Pilkahdus paremmasta

Jokereiden viisi peliä kestänyt tuska sai keskiviikkona ainakin hetkeksi helpotusta, kun joukkue haki tärkeän voiton Raumalta lopulta lukemin 3-1. Päätöserässä kolme maalia iskeneiden vierailijoiden suurimpia sankareita oli kaksi maalia iskenyt Janne Lahti.

Keskiviikkona ei suurta kiekkojuhlaa nähty, kun kaksi tällä hetkellä oman pelinsä kanssa taistelevaa joukkuetta iski yhteen Rauman illassa. Jokerit oli ottelusta kaksi erää niskan päällä ja ansaitsikin voiton vahvan päätöserän kolmella maalilla. Illan sankari oli viime aikoina peliään hakenut Janne Lahti, joka iski kaksi tärkeää maalia, minkä turvin vierailijat katkaisivat viiden pelin tappioputkensa.

– Voitto meille ja äärimmäisen tärkeä sellainen. On ollut vaikeita aikoja ja ollaan pelattu ihan hyvin välillä, mutta voitot ovat jääneet uupumaan. Tänään saatiin kuitenkin puristettua, mikä on tärkeä juttu tässä vaiheessa, joukkueen valmennukseen kuuluva Tomi Lämsä myönsi helpottuneena pelin jälkeen.

Myös Rauli Urama näki illan ratkaisun syntyneen kolmannessa erässä ja jakoikin kehuja vastapuolelle.

– Jokerit oli parempi. Puolusti erinomaisesti. Kaveri pystyi nostamaan tasoaan vielä kolmanteen erään, mihin me ei tänään pystytty.

Illan ratkaisu nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun Lahti upotti reilussa minuutissa kaksi maalia ja käänsi pelin vierailijoille. Ensimmäinen veto oli kova, mutta lirahti muuten hyvin pelanneelta Mika Noroselta halvan näköisesti patjojen alta. Toisessa ja samalla illan voittomaalissa mies pääsi ohjaamaan ilmasta Teemu Pulkkinen laukoman vedon ohi voimattoman Lukko-vahdin.

Tasainen alku

Avauserä lähti tasaisesti liikkeelle ja peli olikin ensimmäiset vaihdot melkoista hakemista molemmin puolin. Peli pyörikin avauserän pääasiassa kulmissa ja molemmat joukkueet saivat tukittua oman maalin edustan kiitettävästi. Sekä Jokereiden maalilla debytoinut Zoltan Hetenyi sekä Noronen pääsivätkin avauserästä melko helpolla.

Janne Lahti ratkaisi keskiviikkona kahdella pikamaalillaan.

Kun molempien hyökkäyspeli hakee itseään, nousee ylivoima usein normaaliakin suurempaan rooliin. Jokereiden ylivoima haki avauserässä itseään, eikä joukkue saanut kaksiminuuttisensa aikana kuviota edes kunnolla kasaan. Itseluottamuksen ollessa kateissa, joukkue haki väkisin nopeaa ratkaisua ja Lukko-nelikko pääsi helpolla.

Lukko näyttikin tässä suhteessa mallia ja pääsi näpäyttämään vierailijoita avauserän lopulla. Lauri Tukonen nousi b-pisteeltä ja iski tarkalla vedolla kotijoukkueen johtoasemassa erätauolle sekavan kaksikymppisen päätteeksi.

Noronen pitää Lukon pelissä

Toiset erät ovat olleet viime aikoina Lukolle vaikeita, eikä trendi muuttunut keskiviikkona. Jokerit piristyikin avauserästä huomattavasti ja tuli toiseen erään pirteämmällä jalalla.

Lukon maalin suulla Noronen piti kuitenkin vierailijat tiukoilla ja lukuisista huippupaikoista huolimatta erätauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa. Norosen vireen sai jo avausvaihdoissa todeta Jani Rita, joka kiersi Kris Beechin helpon näköisesti. Kokenut Lukko-vahti oli kuitenkin tilanteessa ohittamaton ja jokerihyökkääjän veivit jäivät läpiajossa vaisuksi.

Lukko joutui toisessa erässä jäätyään jalalla toiseksi rikkomaan ja Jokerit pääsi kokeilemaan ylivoimalla kolmesti. Mitä edemmäksi erä kului, sitä paremmin kuviot alkoivatkin löytää toisensa. Erän paras paikka siunaantui Nichlas Hardtille, jonka ohjaukseen Noronen sai venyttää parastaan.

– Eka erä oli tasaista puurtamista. Katseltiin omissa asemissa, missä mennään. Toisessa erässä saatiin yksi vaihde lisää ja sitä kautta peli kääntyi meille. Saatiin siinä vaiheessa jo monta paikkaa meille ja paljon ylivoimaa, joka kertoo että oltiin hieman paremmalla jalalla liikkeellä, Lämsä kommentoi tasonnostoa.

Jokerit kuittaa päätöserässä

Kolmannessa erässä Jokerit jatkoi siitä, mihin toisessa jäi, ja Lukko olikin läpi erän vaikeuksissa. Vierailijat saivat palkkion erän puolivälissä, kun Lahti pääsi iskemään kaksi tärkeää maalia, jotka käänsivät pelin päälaelleen. Lämsä olikin tyytyväinen tasonnostoon ja pelin kehittymiseen kolmanteen erään.

– Saatiin päätöserässä hyviä maaleja ja ennen kaikkea tärkeitä onnistumia. Lahdelle ja kumppaneille tärkeitä osumia, ja kehonkielestä huomasi heti, että helpotti paljon. Joten oli tänään sitäkin kautta myös tärkeä voitto.

Lukko ei maaleista enää toipunut ja päätösminuuttien ylivoimakin jäi käyttämättä. Hardt pääsi vielä ottelun loppuhetkillä lyömään kiekon tyhjiin ja varmistamaan vieraiden voiton.

– Meidän hyökkäykset menivät kulmiin pyörimiseksi, ei päästy tarpeeksi laukomaan. Ei päästy vastustajan maalin eteen ja puolestaan Jokerit tuli kolmanteen erään vahvasti ja maalin edustalle. Ne saivat kolmanteen erään otteen siinä suhteessa, Urama harmitteli pelin jälkeen.

Lukko on ottanut liigassa toiseksi eniten kaksiminuuttisia, mikä vei myös keskiviikkona terävimmän otteen hyökkäyspelistä. Urama myönsi pelin jälkeen jäähymäärien olevan liian suuret.

– Kyllä sen kanssa täytyy olla paljon huolellisempia. Jalat täytyy liikkua ja olla huolellinen mailastaan. Jäähyjä täytyy vähentää, se on ihan fakta.

Jokereiden maalin suulla debytoinut Hetenyi pääsi tulikasteestaan helpolla, ja tilille tarttuikin illalta vain kolmetoista torjuntaa. Jokerileiri jakoi kuitenkin ottelun jälkeen säästelemättä kehuja unkarilaiselle.

– Mies oli erinomainen. On kyllä tiedetty hänen taistelijanluonne ja pelurinvikaahan miehessä on. Tänään nousi hienosti esiin oikeassa paikassa ja siinä mielessä ansaittu voitto, Lämsä päätti pelin jälkeen.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat jo perjantaina, kun Lukko saa vieraakseen HPK:n. Jokerit matkustaa puolestaan Ouluun.