Tehokas Lukko nollasi Ilveksen

Ryan Zapolski oli liian vaikea ohitettava Ilvekselle Äijänsuon perjantai-illassa.
Lukon neljän ottelun mittainen tappioputki sai päätöksensä perjantai-iltana, kun Lukko otti tyylipuhtaan 4−0-voiton tehokkaan viimeistelyn ansiosta tehottomasta Ilveksestä.

Ottelun alkajaisseremonioissa kunnitoitettiin jäädytettyjen numeroiden Lukko-legendoja, kuten esimerkiksi Matti Keinosta, Erik Hämäläistä ja Jari Torkkia. Legendojen kunniaksi Lukko ei jättänyt epäselvyyttä ottelun voittajasta ja kuittasi ensimmäisen voiton vuodelle 2016.

Yhden ottelun tauon jälkeen Lukko-maalille paluun tehnyt Ryan Zapolski oli illan hahmo. 21 torjunnalla kauden 7. nollapelin kirjauttanut jenkkivahti ei antanut vierasjoukkueelle missään vaiheessa mahdollisuutta maalintekoon.

Lukon tiivis puolustuspelaaminen oli myös eräs voiton avaimista. Vaikka Ilves pääsi läpi ottelun jauhamaan pitkiä hyökkäyksiä Lukon päädyssä, ei tamperelaisvieraat päässeet vaarallisille tekopaikoille tarpeeksi usein. Ja kun sinne päästiin, oli Zapolski ohittamaton.

Ottelun ratkaisuhetket nähtiin toisen erän loppupuolella, kun Aaron Gagnon sivalsi Lukon kahden maalin karkumatkalle. Kolmannen erän alkajaisiksi Lukko latoi taululle jo 3−0-lukemat ja ottelu alkoi olla taputeltu.

Lukon 1−0-maalin viimeistellyt Toni Koivisto oli ottelun jälkeen tyytyväinen omiensa suoritukseen.

-Neljä tehtyä maalia, nollapeli ja pitkästä aikaa voiton makuun. Iso voitto meille, mutta edelleen on liikaa huonoja hetkiä. Ne täytyy kitkeä pois jatkossa, 1+1-tehot naputtanut Koivisto tuumi Radio Ramonalle.

Maaliton putki poikki

Kotijoukkue aloitti ottelun hyvällä intensiteetillä ja vierasjoukkue oli ottavana osapuolena heti alkuhetkillä.

Lukko ei kahdessa edellisessä kotiottelussaan ole pystynyt tekemään maalia ja maaliton jakso kasvoikin lopulta liki 140 minuuttiseksi, kunnes joukkueen kultakypärä Koivisto painoi Ilves-vahti Hannu Toivosen tuottaman irtokiekon varmasti maaliin ja pudotti lastin Lukko-hyökkäyksen olkapäiltä.

Johtomaalin jälkeen Ilves pääsi paremmin kamppailuun mukaan, mutta ykköskorin maalintekotilanteita ei kummallekaan joukkueelle enää ensimmäisessä erässä siunaantunut.

Toisen erän alkuun Ilves tuli hyvin ja vierasjoukkue sai Lukon heikkojen ratkaisujen myötä paikat maalintekoon. Parhaan tekopaikan sai hyökkääjä Teemu Rautiainen, jonka lähentelyn Zapolski sai vaivoin torjuttua.

Erän puolivälissä Ilvekselle aukeaa toinen loistava tilanne, kun Joonas Vihko tarjoili kiekon maalille yksin jääneelle Eero Savilahdelle, mutta terävä rannelaukaus ei kuitenkaan löytänyt tietään maaliin asti. Savilahden, Vihkon ja Markku Flinckin muodostama kakkosvitja oli alati vaarallinen toisessa erässä ja sai luotua useammankin tekopaikan.

Myös Lukolla oli saumansa maalintekoon, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa kahteen kertaan erän loppupuolella. Jälkimmäisellä ylivoimalla Aaron Gagnon pääsi survomaan maalin edustalta kauden 16. maalinsa muuttaen lukemiksi 2-0.

Ilves tuhlasi - Lukko iski

Viimeisen kolmanneksen alussa Ilveksellä oli jälleen omat paikkansa maalintekoon. Pienen myllerryksen jälkeen paikka avautui Ville Meskaselle, joka vieraiden harmiksi ei osunut kiekkoon kunnolla ja Lukko-maali pysyi tyhjänä.

Ilveksen rynnistyksen jälkeen oli kotijoukkueen vuoro, joka ei puolestaan jättänyt paikkaa käyttämättä.

Gagnon teki hyvän työn maalin takana ja tarjoili tekopaikan Teemu Nurmelle, joka latoi satakuntalaisryhmittymän jo kolmen maalin karkumatkalle.

Tamperelaismiehistö haki ottelun lopussa kavennusta ilman maalivahtia ja Janne Lahti latoi tyhjään maaliin loppunumeroiksi 4−0.

Ilves jatkaa otteluitaan jo lauantaina, kun Hakametsään saapuu vieraaksi JYP. Lukko kohtaa seuraavaksi puolestaan KooKoon kotiottelussaan keskiviikkona.