyneen Norosen.

Anssi Rantasen taistelu toi palkinnoksi kaksi tehopistettä.

Toinen erä eteni aina jälkimmäiselle puoliskolle asti, kunnes punalamppu paloi seuraavan kerran maalin merkiksi. Kettupaitojen BBB-ketju vyörytti vahvasti kohti Riku Heleniuksen vartioimaa JYP-maalia ja keskushyökkääjä Kris Beech huudatti kotiyleisöä tekemällä ottelun voittomaalin.

Loppuerän paras paikka siunaantui Lukon Perttu Lindgrenille, mutta viuhuva laukaus tuotti osuman keskelle ylärimaa. Loppuerä mentiin vauhdikkaissa merkeissä, mutta lisäosumia ei nähty.

Kolmanteen erään Lukko sai hyvän alun. JYPin Tuomas Pihlman sai jäähyn ja Lukko toimitti kiekon verkkoon vain reilun kymmenen sekuntia jäähyn alkamisen jälkeen. Porilainen päätuomarikaksikko vihelsi ensin maalin merkiksi, mutta pyörsi kuitenkin päätöksensä korkean mailan takia.

– Videotallenteesta näkyy, että maila oli yläriman yläpuolella kiekon osuessa siihen. Tuomio oli siis aivan oikea, selvensi tapahtunutta otteluvalvoja Hannu Siivonen.

Erän puolivälin jälkeen vierailija sai oivan mahdollisuuden tasoitusmaalin tekoon Lukko-puolustaja Harri Tikkasen saadessa kahden minuutin rangaistuksen. Toisin kuitenkin kävi, ja ottelu sai ratkaisevan tuntuisen käänteen. Illan sankari Jasu haistoi JYP-puolustuksen sekoilut Lukon puolustusalueen siniviivalla päästen Teemu Nurmen kanssa ylivoimahyökkäykseen. Kokenut Nurmi ei jättänyt mahdollisuuksia Heleniuksille ja Lukko siirtyi kahden maalin karkumatkalle.

Uskoa löytyy

Vierasjoukkue jaksoi yrittää edelleen vaikeasta tilanteesta huolimatta, mutta Noronen ei ollut enää yllätettävissä. Ahon viimeisenä oljenkortena oli ottaa Helenius vaihtoaitioon, mutta siinä kävi kuten useasti on totettu näkemään. Tuomas Huhtanen sai lyödä kiekon tyhjään JYP-maaliin ja loppulukemat olivat sillä kirjoitetut.

Vaikka JYPin tilanne on tukala, uskoi Aho joukkueeseensa.

– Kaikki on tapahtunut niin nopealla aikataululla. Astuin ruoriin tiistaina ja ehdin vetää yhdet harjoitukset. Sitten oli pelipäivä ja seuraavana päivänä taas yhdet harjoitukset. Sen jälkeen kaksi peliä peräkkäisinä päivinä, jonka jälkeen oli vuorossa vapaapäivä. Ei tässä ole yksinkertaisesti ollut aikaa harjoitteiden kautta mitää muuttaa, vaan olemme edenneet pelien ehdoilla. Usko omiin on kuitenkin kova ja kyllä täältä vielä tullaan, viestitti Aho joukkueen tapahtumista viimeisen viikon aikana.

Lukon taival jatkuu tulevana perjantaina Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. JYP saa kotihalliinsa vieraita jo tulevana torstaina, kun Ässät saapuu kyläilemään.