JYP jätti Lukon maaleitta

Lukko ja JYP pelasivat kauden ensimmäisen täysimittaisen harjoitusottelunsa. Laitilassa pelattu vähämaalinen kamppailu päättyi lopulta JYPin 1-0-voittoon. Ottelua katsomaan oli saapunut vajaat 700 maksanutta kiekkojännäriä.

Molemmat joukkueet olivat saaneet liikkeelle lähes parhaat kokoonpanonsa. Lukolta puuttuivat hyökkääjät Eero Elo, Tuomas Huhtanen sekä Lauri Tukonen. JYPiltä pois olivat puolustaja Olli Malmivaara sekä hyökkääjistä Eric Perrin, Harri Pesonen ja Jari Jääskeläinen. Ottelun taso jäi normaalille elokuun tasolle, eikä laitilaisyleisöä hemmoteltu komeilla kuvioilla.

Ottelun avauserä alkoi sekavissa merkeissä. Mitä pidemmälle erä eteni, sen paremmin JYP sai pelinsä kulkemaan. Hieman ennen erän puoliväliä nähtiin ottelun avausmaali, joka jäi lopulta myös pelin ainoaksi. JYP-puolustaja Kristian Näkyvä kieputti pari kettupaitaa solmuun ja sijoitti tarkalla laukauksellaan kiekon ohi Lukko-vahti Mika Norosen. Molemmat pääsivät yrittämään kahdesti ylivoimaosumaa, mutta aktiiviset alivoimanelikot pitivät ylivoimaviisikot kurissa.

Joni Myllykoski aloitti kautensa nollapelillä.

Toisessa erässä myös Lukko sai paremmin pelinsä kulkemaan. Erä mentiin läpi tasaisissa merkeissä, mutta maalivahdit olivat ohittamattomia muutamasta loistopaikasta huolimatta. Jäähyjä Lukolle vihellettiin kaksi ja JYPille yksi.

Kolmas erä merkittiin hallinnallisesti taas JYPin nimiin. Kerran kiekko kävi Lukko-maalin tolpassakin, mutta verkon perukoille asti se ei tietään löytänyt. Minuutti ennen erän loppumista Lukon päävalmentaja Rauli Urama otti aikalisän ja samalla Noronen luisteli vaihtoaitioon. Kettupaitaryhmittymän painostus ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja JYP-vahti Joni Myllykoskelle merkittiin näin kauden ensimmäinen nollapeli. Jäähyjä erässä merkittiin molemmille yksi.

Joukkueet olivat sopineet ennen ottelua, että voittomaalikilpailu suoritetaan varsinaisen peliajan tuloksesta huolimatta. Kolmen parin jälkeen oltiin tasatilanteessa 1-1. Lukolta kiekon maaliin toimitti Kris Beech ja JYPiltä Jani Tuppurainen. Neljännessä parissa nähtiin tämän osion ratkaisu. Lukon ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand toimitti kiekon JYP-maaliin, mutta JYPin Antti Pihlströmin yritys päättyi ohi maalin.